wiesz co najlepiej zrób moim zdaniem oczywiście...
a wiec: zadzwoń na infolinie do Neostrady że twój ruter\modem ma awarie i powiedz że się zawiesza i sam wyłącza,poproś tym samym o wymianę go na nowy,tylko masz jakiś dziwny wiec poproś o wymianę na livebox 2.0.Wystawia wtedy podanie o wymianę sprzętu na nowy (jest to całkowicie darmowe) spakuj ten modem i idź do salonu i wymień.Sam niedawno wymieniałem liveboxa 1.0 na liveboxa 2.0 bo jest nowszy i lepszy,chodż ten 1.0 był całkowicie sprawny lecz już stary.Gram online od pesa 06 cały czas na liveboxie teraz mam neostrade 10mb/s a wczesniej miałem 512 póznie 1 mb/s i pózniej 2mb/s i nie mam żadnych problemów z łączeniem i w ogóle jest ok na tych ruterzach,a te inne modemy z Neostrady to rożnie działają...możesz spróbować...
Moim zdaniem pomysł słaby, wymiana urządzenia, gdy coś idzie nie tak to nie rozwiązanie.
Ten router jak to określiłeś "jest dziwny", ponieważ nie dostałem go z neostrady tylko zakupiłem sam. A to co "coś" co od nich dostałem poszło w odstawkę. Sieć konfigurowałem sobie sam na własnych routerach (bo oprócz tego mam jeszcze AP, do dostępu bezprzewodowego na dworze)<[od razu odpowiem na wasze przemyślenia-wina nie leży po jego stronie, transmisja nie przebiega po jego drodze do komputera]. Oba są bardzo dobrej klasy i nie było z nim nigdy problemów, jeżeli coś tam przełączyłem to tak było, jakiś port zawsze się przekierowywał i było ok, tylko ten nieszczęśliwy PES tak ma.
Chciałbym mieć możliwość przetestowania go na innym komputerze, ale podzespoły uniemożliwiają mi uruchomienie gry. Sprawdzę jeszcze tym PortCheckerem z konami na innym komputerze czy wyskoczy jako otwarte i dam znać jak wyniki.
EDIT:Szybka analiza na laptopie, dała wiele do zastanowienia. Teraz już wiem, że barierą ograniczającą dostęp do gry jest komputer. Teraz pytanie, co blokuje gre...
Wyniki z LAPTOPA XP bez antywirusaNie rozumiem dlaczego na moim PC (win7) to nie działa, na czas operacji wyłączam zaporę sieciową, zaporę w antywirusie i samego antywirusa...