Autor Wątek: Montpellier Hérault by MasterCreati | Koniec przygody z Pucharem Francji !  (Przeczytany 4764 razy)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Spoiler for Hiden:
Witam serdecznie karierowiczów.
10 Wrzesień 2013  1#
Montpellier HSC

Jean Fernandez rozwiązał kontrakt !

Jean Fernandez już nie jest trenerem francuskiego Montpellier. Zrezygnował z pracy w dość tajemniczy sposób bo powiedział zaledwie, że powodem jest jego stan zdrowotny. " Bardzo podobało mi się w Montpellier przez te 3 miesiące jednak nie jestem w stanie wypełnić kontraktu i prowadzić Montpellier przez kolejne 9 miesięcy. Nie pozwala mi na to mój stan zdrowia. Funkcja menadżera w Ligue 1 wymaga wielkiego wysiłku. Ja nie jestem w stanie tak pracować. Nie pytajcie mnie o szczegóły choroby, nie odpowiem wam. Dziękuje " Zespół La Paillade jest po trzech kolejkach Ligue 1 w których udało im się zdobyć 4 punkty.

W pierwszym spotkaniu lepszym zespołem okazała się ekipa FC Évian Thonon Gaillard. Na stadionie Parc des Sports d’Annecy drużyna Montpellier HSC waliła głową w mur bowiem wszystkie ataku zatrzymywały się na bardzo szczelnej obronie. Bramkę na wagę zwycięstwa w 71 minucie spotkania zdobył Modou Sougou. Oba zespoły były mocno przyspane po letniej przerwie jednak w ostateczności to zespół gospodarzy okazał się lepszy.

W drugiej kolejce mieliśmy natomiast szalony remis z Niceą. Pierwsze spotkanie przed własną publicznością i trzeba przyznać, że gracze Montpellier w ataku zagrali znakomicie. Dwie bramki zdobyte przez Nianga oraz po jednej dołożyli Camara oraz Cabella. Gra w obronie wyglądała jednak tragicznie. Na środku obrony fatalnie spisywał się El Kaoutari natomiast  na lewej obronie masę błędów popełnił Siaka Tiéné na szczęście zmienił go w 50 minucie Hilton. Garry Bocaly był jedynym pewnym obrońca w tym meczu. Już w pierwszej połowie Nicea zdobyła aż trzy bramki. Strzelali Valentin Eysseric, Darío Cvitanich oraz Kévin Anin natomiast na początku drugiej połowy bramkę dołożył Mathieu Bodmer.

W trzeciej kolejce La Paillade mogli w końcu cieszyć się z trzech punktów. Świetnie zagrany mecz z Lille dał pewne zwycięstwo 3 - 1. Drugą bramkę w sezonie zdobył Souleymane Camara oraz wkońcu przełamał się Víctor Montaño i zdobył pierwszą bramkę w tym sezonie. Tuż po przerwie świetna bramkę głową zdobył David Rozehnal tyle, że do własnej bramki i było już 3 - 0 dla gości. W ostatnich minutach meczu bramkę z rzutu wolnego zdobył jednak Marvin Martin i mecz zakończył się wynikiem 1 - 3.

Louis Nicollin: W ciągu tygodnia nowy trener

To było wielkie zaskoczenie dla wszystkich. Także dla prezesa Montpellier, który nie zamierza długo się zastanawiać nad powodami odejścia Fernadeza tylko intensywnie szuka nowego trenera. " Tak, jestem mocno zaskoczony jednak to nie czas i miejsce na lament. Sezon się zaczął a my dokładnie za 8 dni grami z Valenciennes na własnym boisku. Przynajmniej dzień przed tym meczem chce dopełnić wszystkich formalności i zatrudnić menadżera. W ciągu tego tygodnia treningi prowadził będzie David Carré. Nie wiem jeszcze kto będzie nowym trenerem. Musze przeanalizować sytuację na ten temat w europie bo nie spodziewałem się zupełnie takiej decyzji Jeana" Jak podaje goal.com faworytem do objęcia pozycji menadżera w Montpellier jest trzech trenerów. Numerem jeden według sondaży jest Élie Baup, który nie dawno został zwolniony z Marsylii, numer dwa to  Claude Puel z OGC Nice natomiast numerem trzy jest Rolland Courbis, który obecnie jest bez posady natomiast prowadził Montpellier w latach 2007–2009.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2014, 21:22:26 wysłana przez MasterCreati »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2014, 19:11:02 »
Gdzie ty byłeś tyle czasu? dobrze cię znowu widzieć, klub wybrałeś sobie dość ciekawy ''średniak'' a powiedziałbym nawet że outsider, zobaczymy jak poprowadzisz ekipe Montpellier, powodzenia :)

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2014, 20:39:07 »
Witam, ciekawe co tak na prawdę stało się z Fernandezem, ale nie ma się co rozczulać i trzeba szukać nowego trenera. Co do kandydatów no to nie doradzę, bo w francuskiej piłce się nie orientuje na tyle, by co powiedzieć. Start średni w Waszym wykonaniu. Cztery punkty w trzech spotkaniach nie powalają, ale czekam na dalsze losy. Powodzenia i wytrwałości. ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati | Élie Baup nowym menadżerem ?
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2014, 12:14:05 »
13 Wrzesień 2013 2#
Élie Baup nowym menadżerem ?

