Nie rozśmieszaj mnie Liga Angielska jest strasznie słaba w tym sezonie Blackburn dostałoby wciry od Granady.
Czołówka jest słaba (co nie przeszkodziło szóstej drużynie Premiership wyeliminować mistrza - zresztą odwrotna sytuacja miała miejsce w LE), ale zespoły ze środka i końcówki tabeli dalej są tak samo mocne, co czyni twoje stwierdzenie nieco niewiarygodnym. Zresztą, i tak porównujesz 16. drużynę do 19. Nawiasem mówiąc, dziwię się, jakim cudem Rovers są tak nisko z tyloma młodymi, utalentowanymi zawodnikami w składzie.
Blackburn wygrali w tym sezonie z Arsenalem i wywieźli trzy punkty z Old Trafford.
a w drugim po 60 minutach piłkarze już ledwo zipali po meczu z soboty.I jak tu można awansować.
W Premier League normą jest rozgrywanie dwóch meczów w tygodniu, a czasami trafią się i trzy. Tam piłkarze jakoś nie marudzą.
Tak mecz,który w dużej mierze decyduje o mistrzostwie
Zawodnicy Chelsea walczą natomiast o miejsce gwarantujące start w eliminacjach do LM w przyszłym sezonie. Oby niby nie mają noża na gardle?
Piszę o oczywistych faktach,to skandal,żeby między półfinałami grać tak ważny mecz.
W tej twojej złej Premier League derby Manchesteru przesunięto jakieś kilka miesięcy temu, żeby zawodnicy wypoczęli po ewentualnych półfinałach LE. Taka decyzja się wtedy raczej nikomu nie podobała.
Reasumując, zachowujesz się trochę jak Wenger albo przeciętny "fan" Barcelony - wszędzie szukasz wymówek, byle nie w grze swojej drużyny. Trochę to do ciebie niepodobne.
Dokładnie. Mogli mecz przesunąć czy coś.
Z pewnością zrobili na złość Realowi i Barcelonie.
Czy te drużyny między półfinałem LM grają mecz o mistrzostwo w lidze?
Nie, ale taki MU sezon witał meczami z samą czołówką: Tottenhamem, Arsenalem, Chelsea i City.
Nie wiecie może, kiedy Kowalczyk napisze coś na blogu? Nie mogę się doczekać, aż przeczytam, że Barcelona dała fory Chelsea albo że zawodnicy Guardioli oszczędzali siły na finał Copa del Rey.