Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634511 razy)

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1600 dnia: Maj 27, 2011, 14:14:22 »
Polański nabrał chęci na grę w naszej kadrze. Widocznie w szwabii go nie chcą. Co o tym sadzicie ?

Własnie też o tym czytałem!! Przecież on ewidentnie rok temu powiedział, że nie chce grać dla Polski !. Boenisch chociaż nic nie mówił, Polański mówił, że interesują go tylko Niemcy teraz jak wie, że nie ma kompletnie żadnych szans grać dla Niemiec to się mu zachciało grać dla Polski.
SMUDA jak go powołasz to się skompromitujesz. Uważam, że nawet jak grał by regularnie w Bundeslidze to po tym co mówił rok temu nie zasługuje na grę dla nas.  

- Chcę grać dla Polski!

Jak to?

- Od kilku tygodni bardzo intensywnie myślę o Polsce i dziś jestem prawie pewny tego, że chcę występować w biało-czerwonej koszulce. Jeszcze miesiąc temu w ogóle nie brałem tego pod uwagę, ale wszystko się zmieniło. To przyszło nagle. Teraz jest dobra pora na podjęcie decyzji, bo przecież nie powiem, że chcę być reprezentantem Polski trzy tygodnie przed Euro 2012.

Ale w lutym ubiegłego roku, kiedy Franciszek Smuda proponował panu grę dla Polski, odmówił pan.

- Tak było. Trener powiedział mi, że gdybym zmienił decyzję, mogę do niego zadzwonić w każdej chwili. I tak chyba zrobię. Liczę, że trener odbierze. Odezwę się do niego po urlopie i zapytam, czy nie chciałby Polanskiego w swojej kadrze. Bo tego przecież wcale nie mogę być pewny.

Myśli pan, że będzie chciał?

- Mam taką nadzieję. W Mainz jestem podstawowym zawodnikiem, zajęliśmy naprawdę dobre 5. miejsce, dostaję niezłe noty w "Kickerze". Przydałbym się.

A jest szansa, że zagra pan dla Niemców?

- Nikt nie dzwonił w tej sprawie i pewnie już nie zadzwoni. Dostać się do reprezentacji Niemiec to nie jest łatwa sprawa. Aktualnie myślę o Polsce.

Nie chcą mnie Niemcy, to ostatecznie może być Polska?

- Oczywiście, że nie. Gdyby tak było, to już w lutym zgodziłbym się na grę dla Polski. Przecież kiedy Smuda mi to proponował, odmówiłem. Musiałem dojrzeć do tej. Prawie całe życie mieszkałem w Niemczech. Wyjechałem ze Śląska, kiedy miałem trzy lata. Z Polski nic nie pamiętam. Nie dziwcie się, że musiałem to przemyśleć. Dziś jestem prawie pewny decyzji.

Niedługo ważny dla reprezentacji Smudy test - mecz z Niemcami. Co prawda towarzyski, ale podtekstów jest niemało, więc i waga tego spotkania jest duża. Pojawi się pan w Warszawie przy okazji tego starcia?

- Żeby oglądać?

No tak.

- Nie, na pewno nie. Jeżeli miałbym być wtedy w Warszawie, to tylko na boisku.

A komu będzie pan kibicował?

- Jeżeli nie będę grał dla Polaków, to Niemcom.

Śmiech na sali. "Musiałem dojrzeć do tej decyzji", prawda jest taka, że do końca miał nadzieję na gre dla Niemiec -pojawił się Gotze, Schurle, Bender i się Polańskiemu odwidziało. To będzie wstyd jak go Franek powoła.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 14:19:23 wysłana przez cinosław »

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1601 dnia: Maj 27, 2011, 15:08:04 »
Jeszcze ta ostatnia odpowiedź... żenada
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1602 dnia: Maj 27, 2011, 15:13:12 »
Jeszcze ta ostatnia odpowiedź... żenada
No właśnie, ta wypowiedź że jeżeli nie zagra dla Polski będzie kibicował niemcom juz daje do myślenia. Mam nadzieję że Smuda poważnie się zastanowi jeżeli usłyszy to nazwisko i żeby tylko nie mówił: "Każdemu trzeba dać szansę i ja ją daję..." jak to kiedyś już było

