W przypadku odejścia Donnarummy (a to wydaje się pewne) kwestia nowego golkipera to priorytet. Fajną alternatywą jest ten Plizzari, ale to na razie abstrakcja. Chłopak ma 17 lat, wykazuje potencjał, ale to jeszcze nie czas na bycie numerem jeden w takim klubie jak Milan. Mattia Perin o, którym wspomniałeś nigdy nie mnie osobiście nie przekonywał, ale z tego co można wywnioskować z plotek, to obecnie najpewniejszy kandydat do zastąpienia Gigiego.
Z kategorii tych bardziej wymyślnych spekulacji. Ostatnio przewinęło się także nazwisko Fernando Muslery, którego kontrakt z Galatasaray dobiega powoli końca. W Hiszpanii do wzięcia są Rulli i Diego Alves, w Niemczech ciekawą opcją byłby Leno, a we Włoszech poza Szczęsnym jest też nasz drugi rodak - Skorupski.
Odejście Bacci to jeszcze nic pewnego. Niby kilka klubów wykazuje zainteresowanie (m.in. Valencia
), ale nie zdziwię się jak zostanie na kolejny sezon.
Co do Deulofeu to ciężko określić jego sytuację. Barcelona niby coś tam o nim przebąkiwała, ale on rzekomo im odmówił, wyrażaj chęć pozostania w Milanie. Gdyby to okazało się prawdą, to na pewno byłby powód do radości. Gerard ograł się z zespołem przez ostatni sezon i zawsze dawał drużynie pewną jakość.
Mnie natomiast zastanawia na ile rewolucyjne okażą się te wszystkie kadrowe roszady. Milan boryka się od dłuższego czasu z problemami i nie potrafi wrócić do tej europejskiej czołówki. Teraz po zmienię właściciela i zastrzyku gotówki ten powrót wydaje się bardziej realny niż kiedykolwiek.