Tylko że Cionek i Perquis mają dziadków polaków którzy wyemigrowali z polski do innych krajów(Brazylia i Francja) więc jeden z rodziców to też 100% polak, a Arboleda ma żonę polkę i tyle, wole naturalizowanych Perquisa i Cionka niż Rogera, Oliego i Arboleda razem wziętych
Obraniak, Boenisch, Perquis żaden z nich nie umie mówić po polsku. To jest reprezentacja, więc powinni mówić po polsku.
Co sobie mają pomyśleć polscy obrońcy (Glik, Jodłowiec, [Wojtkowiak], Sadlok, Głowacki) i jeszcze kilku skoro Smuda chce znaturalizować 3 środkowych obrońców i jest pewne, że jeśli ich znaturalizuje to cała 3 pojedzie na Euro.
2 to jeszcze ale nie przesadzają, żeby aż 3 !?
Nigdy nie przepadałem za Rogerem i to, że go znaturalizowali to dla mnie głupota, ponieważ z ofensywą nigdy nie mieliśmy takich problemów jak z defensywą.
A oglądając mecze Jagi Cionek mnie jakoś nie zachwycił, lepszy od niego był Skerla. A jeśli nie wyróżnia się na poziomie ekstraklasy to nie wydaje mi się, żeby był gotowy na Euro.
No ale fakt reprezentacja potrzebuje obrońców więc jeśli trzeba to niech naturalizują.
Skład na Bośnię:
Grzegorz Sandomierski – Hubert Wołąkiewicz, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtowiak, Maciej Sadlok – Adrian Mierzejewski, Ariel Borysiuk, Dawid Plizga, Maciej Rybus – Kamil Grosicki, Paweł Brożek.