To już niemal przesądzone. Wszystkie brukowce są zgodne co do tego kto zostanie nowym trenerem w Montpellier. Francuski dziennik L'Équipe podał, iż w ciągu najbliższej dobry Élie Baup zostanie przedstawiony przez prezesa jako nowy trener La Paillade. Baup to francuski trener piłkarski i były piłkarz. W swojej karierze w 1999 roku zdobył Mistrzostwo Francji z Bordeaux, miał także dobry okres prowadząc AS Saint-Etienne czy Toulouse FC jednak jego ostatni sezon w Marsylii był tragiczny. Marsylia zajmowała pod jego wodzą piąte miejsce i traciła osiem punktów do pierwszej trójki co jak na zespół aspirujący do mistrzostwa było wynikiem karygodnym.
Élie Baup jest znany we Francji ze swojej dość specyficznej taktyki meczowej. Prowadząc Nantes czy Marsylie najczęściej stosował bardzo defensywną taktykę 4-5-1. Patrząc dalej w przeszłość jego ustawienie zmieniało się bo rozpoczynając swoją karierę trenerską w AS Saint-Étienne stosował on najczęściej ofensywne 4-3-3 jednak po dwóch latach katastroficznych wyników został zwolniony przez co w nowych klubach chciał ukształtować swoja taktykę. Élie Baup jest bardzo charyzmatycznym trenerem. Ma swoje dziwne wizję jednak nie jest on złym taktykiem a co ciekawe bardzo lubi stawiać on na doświadczonych zawodników.

Jean Deza wraca do ojczyzny

Wypożyczony przed sezonem z Universidad San Martín de Porres z Peru młodziutki Jean Deza postanowił zakończyć swoje wypożyczenie już we wrześniu ze względu na odejście Jeana Ferdandeza. Lewy skrzydłowy nie zdążył nawet zadebiutować w pierwszej drużynie jednak dał o sobie znać w zespole młodzieżowym gdzie w czterech meczach zanotował trzy bramki oraz jedną asystę.  Jean Deza ma zaledwie 20 lat i to tylko ze względu na Jean Fernandeza zdecydował się przejść na wypożyczenie do Montpellier odrzucając oferty transferów do Arsenalu, Fulham czy Bordeaux.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2014, 15:49:22 »
Witam. witam :D

No cóż, wybrałeś sobie moim zdaniem dobry klub, ale nie znam się zbytnio na Ligue 1 , więc nie mam czego się na ten temat więcej wypowiadać. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości, bo to najważniejsze ;).

Rezygnacja dotychczasowego trenera jest sporym zaskoczeniem tym bardziej, że nie podał on konkretnych powodów, a choroba może być tylko "przykrywką".
Jak dotychczas zagraliście średnio i cztery punkty mogą was nie zadowalać. Moim zdaniem 6 punktów to dla was powinien być minimum. Dlatego zatrudnienia nowego trenera i jego zapoznanie z klubem może trochę potrwać, więc ciężko będzie się szybko "wbić" na dobre wyniki.
Co do nowego trenera to na pewno jest on napełniony charyzmą i ma doświadczenie w lidze francuskiej i zdobyte mistrzostwo. Lecz jego ostatnia praca z klubem nie była za bardzo owocna i oby u was było to znacznie lepsze, jeżeli oczywiście do was trafi.

Spoiler for Hiden:
Co do postu to nie mam jakiś większych zastrzeżeń, ale co do zdjęć to dla mnie lepiej prezentują się zdjęcia o większej długości, ale to twój wybór i nie będę Ci niczego zarzucał. Patrząc na poprzednie twoje kariery to można spodziewać się dobrego poziomu i początek zachęca do dalszych odwiedzin, a bynajmniej mnie. :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2014, 16:31:33 wysłana przez espon »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2014, 23:16:33 »
14 Wrzesień 2013 3#
Oficjalnie: Élie Baup nowym trenerem La Paillade !

To już przesądzone. Oficjalnie nowym trenerem Montpellier Hérault zostaje Élie Baup. Były trener między innymi takich klubów jak Bordeaux, Nantes, ASSE, Maryslii oraz Toulouse. Dzisiaj podjął kolejne wyzwanie, które po przeanalizowaniu całej sytuacji wydaje się być bardzo trudne do wykonania ale już nie za takie się zabierał. Nikt nie spodziewał się w 2008 roku, gdy Baup obejmował Nantes, że Kanarki za rok będą grały już tylko w Ligue 2 a z dobrze prosperującego klubu staną się czarną latarnią ligi. Louis Nicollin podejmuje wielkie ryzyko i bez względu na to co powie każdy będzie patrzył wyłącznie na wyniki i na dyspozycję zawodników Montpellier Hérault .

