Dział Ogólny > PES 2018

Pomoc, Triki ,Sztuczki...

<< < (6/13) > >>

Jacinho:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa gram tak cały czas, tylko z cheaterami jest straszna lipa

--- Koniec cytatu ---

Załóż dział albo temat o Full Manual.

raf230885:
Witam wszystkich serdecznie. Jestem fanem gier piłkarskich od ISS Pro 98. Ostatnie lata grałem w serię FIFA i w tym roku miarka się przebrała - wróciłem do PESa i czuję w tej grze magię jak za dawnych lat. Realizm, fizyka piłki i brak hokejowych wyników online.

Ale do rzeczy. Mam ogromny problem ze sterowaniem, większość kombinacji jest całkiem inna niż w Fifie.
Obecnie poszukuję wypuszczenie piłki przed siebie podczas biegu. Nie mam na myśli naciskania sprintu podczas biegu. Chodzi mi o dalekie wypuszczenie piłki przed siebie, na dobrych kilka metrów. W Fifie robiło się to dwa razy w danym kierunku prawym analogiem. Tutaj nie mogę tego znalezc.

Pomoże ktoś?

MatAnd:
2xR1. Ale obecnie tego nie stosuję. Wydaje mi się, że kiedyś jak się wciskało 2xR1 to piłka dalej leciała. Teraz chyba trzeba podania na manual ustawić i ćwiczyć wypuszczanie piłki przed siebie, delikatnymi muśnięciami podań.

raf230885:
Rozumiem. Czyli generalnie nie ma zaimplementowanej takiej mechaniki. Szkoda, jedyna rzecz, której mi brakuje z fify.
Naciskając szybko  2razy sprint można obiec obrońcę. Mi chodzi o akcje skrzydłowymi, gdzie w prawdziwych meczach czasami wypuszczają piłkę na kilka czy kilkanaście metrów do przodu i mamy pojedynek sprinterski. W fifie ta mechanika jest odwzorowana idealnie.
Jak wrócę do domu to spróbuję manualnym podaniem tak zrobić hehe

MatAnd:
REJESTRACJA lub LOGOWANIERozumiem. Czyli generalnie nie ma zaimplementowanej takiej mechaniki. Szkoda, jedyna rzecz, której mi brakuje z fify.
Naciskając szybko  2razy sprint można obiec obrońcę. Mi chodzi o akcje skrzydłowymi, gdzie w prawdziwych meczach czasami wypuszczają piłkę na kilka czy kilkanaście metrów do przodu i mamy pojedynek sprinterski. W fifie ta mechanika jest odwzorowana idealnie.
Jak wrócę do domu to spróbuję manualnym podaniem tak zrobić hehe

--- Koniec cytatu ---
Ale byłoby za łatwo:) Możesz wypuścić piłkę delikatnym podaniem [LT (dolny lewy trigger)+podanie] przypomniałem sobie, ale tracisz kontrolę nad piłką i musisz do niej dobiec i ją przyjąć/opanować. Mi się to bardziej podoba nie jest arcadowe i gra nie robi tego za ciebie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej