Autor Wątek: PES 2015 - Problemy, Błędy, Pytania  (Przeczytany 423698 razy)

94Broda

• Gość
Odp: PES 2015 - Problemy, Błędy, Pytania
« Odpowiedź #400 dnia: Grudzień 29, 2014, 19:27:40 »
Witam,zastanawiam się czemu gra u mnie lepiej działa na zintegrowanej karcie Intela,pomimo wyświetlanego komunikatu o nie spełnionych minimalnych wymaganiach gry.Miał ktoś tak?Co zrobić żeby gra działała płynnie na Radeonie?(grałbym na tej karcie Intela,ale denerwują mnie skoki fps w polach karnych)

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #401 dnia: Grudzień 29, 2014, 20:16:36 »
W przypadku większego obciążenia PC powinna uruchomić się karta Radeona.
Ewentualnie w opcjach karty graficznej (radeona) ustaw globalnie kartę jako domyślną (główną) lub dla pes2015.exe jako domyślną.

Jeśli chodzi o płynność... najwidoczniej karta (Radeon) jest za słaba na tą grę lub zmniejsz detale na Medium xD

Offline Ari91

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 29.12.2014r.
  • Gram w: PES 15 i Far Cry4
« Odpowiedź #402 dnia: Grudzień 29, 2014, 21:07:44 »
Pesgalaxy.com Patch 2015 2.00 nie moge tego zainstalować dodam że mam wersje nie orginalną

94Broda

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Grudzień 29, 2014, 21:31:05 »
W przypadku większego obciążenia PC powinna uruchomić się karta Radeona.
Ewentualnie w opcjach karty graficznej (radeona) ustaw globalnie kartę jako domyślną (główną) lub dla pes2015.exe jako domyślną.

Jeśli chodzi o płynność... najwidoczniej karta (Radeon) jest za słaba na tą grę lub zmniejsz detale na Medium xD
Mam ustawionego Radeona "na stałe",zmieniłem na Intela tylko żeby sprawdzić jak gra będzie działać(bo kiedyś ktoś tu na forum wspomniał ze gra płynnie na słabej karcie) i o dziwo oprócz skoków fps działa lepiej.Gram na Low,na Radeonie wysokie czy niskie ustawienia i tak gra jest wolna,ociężała,zawodnicy reagują z pewnym opóźnieniem.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2014, 22:54:48 wysłana przez 94Broda »

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Grudzień 29, 2014, 22:30:23 »
To problem masz że gra się zacina czy opóźnienia...
Wyłącz synchronizację pionową w karcie graficznej (tej lub tej), gra przyspieszy, ale możesz nie mieć płynności obrazu, nie koniecznie... :P

Więcej się nie da zrobić, z czymś co Konami nie może dobrze zrobić od lat, robiąc grę pod najnowsze sprzęty, jeśli chce się "płynną" grę.

94Broda

• Gość
« Odpowiedź #405 dnia: Grudzień 29, 2014, 23:02:25 »
To problem masz że gra się zacina czy opóźnienia...
Wyłącz synchronizację pionową w karcie graficznej (tej lub tej), gra przyspieszy, ale możesz nie mieć płynności obrazu, nie koniecznie... :P

Więcej się nie da zrobić, z czymś co Konami nie może dobrze zrobić od lat, robiąc grę pod najnowsze sprzęty, jeśli chce się "płynną" grę.
Na Intelu zacina się w polach karnych,na Radeonie chodzi płynnie ale są opóźnienia.Podsumowując chodzi lepiej na gorszej karcie graficznej która nie spełnia minimalnych wymagań i nie wiem co jest bardziej wkurzające ścinki w polach karnych czy te opóźnienia.

Offline Lacan

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 18.06.2010r.
« Odpowiedź #406 dnia: Grudzień 29, 2014, 23:06:25 »
Pesgalaxy.com Patch 2015 2.00 nie moge tego zainstalować dodam że mam wersje nie orginalną

spróbuj na wersji ORYGINALNEJ !

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: Grudzień 29, 2014, 23:45:44 »
Na Intelu zacina się w polach karnych,na Radeonie chodzi płynnie ale są opóźnienia.Podsumowując chodzi lepiej na gorszej karcie graficznej która nie spełnia minimalnych wymagań i nie wiem co jest bardziej wkurzające ścinki w polach karnych czy te opóźnienia.

