Dział Ogólny > PES 2013
Pes 2013 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania
vangoor:
Witam. Mam problem z PES 2013, po wejściu w Ranking Match, wybraniu drużyny i przejściu do ustawień wywala grę z informacją o tym, że program przestał działać, po uruchomieniu gry w trybie zgodności z Windows XP SP2 w ogóle nie łącze się z przeciwnikami, jak to rozwiązać? Windows 7 64bit, najnowsze sterowniki karty graficznej, DirectX i NET Framework.
OnoMatoPeja:
Czemu dajesz z XP SP2 anie z XP SP3....
Może w trybie zgodności z Vista SP2 poleci.
Trudno określi taki fant, ta gra ma piele błędów nieoczekiwanych... Spróbuj dla testu wyłączyć dźwięk (kartę dźwiękowa w Menadżerze Urządzeń). Jeśli poleci dalej gra normalnie jak na Win7 to zaktualizuj sterowniki dla dźwięku.
Jak nic nie da, to uruchom grę jako Administrator.
vangoor:
Windows 7 wywala mi tylko tryb zgodności z XP SP2, offline wszystko działa normalnie, problemy są tylko z onlinem. Wyłączałem też zaporę i antywirus, efekt ten sam.
OnoMatoPeja:
Cóż jakiś to marny ten Win7 że na nim nie działa online. Może nie masz SP dla Win 7 najnowszego, wgranego...
Ewentualni możesz przekierować porty w routerze, zalecane przez Konami (listę tych portów i dla jakiego protokołu znajdziesz w temacie FAQ z przyklejonych).
Trudno stwierdzić przyczynę, może być wszędzie.
klemens11:
przeinstalowałem steam i grę i to też nic nie dało podejrzewam że coś z kluczem może być ale dziwne że za pierwszym razem udało mi się wejść online. przepisywanie klucza dużymi literami też nic nie pomogło.
Nawigacja
[#] Następna strona