" Jestem zaszczycony tym faktem, że mogę prowadzić Montpellier w tym sezonie. Trochę szkoda całej tej sytuacji i zamieszania, wolałbym zaczynać swoją prace od lipca ale nic nie jest jeszcze stracone. Mam do dyspozycji bardzo ciekawą kadrę, bardzo chciałbym zostać dobrze zapamiętany przez fanów. Przed nami jeszcze 35 spotkań o punkty i na pewno będziemy zespołem liczącym się w walce o górne rejony tabeli"
" Wiem, że eksperci oraz bukmacherzy nie stawiają nas na wysokich pozycjach. Każdy liczy na nasze słabe wyniki, nie wiem dlaczego. Według goal.com zajmiemy zaledwie 14 miejsce, podobnie rokuje Marca oraz L'Équipe. Mamy odpowiednią jakość by wszystkich zaskoczyć, silna obrona będzie kluczem do sukcesu. Przez ostatnią dobę analizowałem spotkania z okresu przygotowawczego Montpellier, robi na mnie wrażenie Daniel Congré, Hilton oraz Abdelhamid El Kaoutari. Na prawej obronie świetnie spisywał się Garry Bocaly. W przednich formacjach niezawodny jest Souleymane Camara oraz Rémy Cabella."

Daniel Congré: Élie Baup to dobry wybór

" Nie wierzyłem w to co powiedział do nas Jean Fernandez po meczu z Lille. Byłem bardzo szczęśliwy po tym zwycięstwie jednak gdy dowiedziałem się o rezygnacji Jeana zwątpiłem we wszystko. Byłem bardzo zadowolony z pracy z tym trenerem, czułem się doceniany i potrzebny w tym zespole. Teraz jako kapitan witam następnego śmiałka. Élie Baup to dobry wybór, jest na pewno bardzo dobrze nastawiony do pracy w Montpellier. "

" Nie ma co się oszukiwać. Praca trenera w Montpellier jest bardzo trudna i mozolna. Najlepsi zawodnicy co roku odchodzą do Premier League lub silniejszych francuskich klubów. Podatki we Francji są tak wysokie, że po prostu takim klubom jak nasz nie opłaca się trzymanie gwiazd w klubie na dłuższy czas. Wymaga to ogromnej pensji zważywszy na to, że 80% trafia do skarbu państwa. To nie porozumienie i mam nadzieję, że jak najszybciej ktoś coś z tym zrobi."

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
16 Wrzesień 2013 4#
Raport zdrowotny: Jebbour, Aït Fana, Hilton

Przed nadchodzącym meczem z Valenciennes na Stade de la Mosson Élie Baup przedstawił informacje dotyczące stanu zdrowia zawodników La Paillade.

O Hiltonie

"Jego stan zdrowia nie wykazuje większych problemów. Zapewne znajdzie się w kadrze na sobotnie spotkanie jednak nie wiem czy zagra na środku obrony obok Daniela Congré bo chciałbym postawić na El Kaoutariego jednak on będzie musiał chyba zagrać na lewej obronie z racji, że Siaka Tiéné ma mocno potłuczoną kostkę po ostatnim meczu. Mimo wszystko na środku może jeszcze zagrać Vincent Di Stefano czy Teddy Mézague więc się nie martwie. "

O drużynie..

" Długoterminowe urazy czyli takie, które potrwają przynajmniej 3-4 tygodnie leczą Karim Aït-Fana oraz Yassine Jebbour. W ich miejsce do pierwszego zespołu powołałem Jeffreya Assoumina oraz Jonasa Martin'a. Z drobnymi problemami jeszcze borykał się Anthony Mounier ale chyba już wszystko z nim w porządku."

Stan kadry

" Ciężko coś powiedzieć po tak krótkim czasie. Na pewno bramka jest bardzo dobrze obsadzona bo mam trzech bramkarzy na podobnym poziomie. Troszkę martwi mnie sytuacja w defensywie bo zauważyłem już, że często obrońcy mają problemu zdrowotny w Montpellier, nie wiem dlaczego. Przydałby się lewy obrońca do rotacji z Tiéné jednak na razie nie myślę o nowych zawodnikach. Mam szeroką kadrę do dyspozycji i wielu młodych zawodników w drużynie U21 czy nawet U19."

stanek1983

• Gość
no życzę powodzenia w prowadzeniu kariery, byłym mistrzem Francji.....

Offline espon

• Junior
  • *
Jest parę kontuzji, które nie pozwalają wam skorzystać z zawodników, ale na szczęście nieco dłużej pauzują tylko dwaj piłkarze.
W drużynie nowy trener ma jak na razie poprawne pole manewru. Trzech dobrych bramkarzy, ale martwi go trochę defensywa i jestem ciekaw, czy ściągnie w najbliższym okienku kogoś nowego. Sugeruje się młodymi, ale to może nie wystarczyć.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2014, 21:11:08 wysłana przez espon »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
16 Wrzesień 2013 5#
Zapowiedz meczu: Montpellier - Valenciennes !

vs

Już jutro, w sobotę będziemy świadkami starcia Montpellier z Valenciennes. Zespół La Paillade na Stade de la Mosson będzie podejmował 15 drużynę Ligue 1 po trzech kolejkach. Zacznijmy może od sytuacji kadrowej gości. W zespole Les Athéniens na pewno w kolejnym meczu nie zobaczymy Pape Abdou Camary oraz Maora Meliksona ponieważ obaj zmagają się w długoterminowymi kontuzjami. Reszta zawodników gości powinna być w pełni gotowa do gry. Valenciennes na swoim koncie po trzech kolejkach mają 3 punkty oraz bilans jednego zwycięstwa i dwóch porażek. Wygrali oni bowiem tydzień temu z FC Sochaux-Montbéliard jednak na inaugurację i przed dwoma tygodniami przegrywali kolejno z Paris Saint-Germain F.C. oraz En Avant Guingamp. W zespole Montpellier Hérault nie wystąpią napewno Karim Ait-Fana oraz Yassine Jebbour ponieważ, zmagają się oni z poważnymi urazami. Pod wielkim znakiem zapytania stoi występ Hiltona a także lewego obrońcy - Siaka Tiéné. Reszta zawodników gospodarzy następnego meczu powinna być gotowa do gry.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati | Tylko remis na Stade de la Mosson
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 26, 2014, 23:39:02 »
17 Wrzesień 2013 6#

(4. Kolejka Ligue 1)
17 Wrzesień 2013, Stade de la Mosson

Montpellier Hérault 1:1 Valenciennes FC
32' Eloge Enza-Yamissi
86' Jeffrey Assoumin (S. Camara)

Tylko remis na Stade de la Mosson

Nie było to najlepsze widowisko dla fanów na stadionie i przed telewizorami. Starcie pomiędzy Montpellier a Valenciennes okazało się spotkaniem bardzo siermiężnym do oglądania. Niespodziewanie na prowadzenie w 32 minucie wyszli przyjezdni po golu Enza-Yamissi. Montpellier Hérault natomiast zdołali doprowadzić na wyrównania dopiero w 86 minucie po golu Jeffreya Assoumina.

Mecz rozpoczął się napewno lepiej dla gospodarzy. Na Stade de la Mosson już w pierwszych minutach gospodarze mogli prowadzić 1-0. Ładną akcję prawym skrzydłem zapoczątkował Bocaly, który zresztą prezentował się w tym meczu świetnie. Francuz posłał prostopadłą piłkę z linii defensywny do wybiegającego za obrońców Bakara. Skrzydłowy Montpellier bardzo dobrze dośrodkował w pole karne jednak piłkę nie czysto trafił M'Baye Niang i przestrzelił ponad bramkę. Nie minęła nawet 5 minuta meczu a La Paillade wypracowali sobie kolejną dogodną okazję do gola. Tym razem do roboty zabrał się Rémy Cabella. Rozgrywający Montpellier przeprowadził ładną indywidualna akcję w środkowej strefie boiska dzięki czemu, minął dwóch rywali i podał piłkę do dobrze ustawionego Mouniera na lewym skrzydle. Anthony Mounier jednak bez dłuższego zastanowienia ustawił sobie piłkę na lewej nodze i uderzył na bramkę jednak piłką minimalnie minęła lewy słupek bramki strzeżonej przez Penneteau. Po upłynięciu około 20 minut pierwszą groźną akcję przeprowadzili w tym meczu goście. Z lewego skrzydła piłkę na 16 metr zagrał Chitu do nie pilnowanego Marco da Silvy. Portugalczyk podbiegł jeszcze z piłką w głąb pola karnego i uderzył na bramkę Montpellier jednak świetnie interweniował Geoffrey Jourdren. Niestety w 32 minucie zabrakło już szczęścia drużynie gospodarzy. Akcją po której Valenciennes wyszli na prowadzenie rozpoczęła się w środkowej strefie boiska gdzie Marco da Silva posłał długie podanie w pole karne na głowę Le Talleca. Francuz jednak nie był w stanie skierować piłki do bramki i ta trafiła do Jamela Saihi. reprezentant Tunezji wybił piłkę przed pole karne jednak tam przejął ją Eloge Enza-Yamissi i pięknym strzałem z 20 metrów umieścił piłkę w bramce. Gospodarze jeszcze przed końcem pierwszej odsłony gry próbowali doprowadzić do remisu jednak ich próby kończyły się stratami lub nie celnymi próbami strzałów.

Druga połowa spotkania mogła zacząć się katastroficznie dla Montpellier ponieważ już 47 minucie piłkę przejął Jean-Christophe Bahebeck i zagrał prostopadle do wychodzącego na pozycję Mathieu Dossevi. Skrzydłowy Valenciennes jednak minimalnie uderzył za mocno i piłką poleciała tuż nad poprzeczką. Mijały kolejne minuty a zespół La Paillade nadal przegrywał. W 60 minucie rzut rożny dla gospodarzy wywalczył Jamel Saihi. Piłkę w pole karne dośrodkował Anthony Mounier z lewego narożnika boiska wprost na głowę Vincenta Di Stefano. Młodzieżowy reprezentant Francji U19 uderzył piłkę głową nieczysto i ta minęła minimalnie lewy słupek bramki. Trzeba przyznać, że mimo tego, że Élie Baup prowadzi zespół dopiero tydzień już widać zupełnie inna grę w obronie Montpellier Hérault a na pewno o wiele więcej spokoju. Mimo straconej brami zawodnicy nie zwolnili tempa gry tylko nadal utrzymywali swój styl gry co dało efekty w końcowej fazie meczu. W 86 minucie dzięki akcji dwóch rezerwowych zawodników a mowa tu o Jeffrey Assoumin i Souleymane Camara. Reprezentant Senegalu dryblował lewym skrzydłem jednak szybko dostrzegł wybiegającego na czystą pozycję Assoumina z drugiej strony boiska i posłał dobry dobre długie podanie w tamten rejon boiska. Jeffrey Assoumin dobrze przyjął piłkę i szedł do środkowej strefy pola karnego i lekkim strzałem po ziemi pokonał Nicolasa Penneteau doprowadzając do wyrównania. Bramka w ostatnich minutach spotkania zadecydowała o remisie obu drużyn i mam wrażenie, że ten remis jest sprawiedliwym rozstrzygnięciem i nie krzywdzi żadnej z drużyn. Kolejnym rywalem Montpellier w Ligue 1 za tydzień 24 września będzie EA Guingamp na  Stade de la Mosson.

Ławka rezerwowych:

Montpellier HSC: Pionnier, Hilton, Assoumin, J. Marveaux, Sanson, S. Camara, Montano
Valenciennes FC: Penneteau, Kahlemacher, M. Traore, Lala, P. Camara, Nguette, Massampu

Zmiany:

46' P. Camara Dossevi
57' Lala Mater
60' Assoumin Bakar
65' Nguette Angoua
65' Niang S. Camara
72' Sanson Mounier

Statystyki:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wyniki pozostałych spotkań:

FC Lorient 0:0 Stade Reims
FC Sochaux 2:1 Toulouse FC
FC Nantes 0:1 Paris Saint-Germain
Olympique Lyon 0:1 Stade Rennais FC
AS Saint-Etienne 0:0 AC Ajaccio
Olympique Marsylia 1:3 EA Guingamp
FC Evian 1:2 SC Bastia
Girondins Bordeaux 0:1 OSC Lille
OGC Nice 0:1 AS Monaco

Następny mecz:

Montpellier - EA Guingamp
(5. Kolejka Ligue 1)
24 Wrzesień 2013, Stade de la Mosson

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati | Tylko remis na Stade de la Mosson
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 27, 2014, 19:32:48 »
17 Wrzesień 2013 7#

Konferencja pomeczowa: Élie Baup, Cabella, Ariel Jacobs, Enza-Yamissi

Na konferencji pomeczowej mieliśmy okazję posłuchać co mają do powiedzenia poszczególne osoby na temat zakończonego już spotkania pomiędzy Montpellier a Valenciennes. Wypowiedzieli się trenerzy obu zespołów czyli Élie Baup (Montpellier) oraz Ariel Jacobs (Valenciennes) ale także zawodnicy tacy jak Eloge Enza-Yamissi (Valenciennes) i Rémy Cabella (Montpellier)

Élie Baup :

"To był bardzo trudny mecz. Rozpoczęliśmy dość ofensywnie i szybko naraziliśmy się na kontrę. Właśnie w ten sposób straciliśmy bramkę w 32 minucie.  Eloge Enza-Yamissi popisał się pięknym golem i bardzo zaniepokoił moich zawodników. Długo musieliśmy walczyć o ten remis i jestem zadowolony z tego punktu biorąc pod uwagę postawę naszych rywali. "

"Bardzo dobry mecz zagrał młodziutki Di Stefano, któremu postanowiłem dać dzisiaj szansę przez całe 90 minut. Po tym jak Hilton nie był w najlepszym stanie zdrowotnym postanowiłem, że nie będę go narażał na nawrót kontuzji. Oczywiście wielkie pochwały należą się Jeffreyowi. To niesamowity chłopak, jest nominalnym obrońca a na każdej pozycji, której zagra daje wiele dobrego. "

Cabella:

"Goście postawili poprzeczkę w tym meczu bardzo wysoko. Na pewno nie spodziewaliśmy się tak trudnego meczu ale w ostatnich latach Ligue 1 bardzo się wyrównała i każdy zespół liczy się w walce o różne cele. My dzisiaj zostaliśmy zaskoczeni i bardzo długo musieliśmy pracować na ten jeden punkt. Musimy w kolejnym meczu zagrać odpowiedzialnej."

Ariel Jacobs:

"Gracze Montpellier wyszli na to spotkanie jakby byli pewni zwycięstwa. Zaatakowali nas jak amatorów i szybko im pokazaliśmy na co nas stać. W pierwszej połowie mój zespół miał sporo okazji do podwyższenia prowadzenia. W drugiej części gry mogliśmy dopiąć swego i strzelić druga bramkę już na początku ale ciągle czegoś tam brakowało. Niestety świetne zmiany wykonał Élie Baup bo to jego rezerwowi dali tą wyrównującą bramkę."

Enza-Yamissi:

" W pierwszej połowie szło nam świetnie jednak w drugiej już fatalnie. Montpellier grali znacznie agresywniej i szybciej. Na szczęście udało nam się zdobyć bramkę. To był dość przypadkowy gol jednak niezwykle zasłużony bo mieliśmy naprawdę dużo okazji jednak brakło skuteczności. W Valenciennes pokażemy się z lepszej strony. "

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati | Étienne Capoue w Montpellier?
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 27, 2014, 22:19:33 »
19 wrzesień 2013 8#
Étienne Capoue w Montpellier?

