Tylko powiedz mi, jak C. Ronaldo ze swoją masą ciała i sylwetką może przewracać się w polu karnym przy tak lekkim kontakcie...? Ostatnio jakiś geniusz wrzucił na meczyki porównanie sylwetki C. Ronaldo z... Ronaldo. Z tym, że jak "real" Ronaldo był kopany i szarpany za koszulke przez dwóch-trzech rywali, to się nie przewracał, tylko leciał dalej. Od razu przypomina mi się jego najlepsza bramka w karierze z <a href="">Compostelą[/url]. Ciekawe ile razy CR byłby już na ziemi w tej sytuacji z płaczącą miną i rozłożonymi rękoma w kierunku sędziego?
A poza tym La Liga niema goalline?
Artur, mówisz tak jakbyś nie oglądał meczów prawie przez ostatnie 10 lat z udziałem Neymara, Di Marii, Suareza, Robbena, CR i innych, których nie chce mi się wymieniać już. Przeanalizowałem sytuację jeszcze raz i faktycznie karnego nie powinno być, co nie zmienia faktu, że w przeszłości dyktowano jedenastki za takie coś (pojedyncze przypadki, ale jednak). Gdyby wtedy Luis Nazario położył się to na pewno dostałby zasłużony faul, ale piłkarze dawniej grali do gwizdka sędziego, a nie do gwizdka w głowie, którym sami sobie wyznaczają czy było przewinienie czy nie. Zresztą piłkarze nie od dziś zaczęli stosować swoje "sztuczki", a sędziowie często się nabierają. Futbol idzie do przodu, przepisy też.
Nie, La Liga pod względem techniki jest daleko i nawet nie może porównywać się do Premier League.
Mejor muszę zasmucić może i zdenerwować, ale Cris tam symulował
To co wyżej pisałem. Na jednej/dwóch powtórkach telewizyjnych wyglądało to bardziej przekonująco. Obejrzałem dopiero teraz w internecie.