To czy Real ma grać otwarcie czy nie zależy wyłącznie od obu trenerów. Z reguły gra w GD była otwarta i dynamiczna, dlatego jestem pełen podziwu , gdyż Real jako jedna z nielicznych drużyn nie skupiała się wyłącznie na defensywie, nawet podczas pamiętnej "Manity".
Poruszyłeś kwestie pracy Mou w Chelsea, otóż faktycznie wyniki miał i to doprawdy imponujące, ale chciałbym nawiąząć do stylu w jakim grała Chelsea, a ten niestety ... nie zachwycił , swego czasu krążyło wiele powiedzonek jakoby The Blues grali rzeźnicką piłkę itp.
Idąc dalej źle odebrałeś moje argumenty. Ja tylko przedstawiłem niektóre fakty, nie uważam że Barcelona jest poszkodowana , bo każdy gra ultradefensywnie przeciwko niej, szkoda że taka sytuacja ma miejsce , ale cóż ja znajduje tylko jedyne sensownie wytłumaczenie tego faktu. Każdy się boi siły rażenie Dumy Katalonii , toteż "przede wszystkim nie stracić" jest jak najbardziej na miejscu, ale przyznasz że murowanie bramki jest złe dla widowiska , a dla mnie kibica , oglądanie np. Interu , który poza obroną nie miał/a nic do zaoferowania jest żenującym widokiem. Streściłem się w kilku linijkach, wyrażając moje zdanie na poszczególne , poruszone tematy;)