Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Patche i OF - PC
PROJEKT "KOMENTARZ PES 2016 - Tommy9999pl" + FILMIK!!
artipes:
może szykują niespodzianke
tommy9999pl:
Witajcie. Wiem, że dość trudno jest odpisać na taką ilość komentarzy przy mojej nieobecności, ale spróbuję wam wyjaśnić ogólną sytuację z projektem.
Ze względu na to, że od pewnego momentu nie mam kompletnie czasu na luźne sprawy, projekt komentarza praktycznie stanął w miejscu. Tłumacze, którzy pomagali, przetłumaczyli dla mnie to co potrzebne, jednak brakuje nadal kwestii głównych - najważniejszych.
Nie mam niestety kiedy ich przetłumaczyć.
Jeżeli chodzi o moją tłumaczkę Magdę, od pewnego czasu mamy ze sobą jedynie sporadyczny kontakt, ponieważ sama zaczęła zawodowo zajmować się tłumaczeniem dla firm i narzeka na brak czasu. Dwa dni temu napisałem do niej w kwestii kontyuacji projektu... nadal czekam.
Kolejną kwestią jest program, którego poprawki doczekać się nie mogę ze względu na to, że autor nie ma czasu i kończy kolejną wersję PES Loadera. Dwa dni temu odpisał mi, że program wyda...lecz nie wie dokładnie kiedy.
Na ten moment programem mogę wgrać tylko połowę kwestii a co gorsza, nawet jeśli będę je pojedynczo umieszczać i każdą z osobna zapisywać w pliku, nie mam żadnej pewności że próbka będzie działać w grze. W tej sytuacji potrzebnych byłoby kilku testerów.
Kolejną sprawą jest sposób nagrywania kwestii. W ciągu jednego dnia byłbym w stanie nagrać od 300-500 krótkich kwestii, jednak oprócz samych nagrań, próbki należy też pociąć jedną po drugiej, a następnie zapisać pod odpowiednią nazwą, na przykład 000001, 000001a, 000001b...
Niezwykle czasochłonne dla JEDNEJ OSOBY. Fizycznie musiałbym mieć 3 miesiące wolnego od Pracy/Znajomych/Zainteresowań itd.
Jeżeli chodzi o pieniążki, które mi przekazaliście. Nadal są na koncie. Delikatnie śmieszy mnie to, że najbardziej oburzeni pieniędzmi są Ci, którzy ich nie dali WOGÓLE ;)
Ze względu na to, że Magda ma dość napięty terminarz we własnych projektach, waszych pieniążków jej nie przekazałem. Co z nimi moglibyśmy zrobić? Jednym z wariantów nad którym się zastanawiałem jest to, aby pieniążki podzielić na pół i przekazać na opłaty serwerki dla obu forów (...Next i ...League).
Innym rozwiązaniem byłoby ich zachowanie i przekazanie na tłumaczenie komentarza lub nowych tekstów w naszym kolejnym OFICJALNYM SPOLSZCZENIU.
PS. Niestety za tyle pieniędzy nie byłbym w stanie wyjechać do waszej Bułgarii... ;)
Projekt okazuje się być zbyt duży dla jednej osoby, jednak samo to że się go podjąłem jest dla mnie dość dużym osobistym sukcesem. Nie wiem jak będzie z komentarzem w przypadku 17-tki, jednak w tym roku wyciągnąłem bardzo ważne wnioski i doświadczenie, które może przydać się nam w przyszłości. Na pewno w przyszłym roku pojawi się kolejne tekstowe tłumaczenie waszej ulubionej kopanki, jednak Projekt Komentarza PES 2017 w tym momencie będzie jedną wielką niewiadomą...
Mam nadzieję, że w miarę klarownie wam to wszystko wyjaśniłem i wybaczycie mi brak mojej obecności przez ostatnich kilka tygodni. Trzymajcie się! :)
CobraUnd:
Siemanko i jak tam przygotowania z tym komentarzem polskim do Pes 2016 ??
Nawigacja