Dział Ogólny > PES 2018
Pomoc, Triki ,Sztuczki...
Jacinho:
z pamięci:
Góra i dół (czerwony) odpowiadajà za zaawansowane ataku,
Prawo i lewo (niebieski) za zaawansowane defensywne.
Jeśli taktyki sà ustawione to kolory powinny byč widoczne i powinny migać.
Jeśli taktyki sà wyłáczone albo nie ustawione to po prostu nie działajà. Nie uruchamiajà się.
MatAnd:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEz pamięci:
Góra i dół (czerwony) odpowiadajà za zaawansowane ataku,
Prawo i lewo (niebieski) za zaawansowane defensywne.
Jeśli taktyki sà ustawione to kolory powinny byč widoczne i powinny migać.
Jeśli taktyki sà wyłáczone albo nie ustawione to po prostu nie działajà. Nie uruchamiajà się.
--- Koniec cytatu ---
Jacinho to ja wszystko wiem, moje pytanie miało brzmieć co jeśli: załadujemy dopiero co zakupionego trenera lub nowy skład zbudujemy i nic nie zrobimy w advanced instructions, a w trakcie meczu zaczniemy strzałki wciskać. Rozumiem, że ostatnie zdanie tego dotyczy?
Jacinho:
MatAnd
Wiem, że ty wiesz 😀
Tak, ostatnie zdanie tegoż właśnie dotyczy.
Sprawdziłem na stronie konami i wszystko się zgadza.
MatAnd:
Ok inne pytanie/a:
STRENGTH ON THE BALL - co w ogóle oznacza (google tłumacz tłumacz twierdzi że to siła na piłce, wiele to nie mówi dlatego zamieszczam pytanko)? dlaczego jest taki ważny? Na jakich pozycjach jest kluczowy? czy piłkarze posiadający niski SOTB wymagają jakiegoś innego stylu grania, czy też są raczej bezużyteczni?
Jacinho:
Attacking Prowess:
Umiejętność strzelania bramek, odpowiednie ustawianie się w ataku, szybka reakcja na piłkę, odpowiednie ustawianie się na wrzutki.
Ball Control:
Odpowiada za przyjmowanie piłek, i wykonywanie zwodów.
Dribbling:
Poziom kontroli piłki przy nodze.
Low Pass:
Dokładność podań po ziemi.
Lofted Pass:
Dokładność górnych podań.
Finishing:
Dokładność/precyzja strzału.
Place Kicking:
Dokładność wykonywania rzutów wolnych.
Swerve:
Wartość podkręcenia piłki przy rzutach wolnych i rożnych.
Wyraża również zdolność do "upuszczenia" piłki kiedy ta minie mur obronny.
Zawodnik z wysokim Free Kick Accuracy ale z niskim Swerve może przy rzucie wolnym przelobować mur
ale piłka nie opadnie tak, żeby sprawić trudności bramkarzowi (piłka może przelecieć nad bramką albo na wysokości rąk bramkarza).
Header:
Główka ogólnie czyli strzelanie głową, podania jak również wybijanie piłek przy obronie.
Defensive Prowess:
Umiejętności w defensywie. Zdolności bardziej przewidywania/czytania schematu gry niż właściwości fizyczne.
Ball Winning:
Odbieranie/wygrywanie piłki przez walkę i wślizgi.
Kicking Power:
Siła kopnięcia.
Speed:
Maksymalna prędkość biegu.
Explosive Power:
Przyśpieszenie, zerwanie się do piłki/do biegu.
Physical Contact:
Siła fizyczna zawodnika. Determinuje to jak zachowuje się w kontakcie z innymi zawodnikami np: w zderzeniu albo przepychaniu się podczas walki o piłkę.
Strength On The Ball:
Podobnie jak Physical Contact z tym, że zawodnik jest przy piłce. Ta wartość określa jak łatwo albo trudno pozwoli sobie odebrać piłkę podczas walki z innym zawodnikiem.
Dwie powyższe zostały złożone z Body Balance. Wygląda jakby Body Balance został podzielony na dwie różne/podobne wartości.
Jump:
Wskaźnik możliwości wysokości skakania i umiejętności walki o górne piłki.
Stamina:
Wytrzymałość. Wskazuje poziom energii zawodnika. Ci z wyższym poziomem staminy są bardziej aktywni i przemieszczają się prawie po całym boisku (dołaczają do ataku albo do obrony). Zawodnicy z mniejszym poziomem staminy poruszają się bardziej oszczędnie i często wolniej.
Nawigacja
[#] Następna strona