Dział Ogólny > PES 2014

PES 2014 - problemy, błędy, pytania

<< < (366/379) > >>

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Hej, witam wszystkich Jestem nowy na forum, stwierdzilem, ze spora ilosc fanow pesa tutaj przebywa zatem mam nadzieje, ze dowiem sie czegos nowego i interesujacego o grze  Mam nawet juz pierwsze pytanie, albowiem gram w MLO z dosc dobrymi wynikami, ale zauwazylem, ze mam problem z dosrodkowaniami - wlasciwie to naciskam na slowo problem. Malo ktore dosrodkowanie trafia do partnera z mojej druzyny, zwykle pilka jest wrzucana albo za slabo albo za mocno. Probowalem mniej wiecej wyczuc jak nalezy sterowac analogiem, aby byl z tych dosrodkowan jakis pozytek i nic. Gram na padzie, konsola ps3, czy ktos moglby mi objasnic te kwestie lub podrzucic stosowny link?
--- Koniec cytatu ---

Grasz na manualnych ustawieniach czy automat w podawaniu piłki (pass support)... ?

Nie zawsze piłka poleci w te miejsce jakie chcemy, przecież to oczywiste. Po prostu musisz wyczuć, wyćwiczyć. Poćwicz na treningu podania górą, sprać sobie sterowanie w grze, jakie jest.

--- Cytuj ---
Mam trzy pytania. Szukałem na forum, ale nie znalazłem.
1. Stworzyłem sobie piłkarza w 'Edit'. Chciałbym go dodać do klubu, żeby zagrać nim sobie Master League z kompem. Nie wiem jak to zrobić.
2. Usunąłem piłkarza z zespołu i wylądował w "wolnych agentach" również nie wiem jak go przywrócić.
3. Jak przywrócić ewentualnie do 'ustawień fabrycznych' ??
--- Koniec cytatu ---

1. Musisz go kupić ?
3. Gdzieś w opcjach gry (ML) musi być opcja resetowania ML czy coś takiego. Zobacz czy jest.

Jeśli nie ma musiał być usunąć cały save ML i grać od nowa.

--- Cytuj ---
Witam, jedno pytanie z którym nie mogę Sobie poradzić.
Ja gram na klawiaturze, kumpel na padzie, i jak gramy mecze na przeciw Siebie to nie ma problemu, a jak chcemy zagrać jakiś 'cup' na dwóch to jak zrobić żeby player 2 (mój kumpel) który gra np Swój mecz grupowy grał ten mecz na padzie przeciw komputerowi? potem ja chcę grać np Swój mecz grupowy ale ja gram zawsze na klawiaturze, bo nie mam pojęcia jak to ustawić, jedynie jeśli spotyka nas razem w grupie to wiadaomo tak jak chcemy, on pad ja klawiatura. dziękuje za pomoc z góry!
--- Koniec cytatu ---

Klawiatura jest domyślnym sterowaniem w grze.
Na środek nie można jej ustawić.
Jedynie kontrolery dodatkowe (pady) można dać na lewo, środek, prawo.

Jeśli ty grasz mecz "swój" ale nie chcesz aby on w nim uczestniczył to twój kolega musi przestawić się padem na środek (rozpoczęcie meczu > pauza > ....).
Jeśli on gra to niestety ty (klawiatura) musisz też grać (możesz jako jego bramkarz).

Ewentualnie można zrobić pewien trik (nie jestem pewien czy na 100% zadziała).

Wchodzicie w settings gry do zakładki Controller.
Tam jako Controller 1 kolega ustawia sobie pada w Device.
Potem wybierasz Controller 2 i tam też kolega ustawia sobie pada w Device z tym że musi wpiąć pada z USB i wpiąć w inne i dopiero to zrobić. I na koniec zatwierdzasz OK.

Mniemam że to pad z USB (nie pad od PS + przejściówka na 2 pady).

Potem w grze jeśli chcesz grać swój mecz (kolega jest na tym drugim USB - controller 2) to on przestawia się na środek.
Zaś jak on będzie grał swój mecz, to przepina pada z USB drugiego na te pierwsze - będzie jako controller 1 - zastępuje klawiaturę.

Mniemam że czaicie o co chodzi więc dacie sobie radę.

michalvtek:
Witam , mam problem a mianowicie podczas meczu trybuny są puste ;/ Próbowałem już wielu sposobów, ale nic nie działa. Wie ktoś co z tym zrobić ?

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Jeśli ktoś ma puste trybuny w grze, to ma zapewne karte ATI w swoim kompie. Musicie wyłączyć opcje AA w ustawieniach sterownika i bedzie wam smigać normalnie.
--- Koniec cytatu ---

michalvtek:
Niestety, ale u mnie to nie działa ;/ Z góry dzięki za wszelkie info ;)

sinio:
mam problem otóz posiadałem oryginalną gre pes 2014 jednak gdzies mi zgineła i po płycie zostało tylko oryginalne pudełko i książka z cd key , ostatnio wzieło mnie by pograc  wiec sciąglem pes 2014 z neta aktywowałem swoim kluczem oryginalnym i niby wszystko ok bo można grac ale gra przenosi mnie na strone konami by dokonac aktualizacji zeby moc grac w sieci i gdy robie aktualizacje gra nie chce sie odpalac , nie wiem jak sobie poradzic  jedyne co posiadam to oryginalny klucz i książke , nie wiem gdzie mogę sciągnąc oficjalnego pesa i aktywowac swoim kluczem oryginalnym , ma ktos jakies pomysły ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej