W BaL najbardziej przydałyby się jakiekolwiek aktywności poza boiskowe. Coś jak podpisywanie autografów, wywiady itp. Najlepiej byłoby gdyby zrobili, to podobnie jak jest np. w i'm playr, czy nss
BAL ogólnie jest mega nudne i do niczego nie potrzebne. Ale jeśli zostanie, to niech to jakoś dopracują.
Przydałyby się przedmeczowe wskazówki co nasz gracz dokładnie ma robić, wypełniać założenia taktyczne i za to otrzymywać pochwały lub naganę.
Przyjmijmy, że dany gracz strzelił gola, miał asystę, ale nie wracał do obrony czy grał zbyt indywidualnie, przez co pomeczowa ocena jest kiepska, gdyż nie wypełnił założeń taktycznych nakreślonych przez sztab szkoleniowy.
Ogólnie bardzo nie podobają mi się oceny pomeczowe
Mamy jakieś cyferki, które nie bardzo wiadomo jak działają - zdarzało mi się strzelić 4-5 bramek w meczu, ale dostawałem oceny 7.0, 7.5. Następnym razem zaliczyłem bramkę i asystę, a dostałem ocenę 8.0 - więc niech ktoś mi wytłumaczy, dlaczego oceny pomeczowe są tak pomieszane i niedopracowane, dlaczego są od 1 do 8, a nie do 10. Brak im jakiegokolwiek sensu. W FIFA 13 jest to o wiele lepiej zrobione.
BAL potrzebuje mocenj przebudowy, inaczej to będzie tylko zapchajdziura w grze.