Ok, odnośnie problemów z grą online, potrzebuję porady. Zapora wyłączona, kaspersky ma dodaną regułę, żeby nie skanować folderu z grą oraz sama gra jest dodana do wyjątków (od razu zaznaczam, że próbowałem podczas gry wyłączyć całkowicie kasperskiego, ale to nic nie zmieniło).
No i teraz najważniejsze, poczytałem instrukcje mojego routera od UPC i z tego co zrozumiałem, to nie mam zablokowanych żadnych portów. Z instrukcji wynika, że jeżeli wpisze jakiś zakres portów to one będą zablokowane. Czy więc dobrze rozumiem, że jeżeli mam same 0, to nie mam poblokowanych żadnych?
Problem nadal występuje, niezależanie do tego, czy gram friendly match lobby czy ranking. Przed chwilą w ranking na trzy mecze udało mi się skończyć tylko jeden. Gra przerwana z komunikatem "bla bla circumstances". Zawsze otrzymuje tylko ten błąd. Zauważyłem również, że często nie mogę dołączyć do pokoju w friendly match lobby, mimo że data pack jest zainstalowany i tak samo jest u innego gracza. Po prostu wczytuję "estabilishing communications" i po chwili "unable to enter a match room".
Dla mnie sprawa jest jasna, nie ma fizycznie takiej opcji, żeby aż tylu ludzi miało problemy i winą były ich ustawienia. Jestem otwarty na sugestie, ale wszystko wskazuje na problem po stronie Konami. A jeżeli wiedzieli, że takie problemy będą, to mogli załączyć jedną dodatkową stronę w instrukcji z opisem na co należy zwrócić uwagę.
Może dziś napiszę na support, jeżeli nie będe miał już zadnych pomysłów.
Reasumując mam dwa pytania:
1. Czy screen potwierdza, że nie mam zablokowanych żadnych portów?
2. Czy jest możliwe, że w jakiś sposób przeszkadza tutaj Wi-Fi, które mam podswietlone na routerze w postaci osobnej kontrolki? - czytaj: po prostu aktywne