Jak informuje francuski dziennik sportowy L'Équipe celem nr. 1 w drużynie Montpellier prowadzonej przez Baupa jest Étienne Capoue, który przed tym sezonem przeniósł się do Tottenhamu. Reprezentant Francji nie jest jednak zadowolony z pobytu w Anglii. Na samym początku swojej przygody w Londynie nabawił on się groźnego urazu przez co musiał pauzować przez 6 tygodni. Capoue po powrocie do zdrowia jest jednak ewidentnie pomijany przy wybieraniu kadry na mecz i zazwyczaj nie mieści się nawet na ławce rezerwowych. Częściej od francuza na środku pomocy występuje młodziutki Nabil Bentaleb oraz Gylfi Sigurdsson, który nominalnym środkowym pomocnikiem nie jest. L'Équipe  podało, iż Montpellier jest w stanie zaoferować na Étienne Capoue 9 milionów euro czyli tyle samo ile Tottenham zapłacił w lecie za francuza. Menadżer Tottenhamu Tim Sherwood byłby bardzo zadowolony z takiego rozstrzygnięcia bowiem pozbyłby się balastu, który nie pasuje do jego koncepcji a zdobył pieniądze o wzmocnienia w zimie. Pozostaje jedynie kwestia samego zawodnika czy zgodzi się przejść już w styczniu do Montpellier ? Oczywiście Étienne Capoue musiałby się zgodzić na nieco niższe zarobki niż w północnym Londynie.

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 28, 2014, 21:06:37 »
Zaczynacie bardzo średnio w lidze, ale nie ma chyba większych powodów do obaw. Przeciwnicy postawili trudne warunki i wy odpowiedzieliście tym samym. Straciliście gola po kontrze (dosyć ładnego) i to was nieco przytłoczyło, gdyż na pewno nie tak to sobie wyobrażaliście. Ostatecznie udało wam się zgarnąć remis i możecie jak na razie być zadowoleni.
Trener dał szansę młodemu Di Stefano i zobaczymy, czy w kolejnych meczach podejmie również takie wybory. Ale powróci Hilton i może być ciekawsza rywalizacja.
Co do rzekomego transferu to trzeba uważać, aby nie podjąć pochopnych decyzji. Capoue może byłby dobrym wzmocnieniem, ale patrząc na obecny stan rzeczy to jest to ryzykowne. W Anglii nie jest mu teraz "wygodnie", a dodatkowo nie gra często i jego forma może nie być ciekawa. Zarząd musi mocno to przemyśleć, a sama suma wydaje się być także trochę za wysoka, bo przecież wcześniej mógł być wart tyle pieniędzy, ale teraz może być inaczej.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 30, 2014, 17:09:30 »
Wątpie by sam zawodnik zgodził się na odejście do klubu w którym mniej by zarabiał, z drugiej strony nie czuje się za dobrze w Tottenhamie i to może go skłonić do odejścia, zobaczymy jak to będzie, moim zdaniem warto spróbować pozyskać tego zawodnika.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 13, 2014, 14:08:13 »
20 Wrzesień 2013 9#
Anthony Mounier kontuzjowany !

Lewy skrzydłowy Montpellier Hérault nie ma szczęścia w tym sezonie. W pierwszych dwóch spotkaniach Ligue 1 francuz opuścił z powodu kontuzji natomiast po dwóch dobrych występach w 3 i 4 kolejce Mounier ponownie nabawił się kontuzji kolana i nie zagra przez przynajmniej 3 tygodnie. Élie Baup skomentował to w następujący sposób: " Anthony to świetny skrzydłowy i nie potrzebowałem dużo czasu by to zauważyć. Jest jednak zawodnikiem, z którym trzeba się obchodzić bardzo ostrożnie. W meczu z Valenciennes był bardzo mocno poturbowany i dlatego ściągnąłem go z boiska ale jak się okazało było już za późno. W najbliższych meczach zastąpi go Sanson, Tinhan albo Ait-Fana o ile będzie gotowy na mecz z Guingamp bo nadal jeszcze nie trenuje z resztą drużyny. " Anthony Mounier w dwóch spotkaniach tego sezonu zdążył już popisać się jednym golem oraz asystą. Jest wyraźnie podstawowym lewym skrzydłowym zespołu Montpellier Hérault.

23 wrzesień 2013 10#
Zapowiedz meczu: Montpellier HSC - EA Guingamp !

vs

W drugim już spotkaniu Montpellier prowadzonym przez Élie Baupa rywalem będzie EA Guingamp. Beniaminek po czterech kolejkach zajmuje dopiero 18 lokatę z jednym zwycięstwem na koncie. Montpellier znajdują się natomiast na 11 pozycji z dorobkiem 5 punktów. Oba zespoły spotykały się ze sobą w bezpośrednich pojedynkach ligowych w 23 meczach.    
EA Guingamp góra byli w 6 meczach, Natomiast Montpellier zwyciężało w 8 spotkaniach. W pozostałych 9 meczach padł remis. Ostatnie spotkaniu obu zespołów miało miejsce 12 maja 2009 jeszcze w Ligue 2. Górą byli goście czyli Montpellier, które wygrało 0-1 po golu Karima Ait-Fana. Analizując kadrę zespołów przed meczem zacznę od gospodarzy. W zespole Montpellier nadal nie dostępny jest Yassine Jebbour oraz dołączył do niego Anthony Mounier. Obaj mają pauzować przynajmniej 2-3 tygodnie. Do zdrowia w tym tygodniu powrócił Karima Ait-Fana jednak jego występ od pierwszych minut jest bardzo wątpliwy. Do pełni zdrowia powraca także doświadczony obrońca - Hilton. Jeśli chodzi o zespól Montpellier to by było wszystko. W zespole Guingamp sytuacja jest bardziej skomplikowana. Z powodu poważnych urazów nie zagrają napewno Grégory Cerdan, Lionel Mathis oraz Mustapha Diallo. Do gry nie dostępni są także Ladislas Douniama (Zawieszenie) oraz Christophe Mandanne (przeziębienie). W pierwszym składzie gości zapewne zobaczymy Rachida Alioui, który jest w tym sezonie w świetnej formie i z powodzeniem zastępuje Mandanne .

