Panie polonista,znalazłem u Pana błąd
Tak, jak napisał djzib0, jest literówka, a nie błąd ortograficzny, więc nie wiem czemu się czepiasz ? Wbrew pozorom poprzedni post w cale nie był złośliwy, tylko niestety razi mnie ta głupota i nieznajomość własnego języka, no sorry. Aha, i żaden ze mnie polonista
Wracając do PES 2010:
Wczoraj trochę posiedziałem na demo, i ogólnie muszę przyznać, że mimo wszystko jest lepiej niż w edycji 09. Grafika, oczywiście bardzo ładna, z pewnością lepsza od tej z Fify. Co rzuca się od razu w oczy, to to, że KONAMI w końcu dodało prawdziwą muzykę do gry, bo tego w poprzednich wersjach strasznie brakowało, ciekawy jestem jakie utwory jeszcze znalazły się w pełnej wersji gry (brawa z The Chemical Brother). Świetne nowe menu, dużo ładniejsze od tego z PESa 09, bardzo ładnie to wszystko wygląda, i loading został bardzo fajnie rozwiązany
Rozgrywka rzeczywiście trochę wolniejsza, niż poprzednio, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, więc jest ok. Strzały jak najbardziej na plus, teraz to wygląda naprawdę kapitalnie, i w cale tak łatwo nie jest strzelić bramkę, choć sytuację sam na sam wydają mi się trochę łatwiejsze. Nowe animacje niby są, ale to tylko mała cząstka zmian, choć nie powiem, bo podobają mi się i to bardzo. Świetnie wyglądają teraz strzały wewnętrzną częścią stopy (ala Henry) i poprawiono animację strzałów z główki. Kibice, i jeszcze raz kibice teraz żyją na boisku, to wygląda naprawdę extra, co chwila jakieś przyśpiewki w stylu Barca, Liverpool zdecydowanie na wielki plus. Co ciekawe grając mecz Liverpool - Barcelona przy stanie 0-1 piłkarze Barcy zaczęli grać na czas (około 80min) podając sobie piłkę z jednej flanki na drugą, co wyraźnie nie podobało się kibicom, można było usłyszeć gwizdy z stadionu - super sprawa. Twarze wyglądają naprawdę nieziemsko, można by powiedzieć, że istnie jak żywe, ciekawe ile jest odwzorowanych facjat ?!
Co mi się nie podobało:
Bramkarze, zdecydowanie są jeszcze do poprawki, bo robią czasem absurdalne kiksy. Prostopadłe podania, czyli tak zwane podanie w uliczkę na dobieg, owszem czasem to działa świetnie i większość spotkań które rozegrałem używałem właśnie tego podania, ale czasami nasz piłkarz podaje w bardzo bezsensowny sposób piłkę, więc raczej do poprawki.
Głupota naszym zawodników którzy zamiast się wystawiać po bokach, to uciekają do tyłu, co już zupełnie utrudnia rozgrywkę.
Al komputera, też w sumie nie zachwyca, nadal grają schematycznie i łatwo to wszystko przewidzieć.
I chyba tyle na obecną chwilę, jeszcze sam nie testowałem rzutów wolnych, bo żaden mi się nie przytrafił, może ktoś już miał ? I czy jakoś bardzo różni się od tego systemu z PESa 09 ?