Lewadnowski
Literówka.
Więc zacznę formacjami, jak to wg mnie wygląda. Jeżeli chodzi o bramkarzy to nie podoba mi się wybór dwóch równorzędnych golkiperów. Dorna powinien się zdecydować: albo Boruc albo Szczęsny. Oczywiście proponuję tego pierwszego, a rezerwowymi na tej pozycji powinni być np. ligowiec Janukiewicz, nawet taki Mateusz Bąk czy Skorupski.
Wśród obrońców najbardziej razi mnie obecność kolejnego liska farbowanego. Powrót Perquisa - no cóż moje zdanie na ten temat znasz, jakby chociaż znał polski... Ale OK, walczy. Cieszę się za to, że jest Wasyl i Glik. Trochę dziwi mnie to, że selekcjoner nie otwiera się na chłopaków z Ekstraklasy, po cichu liczyłem na powrót Głowackiego, ale już na pewno myślałem, że szansę dostanie Dziwniel czy Lewczuk.
Linia pomocy - oczywiście Polański (choć podczas Euro trochę zmydlił mi oczy) out, podobnie jak Kobylański, jego historii za bardzo nie znam, ale nie wydaje mi się, by był wartościowym graczem w drużynie Dorny. Brakuje mi tu Chrapka, Wilka czy Mierzejewskiego. Nie lubię też Żyry, więc nie chciał bym go w kadrze
Wśród napastników standardowy zestaw, a liczyłem na Przybyłkę czy Parzyszka. Milik mi nie pasuję, ja bym wziął Brożka, Robaka.
Aha i jeszcze jest taki jeden mały, niedoceniany grajek - Michał Masłowski. Bierz w ciemno.
To tyle ode mnie, co do tekstu nie ma żadnych zastrzeżeń, jest bardzo dobrze, lekko i bez przesadnego pierdzenia o niczym.