Witajcie forumowicze i PESmaniacy,
To mój pierwszy wpis na tym forum i od razu się pożalę.
po dłuuuugiej przerwie zacząłem grać w PES 2016 na PS3 (jakieś kilka miesięcy temu) i po kilku dniach wprawiłem się i wciągnąłem jak to u mnie zwykle bywa. Miałem dobrą drużynę z ok. 70 cioma zawodnikami na najwyższym levelu Strength, niezły ranking, sporo GP itd.
Dosyć często losowałem czarne piłki - m.inn: Cech, Buffon, Santi Cazrola, Thiago, Sterling, Hazard, Vardy, Morata...
Bez oklepanych C.Ronaldo i Messiego ale było kim grać
Coś ostatnio zaczęło dziać się z konsolą - rozłączało mi neta (jestem właśnie na ścieżce wojennej z dostawcą neta z tego powodu), ale po kodach błędu z konsoli wyczytałem, że ma problem z modemem.
Trudno - rzekłem, konsola osłużyła swoje - czas na nową. Kupiłem więc kilka dni temu nową PS4 dokupiłem PES 2017. Nieszczęsny myślałem, że będę mógł zachować swoją drużynę albo chociaż statystyki z mojego konta na PSN ale nic z tego (bynajmniej nie wiem jak je odzyskać jeśli jest taka możliwość żeby przenieść drużynę z PES2016 na 2017?).
OK.
Siadłem do myClub na 2017 i jakież rozczarowanie - pierwszych 10 meczy - 1 ledwie wygrany, 1 remis i 8 porażek minimum 6-0.
Q*rwa!
Nie jestem debeściak ale żeby takie bęcki dostawać to coś tu nie halo - myślę sobie.
Bramkarz jak przykręcony do murawy, obrona przy ataku przeciwnika rozstępuje się na boki jak morze przed Mojżeszem, jak już dostaną piłkę to bez względu na to jak bym zagrywał to piłka na 90 % trafia prosto pod nogi przeciwnika, środkowi jakby ich wcale nie było, napastnicy chodzą (bo nie biegają) jakby w gumakach grali... Jak już uda mi się podejść dosyć blisko bramki przeciwnika to wrzutki albo podania to pożal się boże... Strzały - cieszę się jak piłka zmierza w kierunku bramki.
I do tego wywala mnie dalej z serwera.
Cóż, coś idzie definitywnie nie tak i to, że koledzy z forum, jak czytałem na wcześniejszych stronach mają czasami podobne problemy to wcale mnie nie pociesza
Spory wstrząs jak na razie przy przesiadce z PES2016.
Do tego dochodzi nowy system losowania scout'ów, aukcje ( kurde! co to jest?) itp, itd.
Albo to jakoś ogarnę albo zwariuję