Witam.
Minęło już kilka dni od premiery, kilkadziesiąt rozegranych meczów za mną, więc można co nie co uzupełnić spostrzeżenia. Przyznam szczerze, że na początku zupełnie nie mogłem odnaleźć się w nowym gameplayu, pomimo ogromnego doświadczenia z poprzednich części. Mnóstwo problemów sprawiała mi gra w obronie, ale teraz z każdym meczem jest już coraz lepiej. W MyClub jednak kluczową rolę pełni TS. Udało mi się osiągnąć TS 90, dzięki czemu całkiem przyjemnie prowadzi się drużynę, przez obronę przechodzi mniej prostopadłych piłek, a bramkarz nie wpuszcza już 90% strzałów. Z ciekawości pozwoliłem zrobić sobie dziś małą statystkę i udało się wygrać 9 meczów z rzędu, strzelić 34 bramki przy 7 straconych. No cóż, nie jest źle. Zawodzą mnie tylko agenci, bo dziennie wykonuję około 5 losowań i trafiają się w zasadzie same złote piłki, o darmowych już nie wspomnę. Generalnie skłoniło mnie to do zrezygnowania na jakiś czas z rozgrywania meczów online w MyClub i oczekiwaniu na jakichś specjalnych agentów. Skupię się tymczasowo na dywizjach, nie mniej jednak każdego dnia poświęcę około 2,5 godzinki na zdobywanie GP za pomocą słabeuszy w meczach offline. W takim czasie udaje się zebrać około 20 000 GP na czysto, więc po kilku dniach będzie ich całkiem sporo.