Ja to wszystko rozumiem ale zwyczajnie czy nie latwiej byloby dodac dodatkowe najwyzsze ustawienia fizyczne graficzne tak by każdy był zadowolony
Chodziło mi o to że nie mają czasu aby optymalizować next-gen na PC aby sprzęt warty 2-3 tysiaki mógł udźwignąć grę w HD przy 60fps (tak będzie niby na PS4/XOne) w ostrych akcjach (np. pod bramką).
Zdajesz sobie sprawę że nie od dziś Konami partaczy i nie kwapią się aby wydanie PC'towe miało w sobie konfigurację na poszczególne elementy graficzne, aby dostosować je pod siebie (swój sprzęt) a jedynie narzuca 3 poziomy szczegółów.
Nie sądzę że masz PC który da ciągłe 60fps w HD (smaczek od Konami). FIFA względem konsol na PC'y była okrojona graficznie i nie tylko.
PES jak pisałem ma być tylko graficznie okrojony (ponoć). Reszta zostaje jak na PS4.
Więc nie wiem nad czym tu płakać. Co innego jak by nie było innych rzeczy względem pierwowzoru.
Ale to kwestia gustu i władnego widzimisię
Po za tym next-genowy PES 2015 na PS4/XOne jest dla nich priorytetem oraz ukłonem (eh, ten biznes... xD) w stronę producentów konsol, aby ludzie je kupowali.