Widać że Basałaj robi ciekawą robotę. Wisła objęła ciekawa politykę. Sprowadzili wielu piłkarzy tak by na każdą pozycję była rywalizacja. Teraz Łobodzinski, Kirm, Brożek czy Małecki(o ile zostanie) muszą się starać i ciężko pracować na treningach bo na ich miejsce jest równorzędny zawodnik a nie jak do dotychczas gdy któryś był bez formy albo kontuzjowany to wsadzano jakiś gostków z młodej ekstraklasy. Taki model budowania drużyny sprawdza się od lat w europie lub w czołowych drużynach z Rumuni, Ukrainy czy Rosji. Warto wspomnieć także że pensje i premia w Wiśle są w dużym stopniu uzależnione od występu w pierwszym składzie więc tym bardziej kązdy będzie chciał grać w pierwszym składzie.
Chavez przyjeżdża do Krakowa by dopinać transfer. Wygląda na to że obaj z testowanym Elsnerem mogą wzmocnić defensywę Wisły.
Mi chodziło o europę
zachodnią oraz wymienione powyżej kraje(Rumunia, Ukraina i Rosja - jak najbardziej leżą w europie
) Po prostu nie napisalem do końca tego co myślałem...
sorry za wprowadzenie w błąd
Pamiętajmy, że kluby zachodniej Europy dopiero teraz otworzyły okienko transferowe. To oznacza, że będą teraz szukali klubów, do których będą mogli wypożyczyć zawodników, nie mieszczących się w ich kadrach - stwierdził prezes Wisły.
Czy Bogdan Basałaj jest zadowolony z letnich wzmocnień? - Jeżeli chodzi o ilość i jakość wzmocnień - tak - powiedział. - Jeżeli chodzi o tryb obserwowania i skautingu to nie. Wolałbym dłużej przygotowywać takie transfery. Było jak było, myślę że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
W pierwszej połowie sierpnia mamy poznać nazwisko nowego dyrektora sportowego oraz szefa skautingu. - Te sprawy się toczą. Między 1 a 15 sierpnia będzie taka osoba. Będzie też osoba, która będzie tworzyć dział skautingu. Edward Klejndinst jest w dalszym ciągu w grupie skautingowej, od roku.
Spekulacje, że do Wisły wróci Grzegorz Mielcarski Bogdan Basałaj uciął krótko: - Grzegorz Mielcarski jest pracownikiem Canal+ - stwierdził.
edit:
sesja
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE