Koziom większość z tego forum pewnie nigdy nie grała w fifę w trybie sieciowym a piszecie,że ta gra jest tandetna.Właśnie to pes jest kompletnym sieciowym złomem,w którym gra się Barceloną itp. a taktyka to prostopadłe podanie na pałę do szybkich zawodników i może coś z tego wyjdzie(niestety w większości wychodzi) . Jestem obiektywny i potrafię przyznać,że w ofline zawsze lepiej grało mi się w pes. Natomiast fifa ma lepsze serwery dzięki czemu online jest płynny i nie ma tu możliwości jak w pes,że gra się zamula i wychodzi to co wyżej napisałem i jeśli przegram to tylko dlatego że przeciwnik był lepszy.Przez ostatnie trzy edycje nie zaobserwowałem aby konami coś z tym zrobiło więc teraz jestem sceptyczny.Z kupnem pes 2014 poczekam na opinie dotyczące online.To wszystko co miałem do powiedzenia.
Jesteś obiektywny, ale nie wymieniłeś mi wad FIFY online, albo zapomniałeś, albo nie chciałeś wymienić. Mówisz że nikt tu nie gra w FIFE, a każdy narzeka. Ja grałem w wersje 12 (kupiłem, grałem online) i aktualnie gram singla w 13. Online w FIFA 12 nie jest taki super jak mówisz.
Trainerowcy w FUT - Tyle osób narzeka, a EA nic z tym nie robi. Oni dalej się cieszą, że 13 sprzedaje się tak ładnie i już czekają na pieniązki z 14. Czemu tego nie naprawią? Zastanawiam się dalej.Wychodzenie w sezonach pojedynków przed 5 minutą meczu - Gram sezon pojedynków, strzelam gola w 3 minucie, gracz wychodzi - Meczu jakby nie było. No pięknie.FUT i FIFA Coinsy to kolejna porażka. W 12 po raz pierwszy tryb FUT na PC. Wszystko fajnie, dopóki dzieciaki nie dobrały się do gry i nie wydawały ostatnich kieszonkowych na FIFA Coinsy. Fajnie się grało dopóki ktoś nie zagrał za normalne pieniądze. Nie mam zamiaru budować drużyny cięzko wygrywając spotkania, kiedy to szczerbaty dzieciak kupi sobie Messiego czy Ronaldo do składu. Ile to kupić FIFA Coinsy i czekać aż wylosuje mu zawodników? Szkoda, bo zapowiadało się ładnie. Ale albo gramy Fair play, albo nie gramy wcale.Wszystkie te wady również są i w 13. Dla wymagającego gracza to błędy które są widoczne gołym okiem.
Owszem, w fifie tryb online jest o wiele lepszy od tego w PES'ie (akuratnie tryb online woła o pomstę do nieba), jednak sama rozgrywka fify - arcade, bramkarze cyborgi, gole z dobitki oraz notoryczne gole 2 vs bramkarz podanie pod koniec i strzał na pustą odpychaja mnie od dalszej rozgrywki w tą grę.
Zanim zaczniesz narzekać na tryb online w PES 2014, poczekaj na pełną wersję. Oczekiwania są spore - nowa baza online, nowe tryby, udoskonalenia. Jeżeli nie chcesz kupować gry przed sprawdzeniem - nie kupuj. Napewno tutaj na forum napiszemy co i jak.