WILKI WDARŁY SIĘ DO NOWEGO YORKU.Wolves byli pierwszymi przeciwnikami z którymi mierzyła się ekipa NYK w przegranym pojedynku (99-98)
Ach, jak bardzo dużo emocji przyniósł nam ten mecz nikt nie zdaje sobie sprawy.
Składy:
Zacznijmy od plusów Knicks bardzo dobrze grali w ataku, świetnie odnajdował się Melo w trumnie jak i poza nią.
Nate zagrał ciekawe spotkanie choć bez fajerwerków, dobrze asystował, choć punktowo nie poszalał.
Mecz był zacięty i wyrównany każda z ekip zadawała cios za ciosem i tak przez wszystkie trzy kwarty(81-74 dla Wolves).
W ostatniej kwarcie kiedy Knicks mieli już odejść z porażka, Woodson postawił na jedną kartę czyli odziwo Tima Hardawaya Jr.
Wybrany w tegorocznym drafcie przez Nowy York syn słynnej legendy NBA Tima Hardawaya Seniora byłego gracza HEAT i nie tylko.
Do rzeczy Tim Jr. miał być ogrywany w tym sezonie na zawodnika który będzie mógł wchodzić z ławki i ciągnąć zespół,
okazuje się że zrobił plan ponad stan wsadził na swoje wielkie barki całą trzecią kwartę w której zdobył ponad połowę punktów NYK.
To nie koniec jako SG rozprowadzał wszystkie piłki a mocno defensywnie nastawionego Imana Shumperta wypuścił na Rubio (MVP meczu)
Hiszpańska 9# była bezdomna w czwartej kwarcie którą poprowadził Tim (24-18 w czwartej kwarcie dla NYK).
Co do minusów gra obronna przez całe spotkanie przypominała bandę chłopaków z podstawówki gapiących się na szalonego Rubio.
Fakt, chłopak miał dziś dzień grał po prostu przepięknie a Nate'a wkręcał w podłogę jak zwykłą śrubkę.
Cieszę się z mojej postawy, Knicks byli zagubieni dobrze że Shump krył mnie tylko w ostatniej kwarcie bo wynik był by napewno inny.
"Ricky Rubio" - MVP meczu
Jak by tego było mało to fatalnie grali w ataku podkoszowi, to że Chandler jest genialnym obrońcą to każdy wie ale 15pkt. powinien dokładać.
Ogromny kontrakt STATA (A.Stoudemire zarabia 30mln$ za sezon) zobowiązuje go do lepszej gry zarówno w obronie jaki i ataku jego 7 pkt. i 4 zbiórki były gwoździem do trumny.
STAT? Ten ziomek nie jest sobą pamiętam go z czasów Pheonix gdzie był czołową postacią ligi teraz...to tylko zjadacz pieniędzy z konta.
"Kevin Love" - All Stars Wolves.
Jak widzicie renoma tego gracza topnieje jak lud w marcu, co za tym idzie być może odbicie się na zespole sfrustrowanego STATA.
0.7sek. do końca meczu stan 97-99 Knicks mają szanse na cudowny rzut za trzy który da remis i dogrywkę.
Napięcie w hali niesamowite Chandler podaje z rogu piłkę do pustego Carmelo Anthonego który wypracował sobie szaleńczym biegiem pozycje do rzutu.
Łapie piłkę na czystej pozycji tylko on w takich momentach potrafi być zimny jak lud, rzut, syrena rozbrzmiewa, piłka leci jak by dłużej
BOOM! Wpada! Kibice wstają i skandują MELO! MELO! MELO! Carmelo wpada w objecie kolegów z drużyny.
Aż nagle przerywa sędzia że stopa Carmelo była jednak na polu za dwa punkty Wszyscy oglądają powtórki i nie wierzą nikt nie wie czy Melo stał przed czy na czy może za linią...
Byłem, Jestem pewien że rzut był za trzy, zostaliśmy skrzywdzeni, jestem pewny że mecz byłby nasz, wrzuciliśmy za późno 7 bieg.
"Carmelo Anhony" - Lider Nowego Yorku
Dobrze panie Melo chciało by się powiedzieć, 7 bieg trzeba wciskać wchodząc na parkiet a nie w czwartej kwarcie.
Mimo wszystko, jestem zadowolony z chłopaków, owszem w obronie nie graliśmy nic, ale w ataku wyglądało to naprawdę dobrze.
Tim zrobił mi mętlik w głowie nie sądziłem że będzie takim egzekutorem z lodowatą krwią mamy teraz problem jak rozłożyć minuty miedzy tak wspaniałych graczy.
Pozostaje nam patrzeć tylko na następny mecz na pewno się jeszcze spotkamy z Wolves jak nie dziś to jutro proste.
"Mike Woodson" - trener NYK
STATYSTYKI:pkt-punkty, reb-zbiórki, ast-asysty
Carmelo Anthony: 33 pkt./8 reb./6 ast./
Tim Hardaway Jr.: 20 pkt./3 reb./1 ast./
Nate Robinson: 10 pkt./3 reb./9 ast./
ZDJĘCIA Z MECZU:_____________________________________________________________________________________________
Jestem otwarty na krytykę mówcie co wam się podobało a czego nie chcecie już widzieć
na pewno mi to tylko pomoże
Peace !