Spoiler for Hiden:
Parę słów wstępu
Witam wszystkich karierowiczów ! Zapewni niektórzy kojarzą mnie z kariery Middlesbrough, niestety nie udało mi się dokończyć tego projektu na to miało wpływ bardzo wiele czynników. Postanowiłem że zacznę nową karierę Arsenalem któremu osobiście kibicuje od ponad 15 lat więc pisanie kariery będzie sprawiało mi podwójną radochę! Nie zagłębiałem się w szczegółowe transfery na rynku transferowym ani nie dogrywałem nowych pachy,zrobiłem tylko kilka roszad w drużynach z EPL oraz dodałem do ligi 3 nowych beniaminków a spadkowiczów przeniosłem do Championship.
Swoją karierę będę rozgrywał na platformie Pes 2017 a każdy mecz będzie trwał po 10,poziom trudność jaki wybrałem to Top Player.
Alexandre Lacazette Kanonierem !
Cały północny Londyn czekał na wielką bombę transferową i doczekał się ! 5 Lipca za okrągłe 40 Milionów do drużyny z The Emirates dołączył Lacazette, kibice Arsenalu już w tamtym sezonie łączyli francuza z angielskim klubem ale transfer nie doszedł do skutku. W ubiegłym sezonie Lacazette był najlepszym strzelcem w swoje drużynie,zdobył 28 bramek w lidze co dało mu drugie miejsce w klasyfikacji strzelców,w Lidze Europy był czwartym strzelcem z ośmioma bramkami na swoim koncie, te statystyki pokazują że 26 letni francuz może być jednym z pretendentów do zdobyć korony króla strzelców w EPL.
Sead Kolašinac przechodzi na The Emirates
24 letni reprezentant Bośni i Hercegowiny przechodzi z Schalke 04 do Arsenalu za okrągłe 15 milionów! Sead w sezonie 2016/2017 został uznany za najlepszego lewego obrońce w Bundeslidze,wyprzedził on w głosowaniu takie nazwiska jak David Alaba czy Ricardo Rodríguez. Wenger uważa że reprezentant Bośni zostanie bardzo ważnym punktem w składzie i pomoże on poprawić jakość i skuteczność w grze defensywnej The Gunner, nie ukrywa również że nie może doczekać się pierwszego spotkania by zobaczyć jak Kolasinac prezentuje się w czerwono białych strojach. Nacho Monreal podstawowy lewy obrońca Arsenalu może stracić swoje miejsce w pierwszej jedenastce ale jak sam Hiszpan przyznał lubi wyzwania i zawalczy o miano pierwszego lewego obrońcy.
Riyad Mahrez ostatnim wzmocnieniem Armat !
Nikt na The Emirates nie spodziewał się Riyada Mahreza wszyscy kibice czekali na transfer młodego talentu z As Monaco, mowa tutaj o Thomas Lemar który miał być drugi Thierry Henry. Transfer jednak został zablokowany przez klub który oczekiwał 60 milionów za francuza. Wenger postanowił w takiej sytuacji sięgnąć bo algierczyka za którego wyłożył 30 milionów, sam Riyad jest zadowolony z transferu, twierdzi że transfer do drużyny Kanonierów pozwoli mu odbudować formę z przed dwóch lat a nawet stać się jeszcze lepszym graczem.
Olivier Giroud i Yaya Sanogo zmieniają barwy !
Olivier Giroud nie jest już graczem The Gunners ! Ta informacja ukazała się w mediach z samego rana, francuz za 25 milionów przeszedł do Bayernu Monachium, niemiecki gigant od dłuższego czasu dawał sygnały o zainteresowaniu francuzem ale nikt nie brał tego na poważnie. Teraz gdy transfer doszedł do skutku każdy zadaje sobie pytanie jaką rolę w Bawarii będzie pełnił Olivier? Przecież mają niezawodnego Lewandowskiego oraz Thomasa Mullera. Kolejnym graczem który opuścił szeregi Armatek jest Yaya Sanogo, 24 letni napastnik przechodzi do Middlesbrough które nie zdołało się utrzymać na salonach EPL. Yaya mało grał z armatką na piersi częściej był wystawiany w meczach rezerw i to był jedne z głównych powodów dla którego Sanogo opuszcza Arsenal. Kwota transferu to 7 milionów.
Emirates Cup!
W tym roku na corocznym turnieju Emirates Cup zagoszczą takie drużyna jak Besiktas Stambuł,Legia Warszawa oraz As Roma.W turnieju biorą udział 4 drużyny, każda z nich rozgrywa 2 mecze. Za zwycięstwo drużyna otrzymuje 3 pkt, za remis 1 pkt, a za porażkę 0 pkt. Dodatkowo każdy zespół otrzymuje po meczu tyle punktów, ile bramek zdobędzie. Turniej ten ma pomóc Wengerowi w ułożeniu pierwszej jedenastki na nowy sezon 2017/2018.
W ubiegłym sezonie turniej ten wygrała ekipa Kanonierów którzy o trzy punkty wyprzedzili ekipę Villarreal,czy w tym sezonie Arsenal ponownie zdominuje rywali i sięgnie po trofeum ?