Dla mnie pes 2014 to jest krok w tyl o jakies 2 lata jezeli chodzi o rozgrywke i sam wyglad calej gry. Slusznie ktos podkreslil, ze to powinna byc wersja beta, a full gra powinna wyjsc w we wrzesniu ale 2015. Menu to jest jakas tragedia, nie rozumiem za bardzo dlaczego ktos nawet do tego sie nie przylozyl, przeciez to jest pierwsze wrazenie jak sie odpala gre, powinno byc dobrze wpasowane i ladnie zrobione pod wzgledem graficznym, a oni zrobili taka chujnie, ze tego sie nie da opisac, lepsze menu mial pes 05, albo 06, ktorych dzieli od obecnej wersji 8-9 lat!! to jest tragedia, 8/9 lat i zamiast progressu to serwuja nam regress o jakas dekade. Gra okrojona do granic mozliwosci, to powaznie jest wersja Beta, wypuscili ja w tym roku ogolocona ze wszystkiego czym pes sie roznil od fify, bo japonce z konami chcieli zobaczyc, jak gra sie przyjmie i czy sie bedzie sprzedawac. ML bez zadnych dodatkow, brak kalendarza, a w jego miejsce zwykly przewijacz czasu, gdzie operacje 'next' robimy jakies 20 razy zanim sie doczlapiemy do okienka meczowego, ofc przy kazdym przewinieciu lag na 2-3 min i loading - niech mi ktos powie, ze jaraja go takie rzeczy w grach. BAL bez ani jednego dodatku z poprzedniej czeci, gdzie wlasnie te dodatki sie fajnie przyjely i ludzie czekali na to, ze w pes 2014 konami je udoskonali, a nie po prostu usunie. Nie wiem czy ta firma ma jakikolwiek kontakt z klientem i czy Ci goscie chociaz troche sie interesuja potrzebami klientow. Ankiety pierdoly i [cenzura] z tego jak tego nikt nie czyta. Gdyby to czytali, to nastepny pes wyszedl by nie za rok, ale za 2-3 lata, ale odjechal by fifie na odleglosc wielkiego kanionu, i wlasnie taka wersje bym wolal. Zapomnialem dodac o rozgrywce, tutaj jest kilka plusow, bo ta wolnosc w rozgrywce na prawde jest fajna, mozna budowac akcje po swojemu przy czym komputer na full manualu nie ingeruje w ogole w nasza gre, bardzo ladnie to wyglada. Ale to na tyle plusow, bo praca sedziego, bramkarzy itd to jest koszmar. Bramkarze to takie przechuje, ze obojetnie jaki strzal z daleka, wszystko wyciagaja nawet bez odbijana, po prostu lapia pilke, jak jakies cyborgi. Ogolnie ocena koncowa bedzie krotka, stary schowaj ta stowe do kieszeni, idz na piwo z kumplami, szkoda kasy, lepiej zostac przy 13nastce.