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1603 dnia: Maj 27, 2011, 17:03:51 »
Jakbyśmy wygrywali z każdym można by powiedzieć że Polansky to sezonowiec :D
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #1604 dnia: Maj 27, 2011, 17:14:23 »
Ale to jest sezonowiec! Pojawiła się szansa gry w wielkim turnieju, to nagle ma chęć...
Przypomnę choćby Olisadebe, zauważcie że teraz rok przed EURO też coś zaczął po 10 latach przebąkiwać o Polsce... Roger ma w sobie honor i choć się wypromował na EURO 2008 to dalej karnie przyjeżdża na zgrupowania, nigdy nie odmówił Beniowi, teraz Smudzie, nawet jeśli wie że będzie grał ogony.

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1605 dnia: Maj 27, 2011, 17:14:47 »
Można go powołać żeby zagrał sobie ze dwa mecze a potem go nie powoływać. Jak będzie grał dobrze to i tak go wtedy do Niemiec nie wezmą, bo nie będą mogli, a w Polsce sobie nie pogra ;D ;D

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1606 dnia: Maj 27, 2011, 17:26:27 »
Można go powołać żeby zagrał sobie ze dwa mecze a potem go nie powoływać. Jak będzie grał dobrze to i tak go wtedy do Niemiec nie wezmą, bo nie będą mogli, a w Polsce sobie nie pogra ;D ;D

A przypadkiem teraz nie jest tak że piłkarz traci możliwość zmiany reprezentacji w momencie kiedy zagra w niej mecz w eliminacjach czy w imprezie docelowej, towarzyskie się nie liczą
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline espree

• POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1607 dnia: Maj 27, 2011, 18:12:36 »
Ja słyszałem że jeżeli mecz towarzyski jest w terminie, w którym UEFA liczy po meczu punkty do rankingu to zmiana reprezentacji jest już nie możliwa. Aby mógł zmienić reprezentację to chyba może zagrać tylko w sparingu nie rozgrywającym w terminie UEFA.
Ale nie wiem czy tak jest na pewno.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1608 dnia: Maj 27, 2011, 21:06:02 »
mecze towarzyskie się nie licza.

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1609 dnia: Maj 27, 2011, 21:41:01 »
mecze towarzyskie się nie licza.
no to szkoda :D

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #1610 dnia: Maj 27, 2011, 22:12:50 »
Mam nadzieję że Smuda zmądrzeje i w najniższych meczach zagra 1-4-2-3-1 a nie jakąś choinką. Moja propozycja składu z obecnych kadrowiczów:

Szczęsny

Piszczek          Głowacki          Jodłowiec       Sadlok(Dudka)

Murawski        Matuszczyk(Dudka)

Kuba                      Mierzejewski                  Obraniak

Lewandowski

Skład bardzo podobny do meczu z WKS po za paroma zmianami w obronie. Każdy przyzna że był to nasz najlepszy mecz za kadencji Smudy więc chyba powinniśmy próbować zagrać w nim kilka meczów, w końcu do Euro nie zostało już wiele czasu.

Offline espree

• POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1611 dnia: Maj 28, 2011, 18:19:03 »
Jakub Wawrzyniak znalazł się w kadrze na dwa czerwcowe mecze na stadionie Legii - z Argentyną i Francją.zyk. Ma zastąpic poważnie kontuzjowanego Sadloka, ale nie wiadomo czy zagra w podstawowym składzie.

A jeśli chodzi o kontuzję Sadloka to taka była reakcja Smudy:
Niech się zbiera i przyjeżdża na kadrę. Nie będzie mi tu kitu wciskał
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2011, 18:21:10 wysłana przez espree »

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1612 dnia: Maj 28, 2011, 18:59:31 »
Krychowiak za Głowackiego.

