Sezon 2015/16 był jednym z najbardziej zaskakujących w historii Premier League. Leicester City, które kampanię wcześniej cudem utrzymało się w angielskiej elicie, zdobyło tytuł mistrzowski. Lisy napisały piękną historię, szokując cały piłkarski świat. Angielskie potęgi zawodziły, najbardziej broniąca tytułu Chelsea, która zakończyła sezon na dziesiątej pozycji, najgorszej od dwudziestu lat.
Przed nami kolejny sezon Premier League, jednak mało kto spodziewa się niespodzianek takich jak w minionej kampanii. Leicester nie znajduje się nawet w gronie kandydatów do top 4, mimo, że kluczowi zawodnicy Lisów pozostali na King Power Stadium (Jedynie Kante odszedł do Chelsea). Wiążę się to głównie z nowymi twarzami na ławkach trenerskich. Pep Guardiola przejął Manchester City, Jose Mourinho Manchester United, a Antonio Conte objął stery w Chelsea. Drugą sprawą jest to, iż takie sezony jak poprzedni zdarzają się raz na kilkadziesiąt lat. Trzeba przyznać, że zbliżająca się kampania zapowiada się niezwykle interesująco. Wymienia się szóstkę kandydatów do zdobycia mistrzostwa Anglii: Arsenal, Tottenham, Man Utd, Man City, Chelsea i Liverpool. Wszystkie te zespoły wzmocniły swoje kadry. Za największe transfery trzeba uznać przyjście Pogby, Ibrahimovicia do United, Gundogana, Sane do City, Xhaki, Mustafiego do Arsenalu, Mane, Wijnalduma do Liverpoolu, Kante oraz Davida Luiza do Chelsea. To sprawia, że naprawdę ciężko wyznaczyć jednego faworyta do zdobycia tytułu.
Jak wygląda sytuacja po drugiej stronie tabeli? Kto jest głównym kandydatem do spadku? Do Premier League awansowały Burnley, Middlesbrough oraz Hull City. Najbardziej interesująca może być drużyna Middlesbrough, która nie grała w angielskiej elicie przez 7 lat. Pozostała dwójka spędziła zaledwie rok na poziomie Championship, mimo to ekipę z Hull wymienia się jako kandydata do spadku. Głównie przez brak porozumienia pomiędzy menadżerem Stevem Brucem, a zarządem klubu, co spowodowało, że Bruce opuścił klub, a zastąpił go asystent Mike Phelan. Takie przemeblowania przed sezonem, nie wróżą dobrze atmosferze w drużynie. Oczywiście również Sunderland jest jednym z mocnych faworytów do opuszczenia Premier League jak co roku. Natomiast Watford i Bournemouth mogą się obawiać tzw. Syndromu drugiego sezonu, kiedy wiele zespołów, które utrzymało się w pierwszej kampanii, spada w kolejnej.
A kto według was zdobędzie mistrzostwo, opuści Premier League, będzie największym zaskoczeniem w sezonie?
Kilka słów ode mnieWitam was z powrotem. Dawno mnie nie było, ale karierę planowałem zacząć już od jakiegoś czasu, jednak początkowo miała to być kariera jednego klubu, a nie dwudziestu.
Będę grał Premier League głównie z tego powodu, że Moddingway wydało patch na sezon 2016/17 do FIFY 15 z którą nie mogę się rozstać.
Jeśli chodzi o samą karierę1. Terminarz wysolowałem w FIFIE, a następnie dostosowałem go pod kalendarz Premier League (daty spotkań).
2. Na kolejkę będę grał cztery spotkania, resztę symuluję, żeby jak najdłużej wytrwać, bo granie 380 spotkań to naprawdę kawał czasu, którego nie posiadam.
3. Dwa mecze wybieram ja, dla kolejnych dwóch dodaję ankietę, także będziecie mi pomagać jakie spotkania grać.
4. Na początku planuję dodawać 3, max 4 posty na kolejkę (zapowiedź, mecze opisywane, podsumowanie), żeby się rozpędzić. Jeśli to mi się uda, wtedy będę pisał posty, bardziej analizujące grę danych zespołów.
5. Chodzi o stadion West Hamu. Jak wiecie Młoty przeniosły się na Olympic Stadium, jednak nie ma takiego w FIFIE 15 i teraz pytanie do was.
Czy zostawić West Ham na Boleyn Ground, czy wybrać jakiś inny olimpijski stadion z gry dla Młotów?6.
Jaki jest maksymalny rozmiar grafik, żeby nie trzeba było ich powiększać?