Autor Wątek: NBA - Oczyma New York Knicks // THIS IS THE END !  (Przeczytany 5845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.09.2012r.
NBA - Oczyma New York Knicks // THIS IS THE END !
« dnia: Styczeń 18, 2014, 16:32:57 »
Idąc za ciosem jaki "Undertaken" zadał ze swoim GSW, postanowiłem zrobić to samo nie potrafiłem znaleść miejsca dla tego tupu opowiadań o karierze.
Na waszym forum kiedyś zająłem się karierą Newcastle ale moja nienawiść do PES'a osiągnęła epogeum wraz z odsłoną 2014 (żenada ale to tylko moja opinia, szanuje opinie innych) Tak więc postanowiłem napisać parę zdań na temat NBA, Koszykówki która jest jednak większym konikiem od piłkarskiego świadka. A więc może wam się to spodoba może nie będę to robił dla siebie i postaram wam przekazać emocje jakie towarzyszą tej grze, Jeśli będzie to dobrze szło może pokuszę się o jakieś MSI i skróty meczu. TYLE WSTĘPU LET'S GO !!!
_________________________________________________________________________________________________________________________

ROSTER: NAJNOWSZE SKŁADY OBECNEGO SEZONU NBA 2013/2014
LICZBA GIER: 29+PLAYOFF
POZIOM: ALL STAR

Pełna nazwa: New York Knickerbockers

Data założenia: 1946

Liga: NBA
Eastern Conference
Atlantic Division

Hala sportowa: Madison Square Garden

Właściciel: Cablevision

Trener: Mike Woodson

Legendy: Ewing, Frazier

Skład: (pod każdym numerkiem macie co nieco o graczu na YT.)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE NATE ROBINSON [PG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE BENO UDRIH [PG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE PABLO PRIGONI [PG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE IMAN SHUMPERT [SG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE TIM HARDAWAY Jr [SG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE TOURE MURRY [SG]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE CARMELO ANTHONY [SF]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE METTA WORLD PEACE a.k.a RON ARTEST [SF]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE AMARE STOUDEMIRE [PF]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE KENYOU MARTIN [PF]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE JEREMY TYLER [PF]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE TYSON CHANDLER [C]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE ANDREA BARGNANI [C]
REJESTRACJA lub LOGOWANIE COLE ALDRICH [C]

PG-Point guard-rozgrywający
SG-Shoting guard-rzucający obrońca
SF-Small forward-niski skrzydłowy
PF-Power forward-silny skrzydłowy
C-center-center

MIKE WOODSON-PRZED SEZONEM ODKURZONE NYK

Witam! przed nowym sezonem, gracze zawitali w odpowiednich nastrojach na Madison Square ?

Witam państwa, ooo jak najbardziej gracze  wypoczęci stawili się na pierwszym treningu, czeka nas masa pracy ale już teraz widać światło w Nowym Yorku.

Jak wiadomo J.R Smith nie miał tyle szczęścia aby zostać w pana kadrze ?

W poprzednim sezonie J.R zachwycał swoją postawą, ale koszykarskie IQ jest upośledzone, nie ma miejsca w NY dla takich zawodników których musimy szukać w klubach nocnych przed wylotem do Miami. Życzę mu jak najlepiej ale z taką postawą daleko nie zajdzie. Wyprzedzam pańskie pytanie i tak wymiana na lini NUGGETS-NYK w której skład wchodził J.R oraz nasz stary-nowy Nate (Robinson) była planowana i dogadywana od dłuższego czasu. Co mogę powiedzieć na temat Nate'a jest to rozgrywający którego po prostu potrzebowaliśmy a trzon drużyny z nim wygląda niesamowicie.

Dobrze, dobrze chwali pan swoje ruchy transferowe tak więc jakie są wasze cele ?

W poprzednim sezonie nie wyglądało to wcale tak źle wiem że ludzie wieszali na mnie psy że z takim składem powinienem walczyć o mistrzostwo, owszem ale ekipa nie była zbyt zgrana, chemia była dobra Melo (Carmelo Anthony) ciągnął grę ale brakowało "tego czegoś" które wraz z rozpoczęciem tego sezonu zawitało na Madison Square, jednak to pierwsze mecze zweryfikują naszą walkę w tym sezonie a obiecuje że finał konferencji jest nasz, jeśli nie dotrzymam słowa odejde.

Wow, mocne słowa panie Mike, wygląda pan że nie boi się utracić stołek ?

Zawsze mówiłem, to co leży mi na wątrobie, tego samego oczekuję od drużyny aby byli szczerzy do bólu, czego mam się bać jeśli kontuzje nas ominą będziemy na pewno na szczycie, jeśli Melo i Nate się nie potrzaskają idziemy przed siebie proste, problemy zaczynają się wtedy kiedy kluczowi zawodnicy siedzą u lekarzy, martwię się o naszych weteranów jak ich kolana wytrzymają ale ten sezo...

Właśnie! wejdę panu w słowo przepraszam, sezon został skrócony do 29 gier czyli każdy zespół zagra ze sobą tylko raz. ?

Tak ostatnie zdanie Sterna (głowa całego NBA) który jak wiemy po tym sezonie pożegna swoją ligę jego czas nadszedł, wracając myślę że to najlepsza decyzja jaką podjął za swojej kadencji na pewno skrócenie z 82 gier do 29 to ogromny cios pieniężny dla ligi ale bez przesady koszty transmisji poszły w górę, bilety również, a hale rozbudowane, jeśli będą straty to minimalne a widowisko będzie dużo lepsze bo bez tylu kontuzji jak miało miejsce to w poprzednich latach no i zawodnicy będą w każdym meczu dawać 110% ...

Ciekawa teza, jak wiemy kibice nie są tym zadowoleni chcą oglądać NBA CODZIENNIE!

Praktycznie co 2-3 dzień będą mecze jakiejś ekipy więc jest co analizować, będzie znacznie więcej programów poświęconych dla specjalistów od tej pięknej gry. Myślę że jest to kwestia przestawienia się piłka nożna gra podobnym trybem a nikt nie narzeka, u nas jest dużo większy wysiłek w każdym meczu.

Dobrze ostatnie pytanie, kibice będą oglądać NYK gibkie czy NYK sztywne ?

Gibkie ? koleś o co ty pytasz, mogę ciebie jak i cały świat zapewnić że to nie będzie sztywna gra, będzie z polotem i chemią dużo potu i wybieganych nóg jak to mówią NIE MA STRACONYCH PIŁEK ! Dziękuje bardzo, Peace !

Dziękuje panu za rozmowę.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Jest to krótki wstęp do tego co się będzie działo aby nadać trochę klimatu co się dzieje u mnie, Pierwszy odcinek jak i pierwszy mecz zobaczycie w niedziele zamierzam raz w tygodniu coś dodawać może częściej dużo na głowie i już nie mam tyle czasu co kiedyś aby zarywać nocki z padem w rękach. Trzymajcie się i do napisania.   
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2014, 14:19:38 wysłana przez karolexd »

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2014, 17:34:27 »
Fajnie że ktoś idzie za mną  ;)
Prowadź to jak najdłużej u mnie na pewno masz czytelnika.
Warriors by undertaknen

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2014, 21:07:51 »
Lubię patrzeć na NBA, ale sympatykiem jakiegoś konkretnego zespołu nie jestem, po prostu lubię dobrą koszykówkę, a ta za oceanem jest po prostu fantastyczna. Smitha już u Was nie ma, ale liczę na dobry sezon w Waszym wykonaniu. Mam nadzieję, że Anthony pociągnie Was do gry o najwyższe laury. Powodzenia.

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2014, 19:19:12 »

WILKI WDARŁY SIĘ DO NOWEGO YORKU.

Wolves byli pierwszymi przeciwnikami z którymi mierzyła się ekipa NYK w przegranym pojedynku (99-98)
Ach, jak bardzo dużo emocji przyniósł nam ten mecz nikt nie zdaje sobie sprawy.
Składy:
Spoiler for Hiden:
Zacznijmy od plusów Knicks bardzo dobrze grali w ataku, świetnie odnajdował się Melo w trumnie jak i poza nią.
Nate zagrał ciekawe spotkanie choć bez fajerwerków, dobrze asystował, choć punktowo nie poszalał.
Mecz był zacięty i wyrównany każda z ekip zadawała cios za ciosem i tak przez wszystkie trzy kwarty(81-74 dla Wolves).
W ostatniej kwarcie kiedy Knicks mieli już odejść z porażka, Woodson postawił na jedną kartę czyli odziwo Tima Hardawaya Jr.
Wybrany w tegorocznym drafcie przez Nowy York syn słynnej legendy NBA Tima Hardawaya Seniora byłego gracza HEAT i nie tylko.
Do rzeczy Tim Jr. miał być ogrywany w tym sezonie na zawodnika który będzie mógł wchodzić z ławki i ciągnąć zespół,
okazuje się że zrobił plan ponad stan wsadził na swoje wielkie barki całą trzecią kwartę w której zdobył ponad połowę punktów NYK.
To nie koniec jako SG rozprowadzał wszystkie piłki a mocno defensywnie nastawionego Imana Shumperta wypuścił na Rubio (MVP meczu)
Hiszpańska 9# była bezdomna w czwartej kwarcie którą poprowadził Tim (24-18 w czwartej kwarcie dla NYK).

Co do minusów gra obronna przez całe spotkanie przypominała bandę chłopaków z podstawówki gapiących się na szalonego Rubio.
Fakt, chłopak miał dziś dzień grał po prostu przepięknie a Nate'a wkręcał w podłogę jak zwykłą śrubkę.
Cieszę się z mojej postawy, Knicks byli zagubieni dobrze że Shump krył mnie tylko w ostatniej kwarcie bo wynik był by napewno inny.
"Ricky Rubio" - MVP meczu
Jak by tego było mało to fatalnie grali w ataku podkoszowi, to że Chandler jest genialnym obrońcą to każdy wie ale 15pkt. powinien dokładać.
Ogromny kontrakt STATA (A.Stoudemire zarabia 30mln$ za sezon) zobowiązuje go do lepszej gry zarówno w obronie jaki i ataku jego 7 pkt. i 4 zbiórki były gwoździem do trumny.
STAT? Ten ziomek nie jest sobą pamiętam go z czasów Pheonix gdzie był czołową postacią ligi teraz...to tylko zjadacz pieniędzy z konta.
"Kevin Love" - All Stars Wolves.
Jak widzicie renoma tego gracza topnieje jak lud w marcu, co za tym idzie być może odbicie się na zespole sfrustrowanego STATA.

0.7sek. do końca meczu stan 97-99 Knicks mają szanse na cudowny rzut za trzy który da remis i dogrywkę.
Napięcie w hali niesamowite Chandler podaje z rogu piłkę do pustego Carmelo Anthonego który wypracował sobie szaleńczym biegiem pozycje do rzutu.
Łapie piłkę na czystej pozycji tylko on w takich momentach potrafi być zimny jak lud, rzut, syrena rozbrzmiewa, piłka leci jak by dłużej
BOOM! Wpada! Kibice wstają i skandują MELO! MELO! MELO! Carmelo wpada w objecie kolegów z drużyny.
Aż nagle przerywa sędzia że stopa Carmelo była jednak na polu za dwa punkty Wszyscy oglądają powtórki i nie wierzą nikt nie wie czy Melo stał przed czy na czy może za linią...
Byłem, Jestem pewien że rzut był za trzy, zostaliśmy skrzywdzeni, jestem pewny że mecz byłby nasz, wrzuciliśmy za późno 7 bieg.
"Carmelo Anhony" - Lider Nowego Yorku
Dobrze panie Melo chciało by się powiedzieć, 7 bieg trzeba wciskać wchodząc na parkiet a nie w czwartej kwarcie.
Mimo wszystko, jestem zadowolony z chłopaków, owszem w obronie nie graliśmy nic, ale w ataku wyglądało to naprawdę dobrze.
Tim zrobił mi mętlik w głowie nie sądziłem że będzie takim egzekutorem z lodowatą krwią mamy teraz problem jak rozłożyć minuty miedzy tak wspaniałych graczy.
Pozostaje nam patrzeć tylko na następny mecz na pewno się jeszcze spotkamy z Wolves jak nie dziś to jutro proste.
"Mike Woodson" - trener NYK

STATYSTYKI:

pkt-punkty, reb-zbiórki, ast-asysty

Carmelo Anthony: 33 pkt./8 reb./6 ast./
Tim Hardaway Jr.: 20 pkt./3 reb./1 ast./
Nate Robinson: 10 pkt./3 reb./9 ast./

ZDJĘCIA Z MECZU:
Spoiler for Hiden:

_____________________________________________________________________________________________

Jestem otwarty na krytykę mówcie co wam się podobało a czego nie chcecie już widzieć
na pewno mi to tylko pomoże ;) Peace !

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2014, 23:13:08 »
Zapowiedź meczu z LA Clippers:

LOB CITY PRZYJEDZIE NA MADISON SQUARE

Dlaczego Lob City ? REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Krótka analiza przeciwnika. Smieszki na zdjęciu to czołowi gracze Clippers którzy w poprzednim sezonie zbierali więcej kibiców niż odwieczny rywal LAKERS.
Ale po kolei od lewej:
Chris Paul: od dawana niedoceniany CP3 jest kolejny rok czołowym rozgrywającym ligi nawet można pokusić się o miano najlepszego.
Atuty tego gracza to jak dwadzieścia Jokerów w tali kart, chłopak technicznie jest nie do zatrzymania, rzuca, lobuje, podaje z zamkniętymi oczami a jego
play vision jak i koordynacja ruchy są o klasę wyżej niż wspominany wcześniej gracz Wolves-Ricky Rubio krótko- gracz kompletny, kandydat na MVP sezonu.
DeAndre Jordan i Blake Griffin: wielkoludy z poczuciem humoru REJESTRACJA lub LOGOWANIE (tak.. oni tak specjalnie.) są w zasadzie identyczni choć większy potencjał ma Griffin zobaczcie te bicki,
Blake posiada też większy arsenał zagrań tak więc to on będzie zagrożeniem.
o Jordana nie ma co się bać mamy pod koszem Tysona Chandlera który jest totalną czołówką jeśli chodzi o obronę pod koszem. Punkt dla nas,
jednak Griffin będzie miał za dużo do powiedzenia przy marnym cieniu STATA.
Pozostali warci uwagi:
Jamal Crawford i JJ Redick: Skoro uważacie że tamta trójka nie da rady ciągle grać pod koszem mając oddech Chandlera na plecach MACIE RACJE! ALE !
Jamal i JJ no właśnie jeśli Clippers robią się nie skuteczni pod koszem są jeszcze ci panowie. To coś więcej niż strzelcy oni po prostu trafiają wszystko,
kiedy zostawisz ich bez krycia na dwie sekundy zdobywają punkt. Przerażające.
-
Więc dlaczego NYK mieli by w ogóle podjąć walkę ? PROSTE!
#Grają u siebie !
#Mają Tysona Chandlera !
#Chcą zmazać porażkę z Wolves !
#Clipps nie mają kim pokryć MELO !
#Iman Shumpert potrafi kryć CP3 (jeden z najlepszych obrońców na piłce) !
#Krypto-Nate (Robinson) jest za szybki dla Jamala i JJ !
#TIM HARDAWAY Jr. !
#I najważniejsze wiele, wiele AMBICJI !
-

NATE ROBINSON. KRÓTKO

Osobiście wolę patrzeć na grę Clippers niż Lakers, to oni są bardziej efektowni i efektywni...
Nie wiem jak potoczy się mecz, ale na pewno go wygramy... DeAndre i Blake nie są zagrożeniem mamy na nich plan...
Nie jestem jasnowidzem nie wiem czy będę grał jako PG czy SG albo nawet wejdę z ławki, liczy się serce a to na pewno zostawię...
Ciesze się na powrót do MSG, zwiedziłem wiele drużyn NBA, ale tu czuje się jak w domu...

...

_________________________________________________________________________________________

Przewiduję meczy na dniach, środa, czwartek... Peace !

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2014, 09:54:30 »
Co do postów, to tekst wygląda dobrze, lecz grafika powinna być zdecydowanie mniejsza. Grafika z meczu i statystyki to zdecydowanie za duży rozmiar. Musisz pokombinować. Na grafikę z meczu preferowałbym 500/250, a na statystyki 600/400.
Dobrze by było gdybyś także, w postach inne niż meczowe wszystkie grafiki dodawał w jednym rozmiarze, coś na styl 500/200 lub 450/300.

Co do meczu, zagraliście dość dobrze, do pełni szczęścia zabrakło wam jednego dobrego rzutu. Przeciwnicy pokonali was jednym punktem i na pewno to boli. Ale musicie się pozbierać i w następnym spotkaniu z Clippers zagrać tak aby osiągnąć już swój cel. Jesteście w stanie to zrobić i liczę na udane widowisko.

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2014, 10:42:17 »
espon ... dzięki wielkie na to liczyłem grafika jako jedyna mi coś tu nie pasowała, poprawie to w następnym epizodzie i czekam wtedy na opinie ;) Jeszcze raz dzięki o to mi chodziło ;)

Offline undertaken

• Amator
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2014, 17:18:05 »
Fakt graficznie słabo poszukaj jakąś czcionkę i nie rób tyle eneterów ,dwa skąd masz Robinsona?
 Skoro piszesz
ROSTER: NAJNOWSZE SKŁADY OBECNEGO SEZONU NBA 2013/2014
Nate gra dla Nuggets.
Warriors by undertaknen

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2014, 21:44:54 »
CYTUJE !!!

Jak wiadomo J.R Smith nie miał tyle szczęścia aby zostać w pana kadrze ?

W poprzednim sezonie J.R zachwycał swoją postawą, ale koszykarskie IQ jest upośledzone, nie ma miejsca w NY dla takich zawodników których musimy szukać w klubach nocnych przed wylotem do Miami. Życzę mu jak najlepiej ale z taką postawą daleko nie zajdzie. Wyprzedzam pańskie pytanie i tak wymiana na lini NUGGETS-NYK w której skład wchodził J.R oraz nasz stary-nowy Nate (Robinson) była planowana i dogadywana od dłuższego czasu. Co mogę powiedzieć na temat Nate'a jest to rozgrywający którego po prostu potrzebowaliśmy a trzon drużyny z nim wygląda niesamowicie.

Mówiłeś że będziesz czytać ;) ... przypadek nie sądzę ... Wszystkie uwagi biorę do serca i wyciągnę wnioski ale na przyszłość proszę o czytanie postów :)

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczyma New York Knicks // 4# POSZUKIWANY "JAMAL C." ...
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2014, 23:24:41 »
Odcinek 4#

POSZUKIWANY "JAMAL C." ZA ZNISZCZENIE KNICKS

Jamal C. (CRAWFORD) Człowiek który miał być niewielkim problemem dla Knicks okazał się największym katem.
Choć miała być już wygrana w kieszeni NYK...
Składy:
Spoiler for Hiden:
Zaczynamy od plusów, Griffin i Jordan czyli dunkujące wieże Clippers zdobyli odpowiednio 14 i 10 pkt. co daję jak najbardziej zacny wynik uzyskany dzięki Chandlerowi byli odizolowani od latania nad obręczą. Tak więc w obronie Chandler był bez błędny, Shumpert na spółkę z Natem pokrył CP3 co dało 18 pkt. też jest to dobry wynik patrząc na klasę jaką posiada Paul (niekwestionowany najlepszy rozgrywający ligi.) Gra w ataku Melo przypominała profesora w trzeciej i czwartej kwarcie zdobył 24pkt. robił wszystko momentami przypominał rasowego rozgrywającego. Dogrywał piłki perfekcyjnie grał na półdystansie jak i tyłem do kosza penetrując Clippers. Kolejny ogromny plus należy się Robinsonowi w tym meczu pokazał zresztą jak sam zapowiadał że zostawi serce na placu gry 25pkt. to świetny wynik chłopak ma nieziemski talent i "to coś " co ciągnie zespół. Podobać się mogła rotacja między Natem i Shumpertem raz jeden krył Paula raz robił to drugi co w niektórych momentach kończyło się pogubieniem w ataku pozycyjnym Clippsów.
Myślę że ja jak i Iman uzupełniamy się idealnie on lepiej broni ja gram lepiej w ataku rozumiemy się bez słów, to tak jak byś się wychował z nim w jednej piaskownicy.
[Nate Robinson]
Plusy plusami ale w końcu to my przegraliśmy. A więc OBRONA nie było jej ze strony Melo jak i oczywiście Stata gdyby oni zagrali lepiej w obronie mecz skończył by się grubą wygraną NYK tak się nie stało. Katem Melo w końcówce był wspomniany Jamal Crawford wpakował 18 pkt a Clipps zaliczyli "run" 14-2 ale o tym zaraz. Amre zagrał jeszcze gorzej na tablicach kiedy Chandler nie mógł być w dwóch miejscach naraz Blake zabrał mu aż 17 piłek miazga.
Stat wyglądał przy Griffinie jak by nie potrafił skakać.
Rozmawialiśmy z trenerem Woodsonem o mojej formie jeśli nie wezmę się w garść będzie szukał jakiegoś trade-u.
Nie mam żadnego usprawiedliwienia na swoją grę Robię z siebie pewnego rodzaju pośmiewisko dla niektórych kibiców, przepraszam ale robię wszystko co w mojej mocy.
[Amre Stoudamire]
Jak sami widzicie atmosfera staje się coraz bardziej napięta. Pozostaje pytanie na ile Knicks są silni aby walczyć o tytuł na pewno taka gra im tego nie ułatwia. Co do meczu był przyjemny dla oka, pierwsza kwarta to typowe badanie się na wzajem jak strzelby pracują jak rotacja na obwodzie i tak dalej. Chwila odpoczynku i ekipy rzuciły się na siebie wzajemnie cios za ciosem, pudło za pudłem, gra tak wyrównana ciężko postawić coś u bukmachera. Kilka ładnych akcji i gwizdek na dłuższe tankowanie sił. 51-50 dla Clippers. Nabuzowani Knicks wychodzą z podniesionymi głowami zaliczając serie 8-0 i uwaga wszystkie 8pkt. zdobywa Tim Hardaway Jr. jak się potem okazało że był to jego jedyny dobytek chłopak dziwnym trafem zablokował się i nic mu nie wpadało a na parkiecie spędził zaledwie 7 minut ! On będzie wielki. Clippers gonią wynik i trzecia kwarta kończy się wynikiem 27-27 bukmacherzy obgryzają palce. Czwarta i ostatnia to kwintesencja koszykówki Melo z Robinsonem niszczą Clippers wydawać by się mogło że 6 pkt. przewagi załatwi sprawę a Madiosn Square będzie bawić się całą noc błąd to jest koszykówka. Do głosu dochodzi J.Crawford podnosi ducha Clippers i prawie w pojedynkę zalicza 14-2 szok kibice rozlewają piwo i wysypują popcorn z rąk to nie dzieje się naprawdę Woodson bierze czas kilka razy ale ten "cyborg" nie chce przestać trafiać pogoń NYK ostatnie krople potu na nic... Syrena buczy wynik dla Chłopców z LA 107-104
To straszne uczucie kiedy chłopaki dają z siebie 120% a sam Nate 280% a i tak przegrywasz. Co masz im powiedzieć kiedy zejdą do szatni. To nie był pogrom kilkunastu punktów to były tylko trzy, tylko trzy. Kolejny mecz mamy problem w końcówce niestety, albo tak naprawdę gramy dobrze a Jamal miał życiówke. Czeka nas wiele pracy zawiedliśmy kibiców. Dosyć czas pokazać jaką drużyną naprawdę jest KNICKS.
...Co do Stoudamira (STAT) nie chcę nic mówić jesteśmy po rozmowie i on wie jakie jest moje i klubu stanowisko dowiecie się wkrótce.
[Mike Woodson] 
Potwierdzamy to co mówiliśmy przed sezonem LOB CITY będzie mistrzem w tym roku. Jamal był dzisiaj nie z tego świata.
[Cris Paul-MVP Sezonu ?]

Statystyki:
Carmelo Anthony: 30 pkt./5 reb./8 ast./  6-9 za trzy !!!
Nate Robinson.: 25 pkt./3 reb./4 ast./
Amre Stoudemire: 11 pkt./7 reb./2 ast./

Zdjecia z meczu:
Spoiler for Hiden:
________________________________________________________________________________
Wszelkie komentarze odnoszące się do tematu mile widziane jak wizualnie i tekstowo się wam to podoba PEACE !
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2014, 23:27:25 wysłana przez karolexd »

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 5# RAKIETY Z HOUSTON... ZAPOWIEDŹ
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2014, 22:30:52 »
5#

HOUSTON ROCKETS CZEKA NA KNICKS !

Ekipa z Houston to niebywale mocna rakieta w tym sezonie. Rockets z bilansem 1-1 (porażka z Sacramento i zwycięstwo z Atalantą) trzeba zaznaczyć że pierwsza porażka ekipy Rakiet była bez Howarda ale o nim za chwile. W meczu z Atlantą była widoczna juz ogromna dominacja ogrywając Hawks 18pkt. robi różnice.
Dwight Howard: (to ten z piłką w rękach numer 12)Po fatalnym sezonie w Lakers gdzie nie potrafił grać z Gasolem a Kobe był z innego świata, Dwight przeniósł się do Houston gdzie budowany jest zespół na podbój ligi. Co można powiedzieć o tym zawodniku to to że to najlepszy Center w lidze chyba starczy dominuje wszędzie to typowy gracz który potrafi w pojedynkę wygrać mecz. Tyson Chandler wierzymy w ciebie.
James "the Beard" Harden: (numer 13 bujna broda) mówi się o nim że pod swoją brodą ma następną brodę że się z nią po prostu urodził. Do rzeczy, Harden to obecnie numer dwa na świecie jeśli chodzi o pozycje SG. Harden potrafi dosłownie wszystko i kończąc na tych dwóch panach można powiedzieć że New York ma przerąbane.
Chandler Parson: (model z numerem 25) teoretycznie gracz bardzo przeciętny, broni dobrze, biega dobrze, kozłuje dobrze, rzuca dobrze, dunkuje dobrze, wszystko robi dobrze, Ba ! nawet ciut lepiej jeśli to wszystko wymieszamy wychodzi nam Scottie PIPPEN ! tak, Parson to biały Pippen który był prawą ręką samego Jordana może to nie jest ten poziom jeszcze ale chłopak jest nadal młody a to co robi z lini "za trzy" bije Pippena na głowę ... FU%C !
Jeremy Lin: (karzełek numer 7) niech was nie zmyli jego uśmieszek ani skośne niewinne oczęta. To jest potwór choć rzucać nie potrafi to typ pamiętnego Ricky Rubio podaje genialnie, wchodzi pod kosz jak w masło a do tego jego talent wybuchł w Knicks skąd się przeniósł do Houston aby grać więcej teraz jest niesamowitym dopełnieniem składu.
Dlaczego Knicks wygra ?
#Houston to fantastyczna czwórka ale to by było na tyle chłopaki nie mają mocnej ławki jakieś nie dobitki nieznaczące.
#Rakiety ciągle się budują, ciągle nie mają zgrania.
#MELO ! zje w ataku Parsona a w obronie powinien dać mu rade.
#Tyson Chandler potrafi dominować w obronie.
#Iman Shumpert i Nate Robinson nigdy się nie poddają tym bardziej przy kimś takim jak HARDEN.
#I w końcu szansa dla STATA ponieważ Rakiety nie mają solidnego PF'a.

STAT O PRZYSZŁOŚCI. KRÓTKO.
Zostajesz czy odchodzisz ?
Wszyscy wieszają na mnie psy, to może być mój ostatni mecz.
30 mln. $ , kto pokusi się o taki kontrakt ?
Wbrew pozorom wiele ekip, został mi tylko rok kontraktu więc drużyny które chcą tankować przed draftem są w niebo wzięte.
Jesteś tyle wart, czy to kwota za STATa z przed lat ?
To już nie mnie oceniać, na pewno nie gram tego co kiedyś ale też pierwszym lepszym laikiem nie jestem.
Kto cię zastąpi uroń ząbek tajemnicy...
Tego nie wie nikt, nawet ja, nawet trener jeśli dojdzie do podjęcia decyzji myślę że Lakers będą pierwsi z kartą Gasola.
Tak więc Gasol w NY ?
Tego, nie powiedziałem, poza tym mam ostatnią szanse. Spadam ostro trenować.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 25, 2014, 23:25:43 »
Jest 5 post, więc można dodać do konkursu :) Czego mi tu brakuje, to troszkę kolorystyki w opisach, ale nie jestem specem w tej dziedzinie :)
" border="0" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2014, 09:12:40 »
Post nie jest zły, ale sądzę że tekst powinieneś wyrównać do lewej. Co do kolorystyki to gdybyś może ważniejszy akapit pogrubił to było by dobrze. i gdy opisujesz tak jak poniżej zawodników to dobrze by było abyś dał ich o jeden rozmiar większy, a opis już normalnie.

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 6# HOUSTON POKONANE...
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2014, 20:25:21 »

JEDNAK MISTRZOWSKIE KNICKS ?
Nowy York świeci jasno jak nigdy, pokonali pretendentów do tytuł udowadniając tym samym że są naprawdę groźni.
Składy:
Spoiler for Hiden:
zapomniałem hihi ale standardowo.
Tradycyjnie zaczynamy od plusów GRA OBRONNA ! w końcu to my dominowaliśmy na tablicach, dominowaliśmy w fizyczności, wybieganiu we wszystkim byliśmy lepsi. pierwsza kwarta to niesamowity pokaz siły Knicks. Na plus zasługuje Carmelo, Nate, Shumpert, Hardaway zagrali naprawdę świetne zawody przede wszystkim w obronie w ataku robili to co robią najlepiej ale przede wszystkim w obronie było widać chemie świetna rotacja obwodowa jak i cała obrona strefą. Tyson Chandler facet zdobył tylko 4 pkt ale jest kluczem do mistrzostwa każdy chce mieć centra tak niesamowitego w obronie jest po prostu nieludzki.
Byliśmy w gazie, to co robiliśmy dziś to tylko namiastka naszych umiejętności, następny mecz z Dallas to potwierdzi.
Carmelo Anthony - MVP MECZU.
Minusów nie ma, choć brak Dwighta Howarda może być takowym z nie wyjaśnionych przyczyn nie wystąpił w meczu może jakiś lekki uraz mu na to nie pozwolił Houston milczy w tej sprawie. Jak wspominałem ciężko wspominać o minusach kiedy gra się taki mecz wszystko wyglądało świetnie nikt nie był słabym ogniwem, Stat zagrał dobrze ale nadal poniżej oczekiwań słabe statystyki pomeczowe ale naprawdę w trudnych momentach potrafił grać tyłem do kosza pakując kilka ładnych piłek.
Iman i Nate to kosmici nigdy nikt mnie tak nie bronił, nic nie mogłem zrobić, mogę tylko przepraszać za dzisiejszy mecz.
James Harden - wielka przegrana "broda"
Ten mecz to arcydzieło, pierwszy gwizdek i poszli nerwowi Rockets rzucają cegły są bezradni. Wynik 25-13 daje sporo do myślenie w kontekście Knicks jednak potrafią bronić i robią to genialnie. Odcięci od piłek Harden, Lin, Parson nie mogli nic zrobić na pierwszy plan wyskakuje Melo który sprzedaje 3 czapki zawodnikom Rakiet po dwie Hardenowi i Parsonowi MASAKRA. Harden na siłę chciał ciągnąć atak ale kończy pierwszą kwartę bez punktu 0 trafionych na 6 prób. W drugiej kwarcie jakby Houston przypomnieli sobie co to koszykówka nadal zawodził Harden a Melo kładł każdą piłkę w siatce drużyna Knicks zdobyła w tej odsłonie 28pkt co jest bardzo dobrym rezultatem. Trzecia kwarta to pogoń Parsona za punktami szaleńczo atakował ale Melo go wbijał w ziemie, Harden i Lin wyłączeni przez braci Karzełków. Udaje im się jednak dominować ale nie na długo nie pozorny Iman z wyniku 22-9 dla Houston Wyciąga na 22-19 w pojedynkę trafił dosłownie wszystko przez cały mecz choć miał 12pkt trafiła 100% rzutów strach pomyśleć jak by decydował się na więcej rzutów nie musiał. No właśnie w czwartej kwarcie piłkę bierze w łapy MELO który niczym czarodziej robi papkę dla dzieci z obrony Houston. Było widać ogromną dominacje Knicks a 7pkt Brody  w całym meczu daje odpowiedz. Parson zdobył ich łącznie 20 ale to na nim opierała się gra Rakiet.
Potwierdzamy w końcu naszą siłę, ani na moment nie myśleliśmy że przegramy, byliśmy lepsi pod każdym calem... Cieszy mnie postawa Amar'e może nie zdobył kolosalnych liczb ale naprawdę był w gazie gdyby była potrzeba na pewno statystyki miał by lepsze ale wygraliśmy... Iman ze swoim 100% z gry wprawił mnie w stan kiedy nie mogłem mrugnąć chłopak jest niesamowicie uzdolniony i dziś to potwierdził myślę że mamy pięciu może sześciu graczy którzy mogą w pojedynkę wygrać spotkanie... Co do tradu Amar'e na dzień dziś zostaje ale on sam wie o tym że nie może poprzestać na laurach.
Mike Woodson - Trener Knikcs
Strach myśleć o tym całym Knicks mają masę osobowości w szatni a syn Hardawaya jest naprawdę w gazie dobrze że gra jeszcze tak mało minut bo zrobili by z nas szambo, musimy wyciągnąć wnioski i poprawić się. James zagrał fatalnie jeśli chcemy myśleć o mistrzostwie nie może tak grać.
Kevin McHale - Trener Houston
Statystyki:
Carmelo Anthony: 32 pkt./6 reb./2 ast./  4 BLOKI !!!
Nate Robinson.: 16 pkt./2 reb./6 ast./
Iman Shumpert: 12 pkt./5 reb./3 ast./ 100% trafionych !!!

Zdjęcia:
Spoiler for Hiden:

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 27, 2014, 13:40:39 »
Wygrywacie spotkanie i wasza gra wygląda już co raz lepiej, lecz zapewne są jeszcze elementy do poprawy. Jeśli jednak będziecie walczyć dalej z takim zaangażowaniem i determinacją to może być dobrze.

Spoiler for Hiden:
Mam także drobną uwagę do postu. Dla mnie przez te cytowanie wygląda on trochę chaotycznie i myślę, że powinieneś z tego zrezygnować i cytować  w ten sposób "".
Uważam też, że tekst powinien być wyrównany do lewej i powinno to już wyglądać znacznie lepiej ;) I pamiętaj o screenach ze składem :D
A jeszcze to
nie musisz tego tłumaczyć, gdyż zrobiłeś tak :
Carmelo Anthony: 32 pkt./6 reb./2 ast./  4 BLOKI !!!
, gdybyś pisał tylko liczby bez napisania po nich skrótów, to wtedy kolejność mogłaby być napisana, a tak jest nie potrzebna :)

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 08.06.2010r.
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 30, 2014, 19:13:35 »
W końcu wygrana :D Melo w końcu pokazał na co go stać :P Kariera mi się podoba i czekam na jakiś trade :D

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 7# DALLAS DOJCZE... ZAPOWIEDŹ
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 31, 2014, 14:02:47 »
7#

