Twoja Liga "Pro Evolution Soccer" na pesleague.pl > Dyskusje Ligowe
Zmiany w rozgrywkach ligowych i pucharowych pesleague
DavidDave:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEA co ja mam do tego? To sprawa administracji. Każdy wie, że rozgrywek mogło a nawet powinno być dużo więcej, ale to od nas nie zależy.
--- Koniec cytatu ---
ok ok spokojnie myslalem ze jako moderator masz jakies wplywy :)
Ukassiu:
REJESTRACJA lub LOGOWANIElosowanie ma do siebie to że jak komuś nie spodoba się wylosowany zespół to zrezygnuje
a jaki sens jest tworzyć ligę w której połowie ludzi trzeba będzie dać bana?? zaraz nie będzie z kim grać :/
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze skad wiesz jak będzie, jeśli tego się nie przetestuje? To tak samo jak z losowymi formami, i tak neiktórzy wiedza, że będą oszustwa....
Po drugie jeśli jest u nas bardzo duzo osób do ligi, to nei ma sie czego bać, ze paru gości, którym zależy tylko na wygrywaniu i lataniu botami zrezygnuje. Raczej to bedzie pozytyw a nie negatyw...
REJESTRACJA lub LOGOWANIEok ok spokojnie myslalem ze jako moderator masz jakies wplywy :)
--- Koniec cytatu ---
Tak wpływy.;) Też bym wiele rzeczy chciał, żeby zostały wprowadzone, ale nic na to nie poradzę.
Jeszcze raz ocenie twoje propozycje:
1. REPREZENTACJE W LIDZE
Moim zdaniem nie, liga powinna być dla samych klubów, a co do reprezentacji jest masa rozgrywek, które można zorganizować.
2. GRA LOSOWYMI DRUZYNAMI W LIDZE
Jak najbardziej tak, powinno to wyglądać, tak, że każda liga dostaje swój koszyk, np. 1 liga-6, 2 liga 5 itd i z niego są losowane kluby dla każdego członka ligi. Wprowadzi to trochę świeżości oraz pozwoli na to by nie było sytuacji, ze 3/4 osób gra tym samym klubem. Nie powinno być ubytku w liczbie graczy, jesli nawet to wykruszą się Ci, którzy pograją kilka meczy i rezygnują, albo rezygnują po pierwszym sezonie wprowadzajac zamęt(baraże nie mają żadnego znaczenia itd.) a to chyba dobrze? Wole, zeby zamiast 200 było 100 ale ogarniętych ludzi. ilość nie znaczy jakość.
3. ABSENCJE I KARY ZA CZERWONE KARTKI
oczywiscie, że tak, ale czy pozwoli na to system? Jeśli nie to ja proponuje punkty ujemne za każda kartkę, np. -20 za każdą żółtą i -50 za każda czerwona. Albo najlepiej punkty minusowe odejmowane procentowo od zdobyczy w danym meczu. Tak było by najlepiej.
4. ROZSTAWIANIE GRACZY W LM I LE WEDLOG RANKINGU
Moim zdaniem to w ogóle powinny być jakies eliminacje wstępne tak jak w lidze i dopiero po nich losować drużyny graczom, bo teraz jest tak, że im jestes niżej w rankingu tym gorszy zespół masz, a jak wiemy ranking nie jest idealny.
5. RANKING !!!
No tak, dalej im więcej meczy grasz tym więcej punktów, mozesz mieć, np wygrasz 100 meczy i 100 przegrasz to bedziesz miał duzo wiecej punktów niż ten który wygra 50 meczy i 50 przegra. Moze lepszym sposobem było by wprowadzenie jednakowej liczby punktów za dany mecz czy to w wyzwaniach czy pucharze czy to lidze, ale za to za kazde przejscie rundy, wyjście z grupy turnieju itd. dawac bonifikaty danemu graczowi?
DavidDave:
Ukassiu dzieki za poswiecony czas i rozwazenie moich propozycji co do 1-4 zgadzam sie z Toba masz racje a pomysl z minusowym odejmowaniem za kartki od zdobyczy punktowej bardzo dobry. Ale jesli chodzi o 5 to uwazam ze punkty za wygrane wyzwanie nie powinny byc rowne z tymi za wygrane ligowe mecze czy pucharowe bo wtedy bedzie jeszcze gorzej jak kiedys. Moim zdaniem wyzwania nie powinny byc w ogole punktowane poniewaz sa to mecze towarzyskie a jesli maja juz byc jakies punkty to niewielkie max 100pkt za zwyciestwo. Jednak bonifikaty za to jak daleko dochodzi w danym turnieju sa genialne juz dawno powinno byc wprowadzone takie cos trzeba nagradzac graczy nie tylko za wygranie ale rowniez za 2 i 3 miejsce, za cwiercfinal i 1/16 za wyjscie z grupy. Liga tez powinna byc punktowana na koniec np dodatkowe bonifikaty za zajecie danego miejsca i np 10tys za wygranie 7tys za 2 miejsce 5tys za 3 itd az do samego dolu gdzie bedzie np 500pkt za ostatnie miejsce a graczy ktorzy zrezygnuja ukarac nie tylko banem ale i spora iloscia minusowych punktow.
Osobiscie jestem za zrobieniem drugiego dodatkowego rankingu turniejowego w ktorym bylo by brane wszystko poza wyzwaniami. Byly by dwa rankinki: Ranking Wyzwan i Ranking Pucharow.
Dlaczego takie rozwiazanie ? A no dlatego ze jak w 2011 wyszedlem z propozycja do zmian w rankingu otrzymalem odpowiedz od zarzadu ze nie mozna gracza odbierac mozliwosci gry i zabawy,
czyli zdobywania punktow w wyzwaniach i awansowania w rankingu z taka polityka pesleague.pl
sama faworyzuje i tworzy rankingowcow a wiadomo ze z takimi ktorzy graja tylko dla zwyciestwa liga nie nabiera prestizu. Jak sam mowisz im wiecej nie koniecznie znaczy lepiej. Ja rowniez jestem za tym
aby liga szla w innym kierunku lepiej zeby bylo o polowe ludzi mniej a zeby byli to ludzie godni uwagi.
W taki sposob liga nabiera prestizu i nie jest dla kazdego pierwszego lepszego.
Ukassiu:
No ale my tak sobie mozemy dyskutowac. Potrzebny jest głos administracji co do powyższych punktów zaproponowanych przez ciebie.
Robak85:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEi na innych stronkach liga liczy 20 osob - a u nas liczy 200 osob
jaki z tego wniosek?
--- Koniec cytatu ---
Lepiej mieć mniej osób, ale normalnych, niż 200 lowków, którzy wezmą Barcelonę lub Real i się posrają żeby wygrać!!! Zastanawia mnie fakt dlaczego w innych ligach gra się po 9-10 sezonów a tu tylko 2-3?
Nawigacja
[#] Następna strona