Spoko.
To co napisałem, znalazłem na stronie KONAMI i jakimś forum z UK, przerobiłem i przetłumaczyłem.
Szczerze to sam nie zwracałem uwagi na te opcje u swoich managerów i nawet nie wiem czy Leadership i Adaptability rosną czy zostają niezmienne. To znaczy, że nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie
Jeśli chodzi o Team Spirit to musisz mieć na uwadze, że nawet jeśli wzrośnie ci do 99 to w taktykach Sub Offensive i Sub defensive te wartości będą różne.
Liderowanie i przystosowanie nie rośnie, jest stałe i szkoda, bo to chętnie bym sobie podniósł, jeśli coś w rzeczywistości daje. To familiarity rośnie i to dość szybko. Za ostatni mecz skoczyło mi 0.91%, więc dosłownie kilkanaście spotkań i będzie zaraz na 100%
Ogółem to podoba mi się ten trener Hoekstra, o którym wyżej pisałem, bo trenerzy 4-3-3 tak jak G-Das pisał, to przeważnie gra do boku i na wrzutki, a ten ma zupełnie inną filozofię gry. Pograłem nim troszkę wczoraj i dziś i mogę powiedzieć, że nawet jak w środku pole dwójkę CMF zamienię na AMF, to nie jest tak że tracę środek pola i bye bye. Nie wiem czym różni się AMF od CMF oprócz nazwy, ale AMFy grają niemalże identycznie jak CMFy u tego trenera. Gdy trzeba się bronić to są na linii swojego pola karnego jak normalny CMF, gdy jest atak, to idą dosłownie 3 metry dalej niż CMF. Także nie straszna jest nawet taktyka z dwoma AMF i jednym DMF, bo z pozoru wygląda na bardzo ofensywną, to AMFy pracują jak nominalni pomocnicy i harują tak samo w obronie, jak w ataku:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEFajna taktyka, bo w końcu AMF nie traci swoich umiejętności, pomimo że zachowuje się jak CMF. James Rodriguez w końcu jest sobą, bo wcześniej na CMF miał ovr 81 i tak też właśnie grał. Co do tej taktyki, to zauważyłem jeszcze, że jak zamienię CMF na AMF, to pojawia się od razu ochota gry środkiem pola. Grając już konkretnie dwoma AMF w środku pola, można spokojnie atakować całą szerokością boiska, bo te 3 metry dalej, które AMF idzie od normalnego CMF, robi tą różnice że jest mniejsza przerwa między drugą i pierwszą linią i można pykać środkiem, a nie tylko do boku i... a jak rywale skupią się na środku obrony, to wtedy szybki przerzut do boku, bo tam zawsze czeka RWF/LWF
Mam pięciu trenerów z 4-3-3 i to jest pierwszy, który może zmieniać CMF na AMF i przy zamianie nawet jednego CMF na AMF ma skłonność do gry środkiem pola, a nie tylko skrzydłami