Offline espree

• POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1613 dnia: Maj 28, 2011, 19:08:57 »
A co z Głowackim? Nie słyszałem że ma kontuzję :-\

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1614 dnia: Maj 28, 2011, 19:26:22 »
A co z Głowackim? Nie słyszałem że ma kontuzję :-\

tak ma kontuzję.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #1615 dnia: Maj 28, 2011, 19:38:54 »
Leo wróć! Dla mnie to był świetny trener. Nie wiem czemu tak szybko go skreślili  :-\ A jeżeli teraz zwolnią Smude to będzie największa głupota. Tuż przed Euro zwalniać trenera?

Offline espree

• POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1616 dnia: Maj 28, 2011, 19:51:20 »
Leo wróć! Dla mnie to był świetny trener. Nie wiem czemu tak szybko go skreślili  :-\ A jeżeli teraz zwolnią Smude to będzie największa głupota. Tuż przed Euro zwalniać trenera?
Leo już po EURO 08 sam odpuścił, nie chciało mu się już trenować i to było widać po wynikach meczy.  No teraz zwalniać Smudę to najgorsze posunięcie, ale mieć takiego trenera na EURO też wstyd... Ja gdzieś czytałem że Lenczyk mógłby go zastąpić, ciekawe jak byłoby z nim, no ale to jednak teraz za późno na zmianę trenera...  :-\

Teraz bez Głowackiego to duże osłabienie, mi się wydaje że Krychowiak nie zagra od początku meczu, ciekawe jak będzie wyglądała nasza lewa obrona: Dudka/Wawrzyniak/Wojtkowiak ???

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1617 dnia: Maj 28, 2011, 19:55:21 »
obrona:
Piszczek--Glik\Jodłowiec-Wojtkowiak--Wawrzyniak\Dudka

Jak stracimy mniej niż 5 bramek w tych 2 meczach to będzie dobrze ;) Glik jak Glik najsłabszy w słabym Bari, Wojtkowiaka widziałem w kilku ostatnich meczach i jest kompletnie bez formy, bez porównania z Kikutem. Jednym słowem trzeba liczyć że będziemy trzymać piłkę i nie damy się wykazać naszym obrońcą.

Offline espree

• POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1618 dnia: Maj 28, 2011, 20:03:36 »
Mi się wydaje że Smuda niestety postawi na Glika od początku, wydaje mi się ze Wawrzyniak albo Dudka mogli by zagrać obok Jodłowca, Wawrzyniakowi zdarzało się ze w Legii grał jako stoper, Dudka też mógłby spróbować, myślę że on lepiej gra na środku niż po bokach, tak jak grał w ostatnich meczach jako cofnięty pomocnik teraz mógłby zagrać na środku obrony, bo dobrze byśmy rozpoczynali akcję gdyby on był na środku pola i czasem podchodził wyżej. Z resztą kiedys chyba już grał jako środkowy pomocnik?

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1619 dnia: Maj 31, 2011, 17:25:51 »
Do el. MŚ 2014 będziemy pewnie losowani z 5 koszyka, teraz jesteśmy w 4 ale aby się w nim utrzymać musimy albo wygrać oba czerwcowe mecze bądź wygrać i zremisować(mało realne) trzeba też liczyć że Austria nie wygra żadnego z 2 najbliższych meczów z Niemcami i Łotwą.

Smuda  zapytany o to czy w najbliższych meczach zmotywuje bardziej zespół odpowiada:

Nie mam takiego zamiaru. Teraz interesuje mnie tylko to, żebyśmy zagrali dobre mecze. Przygotowując się do Euro, szukamy bardzo trudnych przeciwników. Nie możemy obawiać się porażek nawet za cenę spadku w rankingu. Co do losowania, to jeśli będziemy dobrze grać w piłkę, awansujemy nawet z dziesiątego koszyka. Nieważne, kto się nam trafi. Chcąc coś osiągnąć, musimy walczyć z każdym rywalem.

No cóż czeka nas więc być może arcytrudna walka o awans na przyszłe wielkie imprezy, oby nie powtórzyła się sytuacja którą mieliśmy do niedawne gdzie rozstawienie z dalszych miejsc nie dało nam awansu na wielką imprezę przez 16 lat...

Najgorsza grupa: 1. Hiszpania, 2. Francja, 3. Turcja, 4. Belgia, 5. Polska, 6. Walia

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1619 dnia: Maj 31, 2011, 17:25:51 »