Dział Ogólny > PES 2015

PES 2015 DEMO - Recenzje, Opinie, Spostrzeżenia

<< < (4/9) > >>

macphisto666:
Dzida górą, dzida dołem. Pressing dwóch zawodników, pierwszy prawie piłkę odbiera bądź blokuję, a tu przepiękna dokładna dzida bez rykoszetu przez 40 metrów boiska na czubek dużego palca od nogi.I tak w koło Macieju. TRAGEDIA!!!! Obrońcy roztępują się jak morze czerwone. Czterech obrońców przeciwko jednemu napadziorowi. Dzida górą, obrońca robi unik przed piłką żeby piłeczka ładnie powędrowała do przeciwnika. Możesz atakować ile chcesz, jedna kontra z dzidą i gol. ZERO GRY OBRONNEJ!!!!!!!

Luku:
Nie. Chodzi mi o to, że jak ktoś uparcie stoi murem za Fifą nie widząc jej oczywistych wad. Są takie osoby co z uporem maniaka będą się kłóciły :). Ja piszę szczerze, ok, Konami spierniczyło parę PESów ostatnich, chociaż jestem fanem serii i nikomu ich na siłę bym nie polecał.

$RMF$:
Tylko, że oczywiste wady dla ciebie nie są wadami dla KOGOŚ kto lubi FIFE. Napisałeś, że wadą w FIFIE są trybuny które są dziwne i zawsze pełne. A jakie mają być w demie? Zarówno kopamka EA jak i KONAMI jest usłana błędami. Problemem jest to, że u na jest mało fanów a ogrom fanboyow.

Co do dema, jedna wkurzająca rzecz to niezdecydowanie obrony. Zdażają się akcje, gdzie wchodząc w pole karne obrońcy się cofają w swoją 5, ale to demo więc luz

macphisto666:
Demo obnaża tę gre. Rozumiem, że demonstarcyjna wersja gry nie jest kompletna, ale w co...!? W ilość drużyn, ligi, turnieje, online, transfery, lepszą grafike i jakieś tam smaczki. Jak by takie demo wypuścili na początku tego roku, można powiedzieć "Kolesie z Konami napewno zdążą z poprawkami pod koniec roku i będziemy się cieszyć z bardzo dobrej gry". Czasu nie jest dużo. Przez rok nie potrafią zrobić dobrego szkieletu gry, to co zmienią około 1,5 miesiąca...!? Chyba tylko transfery. Jak wychodzi jakieś demo np. wyscigów samochodowych, a gra ma wyjść za miesiąc to w demie : nie mogę skręcać w prawo, rozpędzam się tylko do 100 km/h, hamulców nie mam i do wyboru mam tylko jeden model auta z trzema kołami bo nad czwartym pracują programiści, żeby wyrobic się do premiery gry!?Nie wiem ile zapłaciło łapówy Konami na gamescom'ie, za najlepszą gre sportową (bez dwóch zdań lepsze te demo od dema fify), ale mogli lepiej spożytkować pieniadzę. Kolejny sezon i kolejny raz balonik jest pompowany.
Ktoś już wcześniej napisał na forum im dłużej się gra w tę demo, tym bardziej powraca irytacja z poprzednich edycji.

Ma ktoś może maila do działu PES, do tych bajko pisarzy z K.Onami albo KONAMi ze śmiechu, KONAMI BARBARZYŃCA?

sajki:
Rozegrałem kilka meczy na Xbox 360, na tej platformie grałem też w nową Fifę. Jak na razie:

+ bramkarze- znakomita gra na przedpolu, wychodzenie do piłek nawet poza pole karne, póki co żadnych szmat.
+ strzały- w końcu można przypierniczyć prawdziwą bombę także z dystansu. Strzały mierzone też w końcu mają sens.
+ różnica w szybkości zawodników w końcu bardziej odczuwalna.
+ na wzór Fify sędzia potrafi wrócić do poprzedniej akcji i ukarać gracza kartką.
+ w końcu jakieś łądnie wyglądające menusy
+ muzyka nie powodująca chęci wyłączenia głośników
+ dobre, głośne odgłosy z trybun.
+ znakomite animacje.

- cały czas nie pasuje mi system zwodów wykonywany dwiema gałkami. Ideałem jest dla mnie system z Fify- kręcimy jedną gałką.
- graficznie w zasadzie to PES 2014
- bolączki z poprzedniczki: komp bardzo mało fauluje, przez co mamy niezwykle rzadko okazję uderzyć z rzutu wolnego,
- ciągle brak zagrań ręką (albo na nie nie trafiłem).
- kretyńska animacja bramkarza upuszczającego piłkę.

Na razie tyle. Nowy PES dużo bardziej pasuje mi niż Fifa 15. Daje swobodę, radość z gry, w końcu wirtualny futbol sprawia frajdę. Kolorystycznie faktycznie na xboxie 360 jest jakby wyblakły kolory, ale w poprzedniczce też tak było a na PC było już ok.
Czekam na wersję PC i fulla.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej