Gra: Football Manager 2014
Dodatki: Patch 14.3.0 + uaktualnienie FM 2014 Revolution Final Update CA/PA FIX na dzień 6.9.2014
Baza danych: średnia
Kraj: Anglia
Liga: Skrill North (6. poziom ligowy)
Klub: Boston United Football Club
Przydomek: Pielgrzymi
Rywale: Lincoln City FC, Gainsborough Trinity FC
Status finansowy: W porządku
Stadion: York Street (pojemność: 6643, w tym 1826 miejsc siedzących)
Status: półzawodowy
- Zadowalająca baza treningowa
- Kiepskie obiekty młodzieżowe
- Zadowalający system szkolenia młodzieży
- Podstawowa siatka wyszukiwania juniorów
Cel: zdobyć mistrzostwo kraju w przeciągu 10 sezonów.
Ograniczenia: - Kadra zespołu złożona tylko z zawodników posiadających obywatelstwo angielskie (uznaje również podwójne obywatelstwo np: Ghana / Anglia)
- Limit wiekowy to 30 lat. Zawodnik przed skończeniem trzydziestu wiosen musi zostać sprzedany lub zwolniony.
- W głównej mierze zatrudnianie zawodników tylko tych poddanych obserwacji przez scoutów, trenerów, agentów piłkarskich. Oczywiście będą wyjątki, ale postaram się robić transfery tak by maksymalnie 2 na 10 piłkarzy było wyłącznie moim wymysłem, a reszta polecana ma być przez scoutów lub sztab szkoleniowy.
- Nie korzystać z gotowców tj. taktyk, planów treningowych itp.
Kadra jaką zastałem na starcie:
Bramkarze:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEWszyscy nawet jak na poziom Skrill North są niestety za słabi. Plus albo i minus? Są młodzi. Hewitta od razu skreślam, ale Vince z Kingiem będą rywalizować o miejsce w wyjściowym składzie. Cały czas jednak będę się rozglądać za wzmocnieniem tej pozycji jeśli chcę myśleć o barażach i awansie.
Prawa obrona:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEChyba najlepiej obsadzona pozycja w zespole. Zdecydowanym numerem jeden będzie Marrs, a Marshall zmiennikiem. Niewykluczone jest też to, że Marshall będzie wystawiany w środku pomocy, bo aż wstyd byłoby nie wykorzystać jego umiejętności, a głupotą byłoby też hamowanie jego rozwoju poprzez brak regularnych występów w zespole.
Lewa obrona:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEAleż jest przesyt na pozycji leftbacka. Aż nie wiem kogo wystawić... A tak całkiem na serio to jedynym lewym obrońcą w zespole jest wychowanek Arsenalu - Rene Steer. Całkiem dobre umiejętności jak na Skrill North. Mimo to i tak będę szukał równorzędnego lub lepszego zawodnika na to miejsce. Koniecznie.
Środek defensywy:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEŚrodkowych obrońców mam trzech, a właściwie to dwóch bo Dawson nie powinien być brany w ogóle pod uwagę. Planuję ściągnąć jakiegoś lidera obrony, więc zarówno Pidge jak i Galinski (urodzony w Lincoln, posiada podwójne obywatelstwo) będą walczyć o pozostałe jedno miejsce na środku obrony. Być może ściągnę też jakiegoś młokosa do drużyny U-18 i on wtedy będzie numerem 4. Dawson jak pisałem wcześniej pozostaje tylko i wyłącznie jako opcja ratunkowa w przypadku kontuzji i zawieszeń.
Defensywny pomocnik:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEJedynym nominalnym defensywnym pomocnikiem jest Indy Aujla - bardzo ciekawa postać. Pomocnik w przeszłości został wybrany najlepszym młodym piłkarzem roku w Bradford City, a jeszcze całkiem niedawno jako 23-latek był grającym menedżerem belgijskiego klubu RRFC Montegnée występującego w 4. lidze belgijskiej. Może i jego staty nie powalają, ale będzie u mnie zmiennikiem Marshalla lub nowo przybyłego DMa.
Środkowi pomocnicy:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEŚrodek pola jest stosunkowo mocny, ale nie obejdzie się bez wzmocnień. Jeszcze dwóch lepszych bądź równych poziomem umiejętności piłkarzy by się przydało. Według raportów Jake Hall ma większą przyszłość jako defensywny pomocnik lub prawy obrońca aniżeli środkowy pomocnik, więc być może przemianuję go na którąś z tychże pozycji.
Prawa flanka:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEPrawe skrzydło to jakaś tragedia. Ani jeden, ani drugi, ani trzeci nie będzie miał u mnie miejsca w wyjściowym składzie. Ławka co najwyżej. Najchętniej bym ich sprzedał już teraz, ale nie chcę pochopnie wydawać kasy na nowych piłkarzy i kupować byle kogo. Zobaczę jak będą spisywać się w sparingach. Wszyscy dostaną szanse też na innych pozycjach, ale to i tak w ostateczności. Semple wygląda w sumie obiecująco, ale zgodnie z ograniczeniem wiekowym niedługo się z nim rozstanę.
Lewa flanka:brak piłkarzy ew.
Ben Fairclough,
Ryan Semple (patrz wyżej) lub
Marc Newsham (patrz niżej)Bardzo śmieszne. Pozycja która wymaga wzmocnienia tu i teraz. Mógłbym wystawiać kogoś z tej dwójki wymienionej wyżej, ale chcę bić się o miejsce w górnej części tabeli, a nie o bezpieczne utrzymanie w lidze. Priorytet jeśli chodzi o transfery.
Atak:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEPotencjał Ci piłkarze mają, ale nie jestem pewien czy to wystarczy. Newsham i Dickinson na dzień dobry poinformowali mnie, że są ambitni i chcą odejść do lepszego klubu. Newshama postaram się zatrzymać za wszelką cenę (możliwość gry na lewej flance), ale za Dickinsonem płakać chyba nie będę. Po drugie Dickinson zarabia dosyć dużo w porównaniu do swych umiejętności, a po trzecie nie lubię charakternych gości w drużynie. Weir-Daley też zarabia sporo, a za dwa miechy będzie mieć 29 lat, więc postaram się sprzedać go póki to możliwe. Na chwilę obecną Newsham będzie grał jako lewy skrzydłowy, a numerem jeden na szpicy będzie Ricky Miller (do którego mam sentyment z FM 2012). Saunders będzie musiał poczekać na swoją szansę. Oczywiście jeśli nadarzy się okazja sprowadzenia lepszego napadziora to z niej bez wahania skorzystam.
Piłkarze, których się pozbyłem:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIETylko trzech piłkarzy stało się ofiarami moich ograniczeń. Mills za stary, a Kormis i Dongo nie spełniają wymogów co do narodowości. Mills może i by się przydał, ale płakać nie będę. Ci dwaj młokosy i tak nie mieliby przyszłości w moim zespole. Powodzenia!