10.07.2012r - Odcinek 12 - To było szaleństwo panowie!
Godzina 10:30 - Pierwszy trening
Ja: Rudnicki słucham!
Telefonujący: Dzień dobry panie Kamilu. Prezes Gegenbauer z tej strony.
Ja: O! Witam Prezesa!
T: Słuchaj, dzwonię w sprawie tego meczu w Atenach. Klaudia wzięła L4 do końca tygodnia, więc całą sprawę załatwia Joerg
Ja: Co jest Klaudii?
T: Popiła ostatnio (śmiech) jej koleżanka miała wieczór paniejski, więc wiesz
Ja: Wiem (śmiech), czyli z wszystkimi informacjami mam lecieć do Joerga?
T: Jak się nie mylę konspekt meczu masz już na mailu i została tylko kwestia logistyczna do ustalenia
Ja: Dobrze, dziękuję prezesie.
T: I ja dziękuję, do usłyszenia
Ja: Do usłyszenia
Dziwne. Niby to mecz towarzyski, niby wszystko ok, pięknie ładnie, a stresuje się jak głupi. Czym to może być spowodowane? Nie wiem sam i to mnie właśnie zastanawia. Czy to fakt, że gram bez Sahara? Czy to może to, że gram przeciwko swojemu poprzednikowi? Chyba jednak ta druga opcja jest bardziej realna, ale cóż. Jak przyjdzie nam kiedyś grać przeciwko Realowi Madryt, Barcelonie, czy innym renomowanym firmom to mam dygotać ze strachu? Strach jest dla słabych. No Rudnicki! Ogarnij się! Dzisiaj twoja drużyna zagra świetny mecz!
Godzina 13:00 - Odprawa przedmeczowa
"Panowie, dzisiaj zagramy z waszym byłym trenerem i chcę, abyście pokazali mu, że to, że tutaj już go nie ma, wyszło naszej drużynie na dobre. Mam nadzieję, że mogę na was liczyć, więc zwijać się na rozgrzewkę i wygrać mi to!"
Godzina 13:30 - Sparing
vs
4 - 3 A. Ramos 10'
Y. Mokhar 15'
A. Ramos 60'
Y. Mokhar 32'
E. Kachunga 73'
Benson 47'
A. Ramos 90+3'
Meczowa Galeria:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
Godzina 16:00 - Odprawa pomeczowa
"Świetny mecz! Wreszcie pojęliście moją wizję piłki i to się ceni! Peter, gratuluję ci cudownego podania do Ramosa na samym końcu spotkania. Osobiście myślałem, że zremisujecie, ale to co zrobiliście było szalone panowie. Zamknęliście ich na własnej połowie wtedy, kiedy tego było trzeba! Chciałbym wam podziękować, mimo tego, że to co dzisiaj graliście, to był istny dreszczowiec Jeszcze raz gratuluję Peterowi za te prawie 50 - cio metrowe podanie do Ramosa i jutro widzimy się o 11.00 na boisku. Zrobimy krótkie zajęcia i puszczam was wolno na 16 dni! Do jutra!"
Godzina 17.00 - Warsztat samochodowy
Mechanik: No panie Kamilu wszystko naprawione i wymienione jak należy
Ja: Ile płacę?
M: Jestem kibicem Herthy więc dla pana zniżka (śmiech) 500 Euro i po sprawie
Ja: A normalnie ile bym zapłacił?
M: Około 900 Euro. Wahacz wypadł całkowicie uszkadzając sforzeń i belkę przednią. Musieliśmy wyciągnąć skrzynię biegów by to naprawić
Ja: Dobrze. Oto 500 Euro i dziękuję za naprawę
M: Dla mnie to przyjemność, liczę, że Hertha wreszcie coś ugra w Bundeslidze i liczę na pana
Ja: Dziękuję, a teraz zwijam się. Do zobaczenia na trybunach
M: Ooo! Dziękuję i do zobaczenia
Mili ludzie w tym Berlinie. Już pokładają we mnie nadzieję, więc trzeba będzie im sprostać. Dam radę? Dam radę!