Intel to nie jest super układ GPU / APU do gier xD dlatego masz przycinki w polach karnych, ta grafika jest w tym elemencie za słaba na high detalach.

Dlatego pobaw się w ustawieniach Radeona (panel sterowania) i ustaw dla procesu pes2013.exe (oddzielnie) określone parametry dla 3D (lepsza wydajność, wyłącz V-Sync lub daj na adaptacyjny itp. id.).

Konami w tym elemencie zrobiła błąd zwłaszcza w wielu meczach online jest to bardziej zauważalne (opóźnienia), do tego dochodzą czynniki względem matrycy monitora itd. itp.

Jak zrobisz, to już od ciebie zależy.

94Broda

• Gość
« Odpowiedź #408 dnia: Grudzień 30, 2014, 00:40:55 »
Intel to nie jest super układ GPU / APU do gier xD dlatego masz przycinki w polach karnych, ta grafika jest w tym elemencie za słaba na high detalach.

Dlatego pobaw się w ustawieniach Radeona (panel sterowania) i ustaw dla procesu pes2013.exe (oddzielnie) określone parametry dla 3D (lepsza wydajność, wyłącz V-Sync lub daj na adaptacyjny itp. id.).

Konami w tym elemencie zrobiła błąd zwłaszcza w wielu meczach online jest to bardziej zauważalne (opóźnienia), do tego dochodzą czynniki względem matrycy monitora itd. itp.

Jak zrobisz, to już od ciebie zależy.
Przecież nigdzie nie napisałem ze intel nadaje się do grania,nawet nie próbowałem grać na wyższych niż low,tylko ciekawiło mnie czemu lepiej działa na badziewnej karcie intela niż na grafice dedykowanej która podobno spełnia wymagania gry.A z tymi ustawieniami Radeona bawię się i bawię ale nic satysfakcjonującego nie mogę uzyskać ale jeszcze pewnie wszystkiego nie wypróbowałem więc jeszcze popróbuję.No nic dzięki za odpowiedzi.

Offline youngboy

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.12.2014r.
« Odpowiedź #409 dnia: Grudzień 30, 2014, 21:16:30 »
Witam

Po zainstalowaniu oryginalnej wersji PES 2015 nie mogę zmienić żadnych ustawień. Znalazłem tu, że znajdują się one w pliku settings, ale u mnie takowego nie ma. W folderze PES 2015 mam jedynie mount i save

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Grudzień 30, 2014, 22:28:14 »
Pliki odpowiedzialne za lokalizację PESa (ja i inne gry ze Steam) są gdzie indziej, a dokładnie: <Folder instalacji STEAM> \SteamApps\common\Pro Evolution Soccer 2015\

Ewentualnie tez może być w start > wszystkie programy > gry ale to niepotwierdzone info :P

Informacja ta jest zawarta w FAQ. To co podałeś z moich dokumentów to są zapisane informacje z gry (setting, save, option file itp.)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2014, 22:32:35 wysłana przez by.production »

Offline mateusz1407

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.10.2011r.
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #411 dnia: Grudzień 31, 2014, 13:23:40 »
Witam, mam pytanie. Czy da się ustawić czułość mocy oddawania strzału, np przy rzutach wolnych, karnych, rożnych itp? Wciskam lekko guzik, a pasek mocy w mgnieniu oka ładuje się do końca...
Jeszcze jedno pytanie. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale spróbuję. Denerwuje mnie to że gdy biegnę bez piłki wcisnę jakiś guzik, np strzał, podanie lub coś innego, to dany zawodnik jeszcze przez długi czas ma to zlecone, nie da się zmienić decyzji na inną (nie da się wcisnąć innego guzika z inną opcją, bo wykonane zostanie to zadanie które wcisnąłem wcześniej) czy da się to zmienić?

