Dział Ogólny > PES 2013

Pes 2013 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania

<< < (14/359) > >>

kovar:
Granie online jest troche bez sensu. To jest moj pierwszy pes gdzie postanowilem pograc w sieci, zawsze z kolegami gralismy na jednym kompie. Bez sensu jest dlatego, ze wiekszosc (95%) dzieciarni gra Barca albo Realem. To staje sie nudne po chwili i odechciewa sie grac po raz 10 z tymi samymi druzynami.

Ukassiu:
kovar dlaczego nie grasz przez pesleague.pl? Tutaj nie ma takich problemów jak mecze tylko najlepszymi zespołami, gra się często nawet najsłabszymi, jak kto chce.

gregory97:
Po raz kolejny pisze bez sensu ciągle mnie rozłącza po max 5 minutach meczowych. Mam internet 4mb.

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Widzisz, mi sie chociaz pobral ladnie dodatek wiec z netem musi byc wszystko okej, tym sie pocieszam. Natomiast online nadal kupa -  niby login sie powiodl, ale za chwile mnie wyrzuca do menu wyboru w trybie "MATCH" i tak caly czas    . A jak sie loguje do online settings, to mam dostepna tylko opcje autolog, reszta jest szara i nie moge nawet wejsc w swoj profil.
--- Koniec cytatu ---

Wyłączyłeś firewall i antywirus oraz zbędne programy od internetu na czas gry w pes ?
Odblokowałeś porty w routerze (UDP od 1000 do 17000) na czas grania ?

Próbowałeś zagrać/dostać się do Match Lobby ?

Auto log działa tak że, jak włączasz grę to przechodzisz do logowania gdzie dajesz NEXT i w tym momencie jak już pokaże się menu główne gry powinieneś być połączony jednocześnie z online nie musząc się n-ty raz logować.
Ale najwidoczniej nie działa to dobrze z serwerami Konami i traci połączenie np. w przypadku dostania się do online settings, jak menu jest szare po za auto log to znaczy że nie jesteśmy połączeni online.
Coś u nich blokuje połączenia, mają złą konfigurację, względem tego co zamierzali zrobić w tym pesie online.

--- Cytat: kovar ---Dodam jeszcze ze online gram od premiery i nie mam zadnych problemow. Czasami jakies przycinki i raz tylko przerwalo polaczenie, ale podejrzewam ze ktos specjalnie lagowal bo przegrywal barca 4-0
--- Koniec cytatu ---

Jesteś jednym z nielicznych co nie mają problemu. Na jakiej grasz platformie ?
Jaki masz down/up oraz czy odblokowane masz porty jakieś na routerze ?
System masz zoptymalizowany do działania online ?

Karloff:
Nic nie bede wylaczal. Wczoraj wylaczylem zapore i bylo to samo. Od kilku lat nie mialem problemu z graniem online i nic nigdy nie wylaczalem takze nie wierze, ze teraz bym nagle musial cos dezaktywowac specjalnie na potrzeby gry. No coz, czekamy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej