Autor Wątek: NBA - Oczyma New York Knicks // THIS IS THE END !  (Przeczytany 5775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.09.2012r.
Odp: NBA - Oczyma New York Knicks // 8# KOLEKTYW CZY BRAK INDYWIDUALNOŚCI...
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 04, 2014, 19:01:42 »
8#

KOLEKTYW CZY BRAK INDYWIDUALNOŚCI
NYK 90-83 MAVS
Pierwszy mecz NYK od kiedy indywidualne nie wystrzelił żaden zawodnik, lecz cała drużyna.
Skłdy:
Spoiler for Hiden:
Nie inaczej PLUSY! Knicks pokazali dzisiaj nie siłę potężnego charakteru i mocy indywidualnej lecz niesamowity kolektyw. Byli jak pociąg Nate i Shumpert byli kołami, Melo i Stat wagonami a Chandler konduktorem. Genialnie operowali piłką w ataku pozycyjnym w zasadzie może raz zagrali na kontrze jednak przez cały mecz trzymali tępo zwalniali akcje i rozporowadzali piłki z dokładnością co do milimetra. Kiedy nie trafiał za łuku Robinson czy Anthony akcje brał Shumpert i wpadł pod kosz jak bestia ten chłopak z meczu na mecz staje się All Starem gra genialnie. Tyson Chandler to jest zawodnik najważniejszy, jest chyba ważniejszy od Melo. Facet w ataku jest nikim ale grę obronną, zbiórki, bloki organizuje rewelacyjnie mózg operacji "OBRONA" taki ktoś kto nigdy nie zostanie doceniony przez media ale bez niego drużyna nie istnieje. Na plus zasługuje młody kot Tim Hardaway Jr. Dzieciak robi ogromne postępy i już teraz mówi się że prezentując taką grę na pewno przeskoczy tate. Cole Aldrich dostał swoje pięć minut w meczu podczas gdy Tyson zmęczony łapał oddech Aldrich w swoim debiucie dla NYK (Wcześniej grał słaby Bargiani a Aldrich siedział na trybunach) zaprezentował się na prawdę solidnie zebrał parę piłek z tablicy, kilka udanych pick&rolli, i dołożył parę punktów, wielkie nadzieje są na pewno wiązane z Colem.
To był kolektyw, to nie był Carmelo ciągnący mecz czy Nate szaleńczo tnący siatkę za trzy po prostu to była drużyna.
"Woody Allen" - reżyser, ogromny fan Knicks

Minusów znowu ciężko szukać ale były. Ellis facet chyba jest nie do upilnowania w ataku, wiadomo w defensywie nie ma go wydaje się o trzy głowy niższy, nie potrafiący skakać i bez tego ognia. W ataku to zupełnie inny gracz Shump który obrońcą jest rewelacyjnym wielokrotnie kładł się na parkiet po Croosach Ellisa facet to istna petarda rzut z odejscia proszę, wbitka pod kosz proszę, zwroty z piłką szybsze niż f16 proszę, on nie ma kostek a upilnować go w ataku to tak jakby kazać studentowi się uczyć do sesji. Często wyciągany Chandler z trumny gdzie jest bestią i odcinany na obwodzie brak asekuracji Melo i Stata w obronie. No i największy minus to znikający MWP(Metta World Peace a.k.a. Ron Artest) on już się nie nadaje na tą ligę w ataku nie istnieje w obronie brak mu płomienia a sama chęć gry w Nowym Yorku umarła, jego minuty zabiera Tim który jest przeciwnie do MWP fenomenalny. Dni MWP są policzone to on teraz jest na wylocie a nie solidny Stat.
Patrząc na grę Metty byłem w szoku nie tak go zapamiętałem, jemu już się chyba nie chce pozostaje mu tylko euroliga a Knicks powinni poszukać alternatywy dla Carmelo bo Metta to nieporozumienie.
"Rick Carlise" - trener Dallas

Mecz był wyrównany, mało ciekawy i trochę nudny. Od początku atakowali gracze NY wszyscy po kolei każdy dokładał punkciki a Mavs przyglądali się uważnie od czasu wypalał Ellis w ataku ale to były drobne przebłyski. Nowitzki nie trafiał był blokowany przez Stata i Tysona, Marion trzymał tylko piłkę w rękach bez żadnego pomysłu. Dalambert był biedny ciągle faulowany a biedak nie potrafi rzucać z lini rzutów osobistych. I tak na połowę gracze Kniks schodzili z sześcioma punktami w kieszeni. Druga odsłona i w ekipie Dallas randomowy rezerwowy Joe Crowder pali dla nich dwie trójki i dokłada dwa pkt oczywiście dzięki fatalnemu MWP. Pogoń trwa genialna obrona i niesamowity ruch piłki wyprowadza Nowy York na 11pkt przewagi. Potem znowu chwila podłamania ale czwartą kwartę Dallas rozpoczyna z siedmio punktową stratą. NYK nie daje za wygraną i kontroluje cała kwartę kończąc mecz 90-83.
Cieszy mnie to że nikt nie musiał z naszych zawodników ciągnąc meczu, graliśmy swoje jako drużyna bez większego wysiłku kontrolowaliśmy mecz, byliśmy znowu lepsi... Co do Metty i jego odejściu owszem on chce grać ale sami widzicie jak to robi żal mi młodych kotów jak Jeremy Tyler który naprawdę solidnie zmienia Amar'e czy Tima że tak słaby Metta zabiera im minuty jeśli nie pogodzi się z tym że jest zaledwie Bench a nie Role to będzie musiał odejść atmosfera jest najważniejsza... Stat pokazał w tym meczu że nadal potrafi grać i nadal potrafi mieć wkład w wynik jak i całą grę oficjalnie mogę powiedzieć że rozmowy z LAKERS zostały zerwane.
"Mike Woodson"

Statystyki:
Carmelo Anthony: 17 pkt./8 reb./4 ast./
Amar'e Stoudemire: 16 pkt./2 reb./1 ast./  6-7 z GRY !!!
Tim Hardaway Jr.: 12 pkt./2 reb./0 ast./ W zaledwie 14 min !!!

Zdjęcia:

Spoiler for Hiden:
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2014, 22:46:56 wysłana przez karolexd »

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 8# KOLEKTYW CZY BRAK INDYWIDUALNOŚCI...
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 04, 2014, 19:09:39 »
czy w nazwie wątku niema błędu?
" border="0" border="0

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczamy New York Knicks // 8# KOLEKTYW CZY BRAK INDYWIDUALNOŚCI...
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 04, 2014, 22:45:34 »
Oczamy hahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahah ... Propsy dla moderatora działu ;) nie ogarnołem tego dzieki artur ;p

Offline karolexd

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: NBA - Oczyma New York Knicks // THIS IS THE END !
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 17, 2014, 14:19:16 »
#END

THIS IS THE END ! GOODBYE NYK !

Coś się kończy aby inne mogło się zacząć... na NBA tracę za dużo czasu na te opisy, często stopuję mecz aby zanotować co się działo dużo roboty mi z tym a nie koniecznie mam na to czas. Długo się zastanawiałem czy skracać to jakoś czy może odpuścic na stałe i padło na to drugie, czasem są chęci a nie ma czasu, nie chodzę do szkoły i nie siedzę przed kompem 24/7 mam inne obowiązki, dziewczyna, samochód, mieszkanie, praca ... chcę jednak zostać na forum karier tylko potrzebne mi coś mało zajmującego czasowo zastanawiam się nad dwiema opcjami koszykówkę zostawiam mecze blisko koło godziny plus pałzy wykańczają a symulować ich nie chce będę ciągnoł dalej kariere NYK ale juz w prywatnym zaciszu. A WIĘC:
- FOOTBALL MANAGER 2014 ?
- Pro Evolution Soccer 6 ? Shollyn Patch 2014

PYTANIE, chcielibyście coś takiego ? Ja osobiście dmucham na PESA ...?  ;D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 17, 2014, 15:49:05 »
Zdecydowanie Football Manager ziomek.
Już nie mów, że masz tyle obowiązków, jeszcze tylko dwójki dzieci Ci brakuje  ;D
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 17, 2014, 15:55:39 »
Skoro nie masz czasu to trudno, rzeczywiście może lepiej aby zająć się czymś mniej czasochłonnym.
To gdzie będziesz prowadził następną karierę to twoja decyzja i ważne, żeby była przemyślana i nie była spontaniczna, bo wtedy może okazać się niewypałem. Mi osobiście obojętnie gdzie będziesz rozgrywał karierę, lecz musi być to gra w której będziesz się dobrze czuł i będzie ci zabierała mniej czasu skoro masz go tak mało ;)

Kariera w dziale pozostanie do końca konkursu, a następnie zostanie przeniesiona do archiwum
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2014, 13:27:25 wysłana przez espon »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #25 dnia: Luty 17, 2014, 15:55:39 »