ja tam nie widzę sensu tłumaczenia, no chyba, że miałoby to być zrobione z rozmachem, z polskim komentatorem, a jak sam tekst to nie widzę takiego sensu, to nie jest gra fabularna tylko zwykły pes, proste słowa shots, fouls, possesion, saves, co tu w ogóle tłumaczyć...
generalnie mam wrażenie jakby pracownicy EA Sports i Konami zamienili się miejscami, kiedyś EA odcinało kupony tak jak PES teraz (PES traci do FIFY pod względem sprzedaży, ale jako fan serii PES muszę powiedzieć, że zasłużenie)
w Fifie jest chyba z ponad 70 stadionów, w Pesie trochę ponad 10, a już najbardziej to się ośmieszyli dodatkiem Euro2016, niepowtarzalna okazja na odbicie klientów FIFY a oni dali taki bubel, nawet nie chodzi o brak strojów połowy reprezentacji, dobrze, że chociaż twarze zawodników są, ale zerowa atmosfera turnieju, aż jeden stadion! brak przyśpiewek kibiców (moża poza 4-5 najlepszymi reprezentacjami), banery na trybunach dla ponad połowy reprezentacji szablonowe, po angielsku, ten dodatek to jest chłam jednym słowem