z moich wstępnych obserwacji wynika, że faktycznie zawodnikowi z ławki nie ubywa z contract duration z tym że...
zmieniłem zawodnika w 30 minucie ... zawodnikowi który zszedł zostało tyle samo contractu temu co wszedł ubył jeden mecz
zmieniłem zawodnika w przerwie meczu, sytuacja jak wyżej
trzecią zmianę zrobiłem w 70 minucie, zawodnikowi który zszedł ubył jeden mecz z kontraktu, temu co wszedł pozostało tyle samo
jeszcze dokładnie tematu nie zbadałem, ale wychodzi na to, że po prostu 1 mecz z contractu ubywa temu zawodnikowi który dłużej przebywał na boisku
jeśli faktycznie tak jest to wychodzi na to, że klasowych zawodników najlepiej wpuszczać w 50 minucie aby nie bulić prawie 3000 za kontrakt na 10 meczy, nie wiem czy dokładnie tak to działa, mam w składzie Riberiego będę go zawsze wpuszczać w 2 połowie i zobaczę czy będzie mu ubywać z kontraktu, może system liczy rozegrane pełne 90 minut i wtedy będzie ubywać, zobaczę
edit/ chyba jednak PES jakoś liczy te minuty jak w 3 meczu z rzędu wpuściłem Riberego w drugiej połowie z ławki to już mu jeden mecz ubył z kontraktu i tak samo zmiennikowi