Nowy menadżer powoli przywraca rytm The Blues! W 7 i 8 kolejce Chelsea pod wodzą nowego trenera zdobyła 4 punkty a po 6 kolejkach zaledwie miała ich 2. Warte odnotowanie jest fakt że Chelsea po 6 kolejkach strzeliła zaledwie 1 bramkę a po przyjściu nowego trenera Chelsea w 7 kolejce po 15 minutach strzeliła ich dwie. W Londynie mają nadzieję, że nowy menadżer podoła wyzwaniu i wyniesie londyńskie Chelsea na sam szczyt tam gdzie jest ich miejsce. Właściciel Chelsea - Roman Abramowicz liczy na dobrą współpracę między im a obecnym trenerem i zadeklarował że zawsze jest wstanie pomóc drużynie.
Krótki wywiad z nowym trenerem Chelsea Londyn.
R:Redaktor
T:Trener
R:Witam ponownie trenera w Angielskiej Premier League
T: Witam.
R: Przyszedł pan w trudnej sytuacji do Chelsea jakie są plany najbliższe.
T: Sytuacja wyglądała tragicznie jednak po ostatnich dwóch kolejkach sytuacja trochę się poprawiła jednak to dopiero początek bardzo trudnej pracy. Plan na najbliższe dwie kolejki to wydostanie się z strefy spadkowej.
R: Dwa najbliższe mecze będą dla was dość trudne zagracie z Fulham który obecnie jest na wysokiej 6 pozycji oraz z pana byłym klubem - Liverpoolem.
T: Te mecze do najłatwiejszych na pewno się nie zaliczają. Fulham w obronie jest niemal nie do przejścia obecnie tylko stracił jedną bramkę co jest prawie rzeczą niemożliwą i rzadko spotykaną w lidze Angielskiej. Co do Liverpoolu to jest to klub który potrafi grać dobrze w piłkę jednak nie ma ustatkowanej formy i trzeba liczyć że w meczu przeciwko Chelsea będzie to ten słabszy dzień.
R:Wspomniał pan o ataku jest pan zdziwiony postawą tej formacji?
T:Nie ukrywam że byłem zdziwiony gdy zobaczyłem tabelę po 6 kolejkach i po ilości zdobytych bramek to trochę mnie to przestraszyło patrząc przecież na nazwiska piłkarzy jakich Chelsea posiada.
R: Ma pan pomysł na odblokowanie Falcao?
T: Falcao to świetny zawodnik i mam nadzieję że poprzez odpowiedni trening odzyska skuteczność.
R:Dziękuję za wywiad.
T: Proszę bardzo.