Dział Ogólny > PES 2016 - Dyskusje
PES 2016: Gra zaoferuje nam więcej licencji niż kiedykolwiek wcześniej!!
Douglas:
PES przegrywa z Fifą nie grywalnością, a marketingiem. Premier League i Bundesliga jest tym powodem. Te ligi są wręcz ekstremalnie ważne dla KONAMI i powinni walczyć o nie jak najmocniej. Powinni także nabyć 100% licencji do argentyńskiej, brazylijskiej, amerykańskiej czy do meksykańskiej ligi.
MGS:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPES przegrywa z Fifą nie grywalnością, a marketingiem. Premier League i Bundesliga jest tym powodem. Te ligi są wręcz ekstremalnie ważne dla KONAMI i powinni walczyć o nie jak najmocniej.
--- Koniec cytatu ---
PES nigdy nie mialo licencji na te ligi co nie przeszkadzalo w osiaganiu coraz lepszych wynikow sprzedazy. Co roku, az do rekordowego 2008 kiedy na wszystkie platformy sprzedalo sie 8,5 mln sztuk Konami notowalo wzrost. Pozniej bylo juz tylko gorzej az do marnego 1,25 mln w tym roku. Glowny wplyw mialo na to przestarzala technologia i brak pomyslow na rozwoj serii, a w zasadzie wrecz regres w wielu elementach.
jakubmateu569:
Ale PES 2016 może mieć dużą sprzedaż, gdyż EA spiepszyło swój najpopularniejszy tryb- Ultimate Team. Przykładem tego jestem ja, który od FIFA 13 kupowałem tą produkcję co rok. Znajomi pokazywali mi PES ale jakoś mi "nie wchodził", ale teraz po tym co zrobiło EA zakupiłem PES 2015, sciągąłem mody itp. Co do grafiki (oprócz wizerunku twarzy) to FIFA 15 góruje, ale co do grywalności to PES 2015 bardzo mi się podoba. ;) Na pewno kupię PES 2016.
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPES nigdy nie mialo licencji na te ligi
--- Koniec cytatu ---
W PES 4,5,6 nie było licencji na Bundesligę?
Douglas:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEAle PES 2016 może mieć dużą sprzedaż, gdyż EA spiepszyło swój najpopularniejszy tryb- Ultimate Team.
--- Koniec cytatu ---
I dlatego PES powinien walczyć do upadłego o licencje i przyspieszyć rozwój swojego własnego UT. FIFA strzela sobie w stopę modząc i tworząc coraz to bardziej skomplikowane i niepotrzebne rzeczy, nie tylko do trybów online (słyszałem o dodaniu w FIFA16 trybu fabularnego co dla mnie jest kompletną głupotą). Coraz to więcej jest pojawiających się filmików nt. otwierania piłek na YT czy na Twitchu, a to oznacza, że gra zyskuje pomalutku graczy. Dlatego PES16 może być niezwykle kluczowy.
Nawigacja
[#] Następna strona