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2014, 14:09:43 »
23 Wrzesień 2013 11#

(5. Kolejka Ligue 1)
23 Wrzesień 2013, Stade de la Mosson

Montpellier HSC 2:1 EA Guingamp
32' M. Yatabaré (Lemaître)
55' S. Camara (Sanson)
80' Congré (Sanson)

Sanson bohaterem w Montpellier !

Kto by się spodziewał, że młodziutki Sanson zostanie bohaterem tego meczu? Młodzieżowy reprezentant Francji zagrał dzisiaj na prawym skrzydle ponieważ Camara powędrował na środkowy atak. 19-latek zagrał fantastyczne zawody jednak mimo braku strzelonej bramki zanotował on kolejne dwie asysty dzięki czemu ma ich już cztery. Choć to goście z Guingamp wyszli na prowadzenie pierwsi w 32 minucie to już w drugiej odsłonie Montpellier nie pozostawiło złudzeń, kto jest silniejszą ekipą. W 55 minucie do remisu doprowadził Souleymane Camara, który znalazł się w klarownej sytuacji sam na sam z bramkarzem po podaniu własnie Sansona. Wynik meczu ustalił w 80 minucie kapitan Montpellier - Daniel Congré. Francuz po dośrodkowaniu z lewej strony z rzutu wolnego przez Morgana Sansona świetnie znalazł się w polu karnym i wpakował piłkę do siatki.

Od pierwszych minut spotkania to ekipa Montpellier wyraźnie chciała przejąć inicjatywę i szybko wyjść na prowadzenie. W 7 minucie pierwszą dogodną okazję na gola miał Rémy Cabella jednak po strzale z dystansu reprezentanta Francji Mamadou Samassa wybił piłkę na rzut rożny. Korner wykonał Camara jednak w polu karnym bardzo niecelnie uderzył głową Abdelhamid El Kaoutari, piłka poleciała wysoko nad bramką. Goście szybko odpowiedzieli na ataki La Paillade i już w 11 minucie tego meczu byli bardzo blisko strzelenia bramki. Piłkę z głębi pola wybił Laurent Dos Santos do wychodzącego na pozycję Mustapha Yatabaré. Nie pilnowany napastnik znalazł się w sytuacji sam na sam z bramkarzem jednak zbyt szybko zdecydował się na strzał i dobrze interweniował Geoffrey Jourdren. Tak jak w poprzednim meczu Montpellier znowu zaczyna mecz fatalnie od straty bramki. W 32 minucie spotkania do akcji ofensywnej włączył się lewy obrońca - Reynald Lemaître. Francuz dośrodkował piłkę w pole karne a tam po raz kolejny nie pilnowany był Mustapha Yatabaré. Reprezentant Mali bez żadnych problemów skierował piłkę głową do bramki strzeżonej przez Jourdena. Montpellier Hérault po stracie tego gola zabrało się szybko do ataków jednak bardzo nie paradnych. Akcję wyglądały dobrze i bardzo mądrze rozgrywane jednak zawodnicy gospodarzy nieco gubili się pod bramką rywali i w głupi sposób tracili piłkę. W ostatnich chwilach pierwszej połowie dobrą sytuację do wyrównania miał Morgan Sanson. Po ładnej akcji niemal całej linii ofensywnej Montpellier Camara wysunął piłkę na lewą część pola karnego a tam Sanson z dość dużego kąta zdecydował się na strzał jednak piłka minimalnie minęła lewy słupek bramki. Pierwsza połowa zakończyła się więc wynikiem 0-1 dla Guingamp.

Druga część spotkania podobnie jak pierwsza rozpoczęła się od ataków Montpellier. Kibice zgromadzeni na stadionie ani przez chwilę nie przestawiali wspierać dopingiem swoich fanów co dodało skrzydeł gospodarzą. Już w 46 minucie meczu na strzał z dystansu zdecydował się Djamel Bakar, który zastępował dzisiaj Mounier'a/ Francuz jednak piłkę uderzył zbyt mocno a ta poleciała ponad bramką. W 55 minucie meczu w końcu udało się doprowadzić do wyrównania. Piłkę prawym skrzydłem prowadził Morgan Sanson, minął on dwóch rywali i zagrał do świetnie wychodzącego przed obrońców Souleymane Camary. Napastnik La Paillade bardzo dobrze przyjął piłkę i bez trudny pokonał bramkarza gości. Montpellier Hérault po strzeleniu gola nie zwalniali tempa. Na boisku pojawił się Hilton oraz Joris Marveaux, którzy wnieśli wiele świeżości oraz spokoju w poczynania zawodników Élie Baupa. Guingamp miało swoje okazję na gola także w drugiej połowie i mogli oni szybko zabić marzenia o zwycięstwie zawodników Montpellier. W 71 minucie spotkania kolejny raz dał o sobie znać Mustapha Yatabaré. Tym razem Malijczyk po indywidualnej akcji chciał oddać strzał jednak w ostatnim momencie piłkę zablokował Garry Bocaly. Gospodarze dopięli swego dopiero w 80 minucie meczu. W rejonach lewego skrzydła faulowany został Souleymane Camara. Sędzia podyktował rzut rożny, który zdecydował się wykonywać Morgan Sanson. Młody francuz dośrodkował piłkę w pole karne gości a tam najwyżej do piłki wyskoczył Daniel Congré i wpakował piłkę głową do siatki gości. Do końca meczu pozostało 10 minut a Montpellier wyszło na prowadzenie. Teraz już nikt nie mógł im zabrać tego zwycięstwa. Gracze Élie Baupa dobrze utrzymywali się przy piłce przez końcówkę meczu aż do momentu ostatniego gwizdka, który dopiął ich zwycięstwo nad Guingamp.

Ławka rezerwowych:

Montpellier HSC: Pionnier, Hilton, Assoumin, J. Marveaux, Di Stefano, Niang, Montano

EA Guingamp: Assembe, Sorbon, Léveque, Y. Sankharé, Babiloni, Beauvue, Fauré

Zmiany:

60' Sankharé Alioui
60' Hilton S. Tiéné
63' Beauvue Giresse
63' J. Marveaux Saihi
70' Niang S. Camara

Statystyki:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wyniki pozostałych spotkań:

FC Lorient 0:1 FC Sochaux
FC Nantes 0:1 Stade Reims
Olympique Lyon 3:0 FC Toulouse
AS Saint-Étienne 1:0 Paris Saint-Germain
Olympique Marsylie 0:1 Stade Rennais FC
Evian 1:0 AC Ajaccio
LOSC Lille 1:0 AS Monaco
Girondins Bordeaux 2:1 Valenciennes FC
OGC Nice 0:3 SC Bastia 

Tabela:

Następny mecz:

Stade Rennais - Montpellier
(6. Kolejka Ligue 1)
30 Wrzesień 2013, Stade de la Route

Spoiler for Hiden:
W takiej formie dodam tylko dwa odcinki

Offline espon

• Junior
  • *
Odp: Montpellier Hérault by MasterCreati | Sanson bohaterem w Montpellier !
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 13, 2014, 21:13:45 »
Dobry mecz i cenne trzy punkty. Sanson dwoma asystami zasłużył sobie na miano bohatera, a w rzutka z rożnego, która dała wam zwycięskiego gola może być dla niego motywacją do dalszych dobrych spotkaniach.
Kolejne spotkanie będzie znacznie trudniejsze i musicie dać z siebie pełnie swoich możliwości. Różni was jedna pozycja w tabeli i trzeba wzbić się w górę.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 13, 2014, 22:02:06 »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 13, 2014, 22:02:25 »
30 Wrzesień 2013 14#
Élie Baup: Łapiemy formę

Po meczu między Stade Rennais a Montpellier na Stade dla la Route wypowiedział się trener gości na temat tego zwycięstwa ale także otrzymaliśmy informację dotyczące stanu zdrowia zawodników po meczu. Élie Baup poruszył także temat zbliżającego się meczu z OGC Nice w ramach Pucharu Francji. Wydawało by się, że nie było to złe losowanie dla Montpellier jednak patrząc na to kto czeka w kolejnej rundzie można mieć duże wątpliwości bowiem ktoś z pary Montpellier - Nice zagra z PSG bądź Angers SCO.

- Bardzo przyjemne spotkanie do oglądania ale tylko dla fanów na stadionie i przed tv. W trakcie meczu nie mieliśmy ani chwili spokoju, Stade Rennais byli doskonale przygotowani pod względem taktycznym do tego meczu i ciężko nam było cokolwiek robić Okazji nie było zbyt wielu jednak ta pierwsza połowa była lepsza i udało nam się strzelić dwie bramki. Jestem zadowolony z tego wyniku i podtrzymać dobrą passę w Ligue 1 nie przegrywając już 6 meczu z rzędu w następnej kolejce z Toulouse FC.

- Mam dobre informację zdrowotne. Do składu wracają Morgan Sanson oraz Vincent Di Stefano i będą w pełni gotowi na mecz z OGC Nice w 1. Rundzie Pucharu Francji. Z kontuzją nadal walczy Yassine Jebbour ale jego powrót do zdrowia określa się już na przyszły tydzień. Jak się także okazało Víctor Montano nie był w stanie wyleczyć kontuzji uda w tak krótkim czasie i na pewno nie zagra w środę. Zastanowię się jeszcze co do jego gry przeciwko Toulouse FC.

- Losowanie tych drabinek było dla nas fatalne. OGC Nice to bardzo nie wygodny rywal a zwłaszcza w takim pucharze. W Kolejnej rundzie czeka na zwycięzce PSG bo nie daje zbyt wielu szans SCO Angers choć w Ligue 2 spisują się całkiem nie źle, są w górnej części tabeli. Przed tygodniem nawet obserwowałem poczynania ich napastnika Khaleda Ayari w meczu Tunezji z Norwegią i spisywał się całkiem przyzwoicie. Jednak Paris Saint-Germain to mistrz Francji i nie podważalnie najlepsza drużyna na francuskich boiskach więc każdy się musi z nimi liczyć.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 13, 2014, 22:02:25 »