DALLAS MAVERICKS CZYLI NOWITZKI I ELLIS
Mavs jak potocznie mawia się na ekipę z Dallas wygrali pierwszy mecz ligowy ale potem posmakowali trzech porażek z rzędu bilans na ten moment to 1-3  nic nie przemawia aby Knicks przegrali ten mecz no może jest jeden promyk nadziei czyli Montha Ellis oraz Dirk Nowitzki. A więc zaczynamy analizę rywala.
Montha Ellis: pierwszy z lewej facet pakuje 20.8 pkt oraz dokłada koło 4 asyst jak na SG to wynik doskonały Montha wiele razy pomazywał jak genialny potrafi być w ataku a zdobycze 30+ nie są dla niego problemem wystarczy że będzie mu się chciało. Gracz na którym będzie budowane nowe Mavs po odejściu weteranów jego Croos wciska w parkiet każdą kostkę rzut ma rewelacyjny a jego wejścia pod kosz są boskie, jednak Ellis ma wadę nie potrafi bronić obrońcą jest beznadziejnym podobnie jak Calderon nie są w stanie upilnować Nate'a, Tima, Shumpa.
Dirk Novitzki: Numer 41 niemiecki czołg człowiek grająca legenda zarówno Dallas jak i całej ligi to on powstrzymał Heat w finałach ponad 2 lata temu trochę czasu minęło a Dirk młodszy nie jest. Zdobywa 17.3 pkt oraz marne 6.3 zbiórki statystyki jak na takiego All stara są mierne. Firmowe zagranie Dirka to Fade-away kolano pod pępek i skok z jednej nogi wtedy wiesz że nie możesz tego zastopować to on był prekursorem tego zagrania które jest nie do obrony.
Shawn Marion: trzeci od lewej numer 0 Marion to geniusz obrony przez wiele lat bronił Dirka plecy był w jego cieniu bez niego Mavs nie zatrzymali by Heat w finale. Teraz jednak Marion gra kiepsko młodszy nie będzie 12.5 pkt i 7.2 zbiórki nie wygląda to tragicznie jednak to jest za mało aby mógł się liczyć jego defensywa nadal wygląda dobrze i na pewno Melo będzie miał urwanie głowy z nim.
Jose Calderon: numer 8 Hiszpańska fala graczy w NBA ciąg dalszy Calderon gra słabiutko punktów nie zdobywa asysty co jest jego mocą zalicza ledwie 6.3 na mecz w obronie jest słaby Nate i Shump zmielą nim parkiet.
Samuel Dalambert: Szpagaciarz Kiedyś naprawdę solidny center którego chiciała by każda mocna ekipa teraz to emerytowany pajac dający żałosne statystyki niczym nie wyróżniające. Dale to zapchaj dziura.
Choć Mavs to Ekipa która szykuje się na tankowanie Draftu 14 to wcale nie będzie z nimi łatwo jednak jak to bywa dlaczego NYK mają wygrać ?
# Chemią w zespole i zgraniem biją słabe Mavs
# Ellis zostanie wyłączony przez Shumpa
# Ławka Dallas przypomina tą ze sklepu monopolowego, szczerbatą i chwiejną.
# Tyson podoła Dirkowi grali kiedyś razem wie jak go kryć to w sumie dzięki Chandlerowi zdobyli wtedy tytuł.
# Nowy York jest młodszy, młode koty zabiegają emerytowane persy.
# "Atakiem wygrywa się mecze, Defensywą mistrzostwa" Mavs już nie mają żadnej obrony a ich atak przypomina Armie Rumunów na tle Amerykaninów.
# Jeśli Ellis nie złapie szybko rytmu wypali się ostatnia szansa Mavericks na zwycięstwo.
# NYK walczą o jak najlepszy bilans.

BIG TRADE? NEW HOPE?
Amare Stoudemire do Lakers za Pau'a Gasola co to może dać dlaczego Lakers mieli by się zgodzić.
Pau czuje się źle w Lakers on chce wygrywać a wie że 33 lata na karku dają ostatni światełko do tytułu. Takie aspiracje posiada Nowy york.
Amre i tak wie że większego kontraku nie uzyska a gra w Los Angeles to zawsze było jego marzenie, Lakers szykują się do tankowania a z Amre mają na to niesamowitą szanse bo jego kontrakt podobnie jak Gasola kończy sie za rok. Obie drużyny zyskują wiele na tym trade Jakościowo Nowy York perspektywistycznie Lakers, co z tego wyjdzie czas pokaże zarówno trenerzy Woodson i DeAntoni nie chcą o tym rozmawiać a wszystko ma wyjaśnić się po starciu z Dallas.

__________________________________________________________________________________________
Sory że dopiero teraz ale mam sporo na głowie ostatnio :) PEACE !

Offline undertaken

• Amator
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 31, 2014, 19:21:03 »
Czy aby na pewno Gasol jest lepszy Amar'e ?
Wątpliwe, chyba że patrzeć na OVERAL NBA.
Warriors by undertaknen

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 7# DALLAS MAVS... ZAPOWIEDŹ
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 31, 2014, 22:15:14 »
Drogi under ... tak, Gasol zarówno w Realnym świecie jak i w grze bije Stata pod każdym calem może atletycznie ma jakieś szanse reszta to znaczna przewaga Pau'a wystarczy pośledzić oby zawodników teraz i kiedyś. Jeśli interesujesz się koszykówką to na pewno wiesz jaka jest Relacja Gasol-Pringels ... Podaj atut Stata nie licząc atletyzmu w którym bije Gasola na głowe ...

Offline undertaken

• Amator
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 01, 2014, 14:02:57 »
Pytaniem jest w co Ty się bawisz w grę czy w prawdziwe życie ,bo każdy karierowicz nie rozumie tego że nie idzie się typowo bo w tv się naoglądał a jak faktycznie się nim gra. Typowy Lewandowski toporny w PESIE czy FIFIE gwiazda na codzień tak samo Gasol i Amar'e . W grze Amar'e bije na głowe jednego z najlepszych europejczyków na parkietach NBA w KAŻDYM ASPEKCIE A takiego kontraktu nie nabił sobie wcześniej tym że był gorszy od Gasola.
Warriors by undertaknen

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 01, 2014, 14:02:57 »