Autor Wątek: Puchary europejskie  (Przeczytany 114609 razy)

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
Odp: Liga Mistrzow, Liga Europejska
« Odpowiedź #280 dnia: Kwiecień 29, 2010, 22:20:23 »
w lidze mistrzów? a nie LE?
" border="10

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #281 dnia: Kwiecień 29, 2010, 22:23:24 »
Powiem tak : we wczorajszym meczu wiało nudą, na co wpływ miała niewątpliwie czerwona kartka. Musze przyznać, że w II połowie przełączyłem nawet na kilkanaście minut bo nie mogłem patrzeć na te niemiłosierne klepanie. Barca nie schodziła z połowy Interu, ten sie mistrzowsko bronił i tak cały mecz. eMek ma po części rację, bowiem oglądając mecz Barca-Arsenal byłem podekscytowany jak dziecko, mogąc w końcu obejrzeć kawałek dobrego futbolu. Co nie zmienia faktu, że Inter zasłużenie wszedł do finału, jednak w nim zmierzy się z Bayernem, który na boisku Lyonu nie dał gospodarzom zrobić kompletnie nic. Może i dobrze, żeby była jakaś zmiana niż ciągle "manchester, barcelona " jednak jeśli w finale mam sie nudzić tak jak wczoraj, wolałbym w nim oglądać Barcę.

A co do Atletico-Liverpool - póki co niezły mecz, no i cud miód brameczka Aquilaniego

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #282 dnia: Kwiecień 29, 2010, 22:32:48 »
Nie jesteś, bo idę o zakład na 17 groszy, że Camp Nou widziałeś wyłącznie w telewizji i Internecie.

A czy pomyślałeś o tym ,że nie wszyscy mają pieniądze na taką wycieczkę ? Huh ?
" border="0
" border="0

Offline eMeK

• Trener
  • Autor wątku
  • Na forum od: 16.03.2009r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #283 dnia: Kwiecień 29, 2010, 22:58:04 »
No i Fulham czeka na rywala :) Angielski final?

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #284 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:00:37 »
A czy pomyślałeś o tym ,że nie wszyscy mają pieniądze na taką wycieczkę ? Huh ?
Jestem idiotą, nie pomyślałem o tym. Wtedy nie mogą nazywać siebie kibicami.

Wiec nie mow mi kiedy jestem kibicem lub ze nim nie jestem.
Kibicować to sobie możesz lokalnej drużynie. Wtedy przynajmniej na mecze przychodzisz. Ci przed telewizorami to co najwyżej fani - choć termin także naciągnięty.

bo nie mam zamiaru sie znizac do tego poziomu Uśmiech
To... miał być diss?

Czy ja gdzies napisalem, ze pilka to tylko ofensywa?
Cytowałem Chmiela, nie ciebie.

Widzisz roznice czy nie bardzo? Uśmiech
Widzę. Cudze preferencje potrafię uszanować. Sam lubiłem defensywną grę Keane'a czy siłową Cantony, choć większość z was widzi w nich tylko chamów boiskowych.

ze wolalbym w finale widziec druzyna grajace bardziej na tak typu: Arsenal, Barcelona czy Manchester no i nawjazniejsze...
Znając naszą mentalność, to i tak stracilibyśmy motywację, jak rok temu. Z Barceloną mogliśmy spokojnie wygrać. Messi teoretycznie powinien się odbić od Vidicia. To nie są już te same, charyzmatyczne Czerwone Diabły. Nawet Neville i Scholes bardzo złagodnieli.

A jak sprzedadzą Rooneya, to chyba przestanę interesować się piłką. Wtedy mój pesymizm osiągnie istne apogeum.
" border="0

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #285 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:04:30 »
Ale Benayoun urwał

E@
2-1 Forlan
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 23:12:02 wysłana przez Galernik1908 »

Offline eMeK

• Trener
  • Autor wątku
« Odpowiedź #286 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:09:59 »
Jestem idiotą, nie pomyślałem o tym. Wtedy nie mogą nazywać siebie kibicami.
Kibicować to sobie możesz lokalnej drużynie. Wtedy przynajmniej na mecze przychodzisz. Ci przed telewizorami to co najwyżej fani - choć termin także naciągnięty.
A kiedy moga sie nazywac kibicami? Czy jesli wyjade z Polski i nie bede mogl chodzic na mecze Lecha to juz kibicem Lecha nie bede?
Termin naciagniety, to w takim razie jak nazwiesz kogos kto oglada np mecz Arsenalu i im kibicuje?
To... miał być diss?
Nie, to mialo byc nie znizanie sie do poziomu wyzwisk :)
Cytowałem Chmiela, nie ciebie.
Chmielu cytowal moj wpis.

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #287 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:11:09 »
weźcie sie uspokujcie bo znowu bedzie temat zamkniety.... Kłóćcie sie na privie jak chcecie...
" border="10

Offline eMeK

• Trener
  • Autor wątku
« Odpowiedź #288 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:13:06 »
Bramka dla Atletico ;D Forlan

No i koniec, nie bedzie angielskiego finalu.
Fulham - Atletico w finale w pierwszej edycji Ligi Europejskiej ;]
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 23:36:48 wysłana przez eMeK »

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.11.2008r.
« Odpowiedź #289 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:42:44 »
Atlethic, Athletic, Athletico de Madrid!!! Jak ja się cieszę ;D w 115 minucie grać na takiej szybkości to po prostu masakra
" border="0

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #290 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:47:10 »
jesteś fanem a źle piszesz nazwe druzyny ?? :P (to nawiązanie do wypowiedzi któregoś usera na temat ManU :P )
" border="10

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.11.2008r.
« Odpowiedź #291 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:52:44 »
a już myślałem że do mnie ;D bo widze że pod wpływem emocji też parę literówek sieknąłem  ;D
" border="0

Offline Sergio#20

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.10.2008r.
« Odpowiedź #292 dnia: Kwiecień 30, 2010, 00:40:49 »
Po dwumeczu Interu z Chelsea i po ustaleniu par półfinałowych wiedzieliśmy, że ten Inter to już nie jest zespół z jesieni, gdy potulnie przystawał na warunki Barcelony. Że to już nie jest Inter z ubiegłych lat w LM, drużyna bez wyrazu i charakteru, na nogach z galarety. Że wyniki meczów grupowych mają się nijak do konfrontacji w systemie pucharowym. Że wyniki prezentowane w lidze nie mają przełożenia na występy w LM na wiosnę. Na koniec, że obecna Barca ma swoje problemy i nie gra tak, jak przed rokiem.

Zamiast do skali wyzwania podejść na poważnie, władze Barcelony wolały pompować medialną propagandę sukcesu, wieścić remontadę (o udanych i nieudanych remontadach coś akurat wiem   :D), organizować akcję "poparcia" na niespotykaną dotąd skalę, to i skończyło się mocno zawstydzająco. Jakby wygrywając wszystko w ostatnim sezonie zapomnieli, że przegrywać również powinno się potrafić i tego ewidentnie obecnie brakuje 'Barcelonistom' z Valdesem,Segio'akuku' Busquetsem na czele,nie wspominając zraszaczy, 'kibiców' rzucających przedmiotami w Nerazzurrich+obrzucanie samochodu Mou przed meczem,czy przesłuchiwanie E2 w noc przed spotkaniem.Im z wyższej wysokości się spada, tym gleba bardziej boli-można rzec,ale to Barcelona ma świecić przykładem-'Więcej niż klub'.

Sam mecz byłby mocno nudny, gdyby nie widmo Barcelony grającej i zwyciężającej finał Ligi Mistrzów na stadionie Realu.

