Ta, też jestem ciekawy.. czy będziecie walczyć o tą ligę europejską.
Skopiowane z dewilpejdż, ale jak przeczytacie to się za głowę złapiecie.
Sir Alex Ferguson nie zamierza dokonywać żadnych wzmocnień swojego składu, gdyż powroty Paula Scholesa i Toma Cleverleya są dla niego jak dwa, zupełnie nowe transfery.
37-letni Anglik powrócił w tym miesiącu z piłkarskiej emerytury i od meczu z Manchesterem City imponuje swoją dyspozycją, natomiast Tom jest bardzo bliski uporania się z urazem i powrotem do gry po ponad trzymiesięcznej kontuzji kostki.
Wprawdzie fani Czerwonych Diabłów w związku z licznymi kontuzjami domagali się transferów i byli zaniepokojeni, gdy do klubu nie trafił żaden z trójki: Wesley Sneijder, Luka Modric, Samir Nasri to szkocki menadżer jest przekonany, iż nie ma powodów do paniki.
- Powroty Scholesa i Clvereleya są dla nas jak dwa nowe transfery - wyznał sir Alex. - Ich obecność w składzie da nam mnóstwo alternatyw i sporą dawkę świeżej energii.
- Paul radzi sobie ostatnio bardzo dobrze, a jego postawa na treningach jest niesamowita. Jest bardzo skupiony na grze i niezwykle zdeterminowany, to dla nas spory bonus.
- Poza tym wspaniale będzie mieć Toma znów do swojej dyspozycji, gdyż to wyjątkowy piłkarz. Jest bardzo zdesperowany, aby występować u boku Scholesa, więc gdy tylko wróci będziemy mieli wiele, wspaniałych opcji w środku pola do wyboru.
United do końca sezonu będzie musiało radzić sobie bez Darrena Fletchera, lecz szkot jest spokojny o środek pola.
- Mam do dyspozycji Andersona, Ryana Giggsa, Michaela Carricka i dodatkowo Paula Scholesa i Toma Cleverleya - dodał Fergie. - Ta grupa piłkarzy powinna poradzić sobie ze wszystkimi trudnościami, jakie mogą pojawić się podczas decydującej fazy mistrzowskiego wyścigu.
Ferguson wypowiedział się również na temat niektórych spekulacji prasowych, jakie pojawiły się podczas tego okienka transferowego.
- Część z tych plotek jest po prostu głupia - przyznał Szkot. - Wiele razy myślałem sobie: 'Kim do cholery jest ten piłkarz?'
- Media próbują na siłę wyciągnąć królika z kapelusza, a tak naprawdę o wielu z tych graczy, nigdy nawet nie słyszałem. Być może wiedzą więcej niż ja - zakończył menadżer United.
PS. Diabełki w maju rozegrają mecz z gwiazdami ligi IRLANDZKIEJ, aby oddać hołd Harremu Grregowi.
PS2. Gramy jakiś mecz w maju z Realem?
A.. zapomniałbym. Ile razy pod rząd wygraliśmy z Chelsea? 4? (chodzi o czas teraźniejszy)