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Grudzień 31, 2014, 13:40:12 »
Witam, mam pytanie. Czy da się ustawić czułość mocy oddawania strzału, np przy rzutach wolnych, karnych, rożnych itp? Wciskam lekko guzik, a pasek mocy w mgnieniu oka ładuje się do końca...
Jeszcze jedno pytanie. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale spróbuję. Denerwuje mnie to że gdy biegnę bez piłki wcisnę jakiś guzik, np strzał, podanie lub coś innego, to dany zawodnik jeszcze przez długi czas ma to zlecone, nie da się zmienić decyzji na inną (nie da się wcisnąć innego guzika z inną opcją, bo wykonane zostanie to zadanie które wcisnąłem wcześniej) czy da się to zmienić?

Nie da się ustawić czułości strzału, podań itp. To kwestia wprawy, wyćwiczenia. Ewentualnie możesz zmniejszyć wsparcie ze strony COM w kwestii siły podań, ale z tym wiąże się bardziej manualne podawanie (od 0 kresek do 4) czyli gorzej będzie ci się podawać w daną stronę, jeśli tego nie wyćwiczysz. Ustawisz to w opcjach profilu.

Co do "przedłużonej reakcji" takie coś może w online występować, bardzo mocne opóźnienia, lagi.
Z tego co napisałeś gra ma ogromne opóźnienia... wyłącz V-Sync (synchronizacja pionowa) w ustawieniach karty graficznej (zakładka 3D). Może to coś polepszy.

Offline vipiss

• Amator
  • *
  • Na forum od: 28.12.2014r.
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 01, 2015, 17:45:11 »
Witam
Mam takie dziwne odczucie ,że przeciwnik gdy gram online jest x2 szybszy od moich zawodników dajmy na to piłkę na dobieg dostaje Rooney i jestem przed obrońcą biegnę niby sam na sam ale dopada mnie jednak ten obrońca i odbiera lub wybija piłę no kurcze denerwuje mnie takie coś zastawiam się próbuję uwolnić się a gdy sytuacja z drugiej strony gdy ja bronię to przechodzą mnie czasami jak chcą naciskam odbiór to typ z obrony albo robi ruch czyli wyciąga tą nogę i klęknie to jest duża strata jak mnie taki mija albo nie wykonuje ruchu żadnego i typ przechodzi jak przed ducha jakiegoś no denerwuje mnie to strasznie czy KONAMI poprawi to kiedykolwiek czy też macie takie jazdy jak ja bo po mału zaczynam żałować wydanych $$ na tą kopanine
pozdrawiam

Offline bonkesku

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.01.2015r.
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 01, 2015, 21:10:25 »
Witam, mam problem podczas instalacji pes-a , jako ze mam zerowe doswiadczenie w windowsie 8 a znajomy takowy posiada to trudno mi cokolwiek poradzic.. Sprawa wyglada tak ze przy uruchomieniu pliku setup wyskakuje blausd "brak dostepu" czy cos w tym stylu, probowalem juz ustawien w zaporze, zgodnosci, uruchamiania jako administrator i nic.. pierwszy raz milem stycznosc z win 8, u mnie na win 7 wszystko bez problemu .. Wie moze ktos jak to rozwiazac??

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #415 dnia: Styczeń 01, 2015, 22:21:22 »
Witam, mam problem podczas instalacji pes-a , jako ze mam zerowe doswiadczenie w windowsie 8 a znajomy takowy posiada to trudno mi cokolwiek poradzic.. Sprawa wyglada tak ze przy uruchomieniu pliku setup wyskakuje blausd "brak dostepu" czy cos w tym stylu, probowalem juz ustawien w zaporze, zgodnosci, uruchamiania jako administrator i nic.. pierwszy raz milem stycznosc z win 8, u mnie na win 7 wszystko bez problemu .. Wie moze ktos jak to rozwiazac??

