Ema ema ,mocno zastanawiam sie nad przejściem z fify która mnie juz wnerwia na PESa.Tylko nim zakupie nowego PESa chciałbym sie dowiedzieć kilku rzeczy.
Może zacznę od tego co mnie tak wnerwiało w fifie że mam juz jej dość:
1.Blokowanie strzałów: niby dziwne bo wiadomo ze w realnym meczu to normalne i takie cos w grze piłkarskiej jest bardzo realne.Ale własnie w fifie blokowanie strzałów przez al przeczy wszelkim prawom fizyki ,9 na 10 takich bloków to dosłownie science fiction.
2.Schematyczne krycie al ,wiadomo w trakcie normalnego meczu nie da się cały czas idealnie kryć zawsze się zdarzy jakieś minimalne spóznienie,błąd w kryciu itp.Ale w fifie al kryje z chirurgiczna precyzją ,choćbym nie wiem co się działo i tak zawszę będą stać w idealnym miejscu nie ma szans na żaden błąd ani spóznienie.
3.Gra bramkarzy.Mój bramkarz dajmy na to Llorisa którym grałem w karierze w 5 sezonie rozwinięty do 94 po drugiej stronie barykady no name ogór skill 60-70 i który lepiej broni? oczywiście zawsze ten al.Często zdarzały się mecze gdzie oddawałem po 30 strzałów w tym 98% celnych ale to nie byle jakie placki tylko sety, po trzy dobitki, torpedy z dystansu ,akcje sam na sam i tak al wszystko broni ,a w 90 min komp przypadkowa kontra jakis ledwo turlający się po ziemi placek i oczywiście mój koks co w światło bramki to wpuszcza.I to nie jeden przypadek tak wygląda większość meczy.
4.Koksy typu Terry,Vidic,Agger,Pique itp odbijają sie od małych i chudych napastników jak małpy od gumy.
5.Jedyne na co al stać w ataku to jak opisałem w 3 pkt przypadkowe kontry i farciarskie gole 1 strzał na mecz ,a jedyne na co go stac to murowanie bramki bo w ataku 0.
6. Powyższe punkty dotyczą tylko średnich drużyn 2-4 gwiazdki ,bo z koksami np jak gram kariere w PL Spurs,City,Chelsa,United mecze są łatwe lekkie i przyjemnie 3/5:0 al oczywiście 0 strzałów i o taka jest realność w fifie.Pokonać Barce drużyną z 0.5 gwiazdki? żaden problem!
O i czy takie "kwiatki" występują w PESie??
Jeszcze na koniec małe pytanko jak wygląda w pes tryb kariery menadżera czy jest on taki sam jak w fifie?
Ehh ale sie opisałem jak się komuś chciało wgl tyle czytać i zechce mi udzielić odpowiedzi dziękuję bardzo! Pozdro!