A Mou został trenerem po to, żeby kiedyś trenować Real. I mam nadzieję, że kiedyś tu trafi, byłoby bardzo ciekawie. Kreacją pasuje idealnie, mniej stylem gry (choć, wbrew pozorom, potrafi grać bardzo ofensywnie), zupełnie nie pasuje autorytarnym sposobem prowadzenia drużyny, gdzie dyrektora sportowego/generalnego praktycznie nie ma, a rola prezesa ogranicza się do reprezentowania klubu i dawania kasy na wymagane przez trenera transfery. Ale, ale, kiedyś Mou tu trafi, bo jest świetnym fachowcem i PrzeSkurwielem w dobrą stronę. Może nie w czerwcu, bezwzględnie dałbym rok Pellegriniemu, ale kiedyś trafi. By się działo.  ;D

eMeK

Ciebie dziwi to,ze cieszę się z niepowodzenia Barcelony - i tak jest,ale według mnie to nie jest ani trochę dziwne,postaw sobie analogicznie sytuację kibiców Barcy i Realu,gdzie to Real gra 1/2 CL i odpada,a finał ma być na CN.Pewne jest,ze nikt z kibiców z Barcy nie będzie żałował odpadnięcia Realu.
Dla mnie w LM,liczy się tylko Real,ale jak on zawodzi-odpada,to chce tylko,aby tego pucharu nie zdobyła Barca.  :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #293 dnia: Kwiecień 30, 2010, 08:20:41 »
A kiedy moga sie nazywac kibicami? Czy jesli wyjade z Polski i nie bede mogl chodzic na mecze Lecha to juz kibicem Lecha nie bede?
Poznaniakiem jesteś. Chodzisz na mecze Lecha dość często - jesteś kibicem. // To już inna sytuacja.

Chmielu cytowal moj wpis.
A ja pisałem o nim.

Termin naciagniety, to w takim razie jak nazwiesz kogos kto oglada np mecz Arsenalu i im kibicuje?
Jeżeli ktoś chodzi na mecze swojej drużyny regularnie, jest kibicem. Na ludzi z innych krajów jest inne określenie. Nie wiem jednak, czy znam odpowiednie.

Kłóćcie sie na privie jak chcecie...
Gdzie tu kłótnię widzisz? Jak na razie to tylko wymiana poglądów.

(to nawiązanie do wypowiedzi któregoś usera na temat ManU Język )
Wtedy ta wypowiedź zawierała cząstkę "ManU". Poza tym tamten gość był fanem Żelka, a nie konkretnych klubów.

Cieszy mnie, że Atletico awansowali. Fulham będą mieli teoretycznie więcej szans na zwycięstwo.
" border="0

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #294 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:22:58 »
@Nederland mogłeś darować sobie całego posta a zostawić tylko ostatnie zdanie. Bo to nie jest temat na wymiane TWOICH (między innymi) poglądów... tu sie pisze o LE i LM a nie o Twoich odczuciach i poglądzie na świat...
" border="10

Offline eMeK

• Trener
  • Autor wątku
« Odpowiedź #295 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:52:36 »
Ciebie dziwi to,ze cieszę się z niepowodzenia Barcelony - i tak jest,ale według mnie to nie jest ani trochę dziwne,postaw sobie analogicznie sytuację kibiców Barcy i Realu,gdzie to Real gra 1/2 CL i odpada,a finał ma być na CN.Pewne jest,ze nikt z kibiców z Barcy nie będzie żałował odpadnięcia Realu.
Dla mnie w LM,liczy się tylko Real,ale jak on zawodzi-odpada,to chce tylko,aby tego pucharu nie zdobyła Barca.  :)
Po czesci rozumiem, widocznie bardziej jestes "zżyty" z Realem i bardziej sie z nim utozsamiasz, niz ja z Barcelona, ktorej jestem tylko fanem (Fan - osoba podziwiająca człowieka, grupę ludzi, dzieło sztuki, bądź ideę.), nie mam az tak duzego parcia na wyniki. Bo np dla mnie porazki Realu nie wzbudzaja zadnych emocji, malo tego, w finale w Madrycie chetnie bym widzial i Barcelone i Real i dlatego porazka Realu byla mi nie na reke, jesli mozna to tak nazwac. To by bylo dopiero wydarzenie historyczne. Ze wzgledu na miejsce rozgrywania tego finalu i na druzyny ktore by tam zagraly, moglby byc to  jeden z ciekawszych finalow :) Szkoda, ze tak sie nie stalo, bo pocichu na to liczylem.
Hm jeszcze napisze cos o nienawisci tych dwoch druzyn wzgledem siebie. Jedna bez drugiej by nie istniala. Ani Barcelona bez Realu ani Real bez Barcelony nie bylby ta sama druzyna. To jedni motywuja drugich do wiekszej pracy, do podnoszenia poziomu.