Poczytaj i zobacz: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Witam
Mam takie dziwne odczucie ,że przeciwnik gdy gram online jest x2 szybszy od moich zawodników dajmy na to piłkę na dobieg dostaje Rooney i jestem przed obrońcą biegnę niby sam na sam ale dopada mnie jednak ten obrońca i odbiera lub wybija piłę no kurcze denerwuje mnie takie coś zastawiam się próbuję uwolnić się a gdy sytuacja z drugiej strony gdy ja bronię to przechodzą mnie czasami jak chcą naciskam odbiór to typ z obrony albo robi ruch czyli wyciąga tą nogę i klęknie to jest duża strata jak mnie taki mija albo nie wykonuje ruchu żadnego i typ przechodzi jak przed ducha jakiegoś no denerwuje mnie to strasznie czy KONAMI poprawi to kiedykolwiek czy też macie takie jazdy jak ja bo po mału zaczynam żałować wydanych $$ na tą kopanine
pozdrawiam

Naucz się grac w obronie, podejmowania odpowiednich decyzji i reakcji.
Nie licz na to że jak wciśniesz przycisk odbioru piłki to za każdym razem zabierze... bez przesady.

Zaś online ma to do siebie że albo mecz obustronnie jest płynny albo jedna osoba ma płynnie a druga opóźnienia. Nie ma na to rady.
To że typ kogoś dogania świadczy że jest szybszy lub ma specjalny skill...

Taka gra xD

Offline PanMichal

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.12.2014r.
    • Status GG
  • Gram w: Far Cry 4, Fifa 15 (czasem bo nie ogarniam w tym roku gamplayu) zacznę w PES,a 15, przeglądarkowe gry oraz metin 2 (serwer balmoramt2/pandoramt2/) last chaos
« Odpowiedź #416 dnia: Styczeń 02, 2015, 12:18:57 »
Witam,

Mam oruginalnego PES,a 15 i mam problem z tym że kiedy jestem offline na steamie, bądź nie mam połączenia z netem po odpaleniu PES,a 15 gra wywala do pulpitu od razu, pojawia się okno gry na nie całą sekundę i od razu wywala do pulpitu bez żadnych błędów typu "error", natomiast kiedy jestem online i chcę zagrać puchar przeciwko komputerowi w my club to po wejściu do pucharu wywala do windows,a także bez żadnych błędów.

Proszę o pomoc i z góry dzięki.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Styczeń 02, 2015, 12:39:44 »
Mam oruginalnego PES,a 15 i mam problem z tym że kiedy jestem offline na steamie, bądź nie mam połączenia z netem po odpaleniu PES,a 15 gra wywala do pulpitu od razu, pojawia się okno gry na nie całą sekundę i od razu wywala do pulpitu bez żadnych błędów typu "error", natomiast kiedy jestem online i chcę zagrać puchar przeciwko komputerowi w my club to po wejściu do pucharu wywala do windows,a także bez żadnych błędów.

Tutaj za wiele nie a się zrobić....
Możesz użyć programu ComboFix do przeskanowania systemu i naprawy podstawowych błędów i usunięciu wirusów.

Przejdź do > Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Narzędzia administracyjne i uruchom Podgląd zdarzeń a w nim do zakładki (po lewej) Dzienniki systemu Windows i poszukaj informacji związanego z pes2015.exe lub coś podobnego.

Możesz jeszcze wyłączyć usługi: windows defender, centrum zabezpieczeń, zapora systemu windows a w antywirusie dodać proces pes2015.exe do wyjątków.

System Win8 ma to do siebie że mogą być problemy z uprawnieniami i zabezpieczeniami, ale to nie musi być tego przyczyną.

Offline DuzePee

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.12.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 03, 2015, 09:59:30 »
mam takie problem. jak gram z kompem to śmiga bez najmniejszych zarzutów. A jak już chce grać z kimś przez neta zaczyna się problem bo mi tnie i nie wiem co jest. wymieniłem płytę główną i taki mam problem :/  przed wymianą wszystko spoko chodziło.
chyba że słaba sieciówka? pomoże ktoś ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2015, 10:04:33 wysłana przez DuzePee »

Offline jez

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2015r.
« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 03, 2015, 12:28:15 »
witam od wczoraj nie moge zagrac mam taki problem ze wyswietla sie informacja instalation failed kiedy chce wybrac dowolny tryb gry on line i wywala z serva po czym wyswietla sie komunikat unable to inplement live update dodam ze posiadam wersje na pc ze streamem wszystko ok nigdy wczesniej nie mialem takiego problemu instalowalem na nowo PESa i nic dalej to samo wie ktos co z tym zrobic

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 03, 2015, 12:28:15 »