REGULAR kolego nie jest najłatwiejszym poziomem. I nie chodzi mi tutaj o to, że łatwo się gra, bo wiem, że nie każdy ma wprawę i taki poziom jest dla niego wyzwaniem, ale chodzi tutaj o to, że wpadają bramki z nierealnych sytuacji typu Torres z ostrego kąta pod presją obrońcy i strzela pod ręką bramkarza zza pola karnego po ziemi.
Tak, wiem o tym doskonale, że REGULAR jest chyba 3 poziomem trudności gry. Okej, tutaj masz jednak rację, bo sam sprawdziłem jak się gra na Regular, i rzeczywiście można strzelić dość dziwacze bramki, więc zwracam honor
To w rzeczywistości tylko Gerrard potrafi się rozpędzać?? Powinno to być znacząco widoczne u wszystkich zawodników, dla mnie wielkiej różnicy w poruszaniu się nie ma od PES-a 3.
Nie każdy jest Gerrardem
A, tak na serio jednak będę się upierał, że jest to widoczne u innych zawodników mniej lub bardziej.
No tak faktycznie ruletkę zrobi tylko Messi albo Henry. Człowieku w FIFIE nie każdy może, zrobić wszystkie zwody. Np. przy niektórych zwodach piłka odskakuje, robią podstawowe np. przekładankę lub jakiś zwód to chyba każdy taki zwód zrobi , łącznie ze mną. I nie wmawiaj mi również, że PES ma większą animację niż FIFA na konsolę.
Być może, i tak jest, Ja opieram się na demie w wersji PC. Owszem Fifa, ma więcej zwodów czy animacji, ale większość z nich wygląda trochę śmiesznie biegnąc piłkarzem, który wykonuje dość dziwaczne balansowanie ciała, to chyba jednak nie jest super realne.
Fajnie, że jesteśmy chociaż w jednej kwestii zgodni
Też, mnie to cieszy.
Nie wiem czy mówisz tutaj o FIFIE na konsolę bo chyba w nią nie grałeś. Nie przypominam sobie, żeby mi wpadały same okna. Były strzały z daleka, z bliska, czasami ale to rzadko bomby zza polar karnego wpadały a demie PES wpadały mi takie, wystarczyło, że było miejsce do oddania strzału.
Okej, ale chyba nie powiesz mi, że w PESie jest łatwo zdobyć taką bramkę, oczywiście super wprawiony gracz, będzie ładował takie bramki, ale mimo to wydaję mi się, że zdobycie naprawdę pięknego gola, w Pesie jest trudno.
Tak ale trwa to wieki. Nie można tego rozwiązać inaczej?? I nie oszukujmy się całkowitego wpływu na adresata podania nie mamy.
To jest kwestia przyzwyczajenia. Od samego początku powstania tej gry (ISS, PES), był taki system, mi on raczej nie przeszkadza, jest całkiem ok. Rzeczywiście czasem się zdarzy, że zagrana piłka zmierza do zupełnie innego piłkarza, a co gorsza przeciwnika, ale są to naprawdę sporadyczne przypadki.
Spójrzmy trzeźwym okiem na PES-a 3 i na PES 2009. Nie licząc prędkości gry i grafiki i jakiś tam innych smaczków to ta gra naprawdę niewiele się przez te lata zmieniła. Wprowadzano stopniowe nowe ciekawe rozwiązania choćby takie głupie ale jakże przydatne podanie do dalej ustawionego przeciwnika. Wystarczyło przytrzymać dłużej przycisk. Ot sprawa prosta. Ale z roku na rok tych innowacji w PES-ie jest coraz mniej. Grafiką niektórzy tak się podniecają, jakby to ona była wyznacznikiem dobrej gry piłkarskiej. Owszem już wcześniej pisałem, że grafika jest naprawdę cudowna. Ale to nie ona stanowi kwintesencję gry piłkarskiej.
Fifa, w sumie też zbytnio nie szalała jeśli chodzi o zmiany z poprzednich części, także obie gry jednak mają coś wspólnego. Niby masz rację, ale każda zmiana, była strzałem w dziesiątkę, która uatrakcyjniała grę, wolę dwie trzy nowe "nowości" w grze niż trzydzieści, a będą tylko utrudniać rozgrywkę. Jeśli chodzi o grafikę, to tutaj zgadzam się z tobą jest świetna, ale nie jest to główny "mózg" gry.
Tak naprawdę dostaliśmy bardzo zbugowane demo, i na nie ma co oceniać teraz gry, po słabiutkim demie, mimo to widać, że jest już postęp. Co do konsolowej Fify, dziś będę miał okazję zobaczyć ją w akcji
Raczej nigdy się nie dogadamy, bo jak ktoś już tu powiedział, każdy ma inny gust, i zupełnie inne podejście do najlepszego symulatora piłki kopanej