Ciekawe jak w finale zaprezentuja sie "Wiesniaki" ktore w drodze do tego finalu pokonaly nie byle kogo, bo Szachtar (zwyciezce ostatnich rozgyrwek P. UEFA), Juventus i Hamburg...

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #296 dnia: Maj 01, 2010, 15:54:24 »
@Nederland mogłeś darować sobie całego posta a zostawić tylko ostatnie zdanie. Bo to nie jest temat na wymiane TWOICH (między innymi) poglądów... tu sie pisze o LE i LM a nie o Twoich odczuciach i poglądzie na świat...
Heh. A pouczanie fana Barcelony sobie darowałeś (który notabene także więcej pisał na temat, niż na temat), fontanno obiektywizmu. ;) Dopóki mój post zawiera choć trochę informacji dotyczących tematu, żaden regulamin nie zabroni mi pisać takich wiadomości. A to, czy je będę pisał, to już moja osobista sprawa. Zresztą kiedyś mi się znudzi.

Ciekawe jak w finale zaprezentuja sie "Wiesniaki" ktore w drodze do tego finalu pokonaly nie byle kogo, bo Szachtar (zwyciezce ostatnich rozgyrwek P. UEFA), Juventus i Hamburg...
Aż szkoda, że ich wyniki w europejskich pucharach nie przekładają się na ligę - w Champions League ich nie zobaczymy. Przynajmniej nie w tym roku.

Jak myślicie, UEFA anuluje Mottcie czerwień?
" border="0

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #297 dnia: Maj 01, 2010, 16:21:04 »
Ja przywykłem do tego że UEFA nie specjalnie ma chęci pozytywnego rozpatrzania takich spraw. Wiele kontrowersji zostały takich jakie by zostały. A motta i tak by dostał drugą żółtą kartke i tak.
" border="10

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #298 dnia: Maj 01, 2010, 17:27:31 »
żaden regulamin nie zabroni mi pisać takich wiadomości. A to, czy je będę pisał, to już moja osobista sprawa. Zresztą kiedyś mi się znudzi.
no chyba, że będziesz się kłócił. ;) Nie zapominaj, że kłótnia to też wymiana poglądów. :)

W finale LM według mnie wygra Inter. Pracowano nad tą potęgą kilka lat i teraz nie będą chcieli tego zaprzepaścić. :)
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #299 dnia: Maj 03, 2010, 11:05:38 »
no chyba, że będziesz się kłócił. ;) Nie zapominaj, że kłótnia to też wymiana poglądów. :)

W finale LM według mnie wygra Inter. Pracowano nad tą potęgą kilka lat i teraz nie będą chcieli tego zaprzepaścić. :)

wiesz co robi? to będzie najgorszy finał od lat,zagrają w nim 2 zespoły z 2 najbardziej defensywnych lig świata.w nich nie liczy się piękno gry tylko wyniki a to dla kibiców zła nowina...

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #299 dnia: Maj 03, 2010, 11:05:38 »