Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634534 razy)

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
  • Gram w: PES 2013
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1700 dnia: Czerwiec 10, 2011, 07:41:33 »

Robert Lewandowski 2 - Kompletnie nieudany mecz, kojarzył mi się trochę z Rasiakiem. Potykał się o własne nogi, grał jak drewno którym przecież nie jest.

Jest.
Uważasz że Lewy gra jak drewno? No może w tym meczu mu nie szło, sam też byłem zawiedziony jego grą, ale chyba nie można tak o nim powiedzieć

Moim zdaniem dobrze zdaliśmy ten "sprawdzian" przed EURO, pokazaliśmy że możemy grać z tak silnym zespołem jak równy z równym, ale jeszcze dużo trzeba poprawić, szczególnie obronę i kontraktak.  Dziwię się że znowu Jodłowiec zagrał cały mecz, w poniedziałek czytałem że napewno będzie zmiana w obronie, a tu nagle to samo.
Jednyne co mi się nie podobało to to że zmiany były ZA PÓŹNO, Murawski w ostatnich 30 minutach meczył się grą, chociaż Brożek powinien wejść wcześniej. W niedzielę można było powiedzieć że Smuda zrobil dobre zmiany, ale teraz sam sobie zepsuł tą ocenę. Myślę że nie byłoby źle gdybyśmy zagrali z Brożkiem i Lewym od początku, widać że jak są razem na boisku to gra lepiej wygląda.
Szkoda przegranej ale widzę że są postępy i mecz mi się podobał.

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.02.2009r.
« Odpowiedź #1701 dnia: Czerwiec 10, 2011, 07:48:16 »

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1702 dnia: Czerwiec 10, 2011, 08:21:58 »
Co wy chcecie od Lewego? napastnik który był kryty przez cały mecz przez Abidala, doszedł do 2-3 sytuacji w których nie wiele brakowało i strzelilibyśmy gola. Zagrał na prawdę przyzwoicie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 10:04:11 wysłana przez Ukassiu »

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1703 dnia: Czerwiec 10, 2011, 13:27:36 »
Na Jodłowca i Wojtkowiaka możemy narzekać. Pytanie tylko kto za nich? Perquis obecnie nie ma obywatelstwa, Arboledy ja nie chcę, szczególnie w takiej formie. Prawda jest taka że nie mamy środkowych obrońców, po zakończeniu kariery (reprezentacyjnej) Żewłakowa, Bąka, po prostu brakuje nam środka. W pomocy środek też nie wyglądał za dobrze. Murawski bez kondycji, Dudka w ogóle zapomniałem że gra. Mierzejewski jak by miał więcej ogrania na europejskich boiskach na pewno byłby znacznie lepszym zawodnikiem, póki co dużo szumu robi ale i tak nieźle gra.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1704 dnia: Czerwiec 10, 2011, 13:32:53 »
Przed Szczęsnym to ja widzę jeszcze trzech lepszych bramkarzy.

Pewnie jest przed nim Tomasz "Ławka" Kuszczak ??
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1705 dnia: Czerwiec 10, 2011, 14:02:07 »
Jest.

Nie jest.

Przed Szczęsnym to ja widzę jeszcze trzech lepszych bramkarzy.

Na przykład? Pewnie wyjedziesz z Kuszczakiem, ale on w tej chwili jest gorszy od Szczęsnego czy Ci się to podoba czy nie

Polacy nie grali źle, gdyby nie błąd Jodłowca i Dudki pewnie byśmy nie przegrali... przy lepszej obronie wyjście z grupy na Euro jest całkiem możliwe

" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #1706 dnia: Czerwiec 10, 2011, 14:27:17 »
Moim zdaniem nie ma się czym podniecać owszem gra niezła ale gdyby nie Wojtek to było by koło 5.
Smuda zachowuje się jak jakiś poje*. Blanc zrobił 6 zmian Smuda robi pierwszą zmianę w 80 minucie no bez jaj kiedy on ma ich sprawdzać jak nie teraz. Powołuje C. Wilka który nie zagrał ani minuty i za chwilę zaczyna przygotowania z Wisłą, zamiast jechać na wakacje, odpocząć po sezonie to ten zapieprza na treningach by obejrzeć mecz z ławki. 
Tomek Jodłowiec zagrał tragicznie, Murawski i Dudka moim zdaniem też bardzo słabo.
Dlaczego nie spróbować Wilka i Matuszczyka w ich miejsce ? Wydaje mi się, że zagrali by o niebo lepiej. 
Lewy bez błysku widać, że był osamotniony, Piszczek swój wysoki poziom, Kuba i Adrian też nieźle.

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #1707 dnia: Czerwiec 10, 2011, 14:51:29 »
Mecz był moim zdaniem w miarę wyrównany, gdyby padł remis nikt nie mógłby mówić ze Polska miała szczęście bo graliśmy na prawdę dobrze. My tez mieliśmy swoje sytuacje, 2-3 lewandowskiego czy uderzenie Matuszczyka,  Najbardziej podobało mi się to że po stracie w ofensywie od razu graliśmy wysokim preesingiem, tylko niestety brakowało ostatniego podania....

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1708 dnia: Czerwiec 10, 2011, 15:44:41 »
Gdyby nie Wojtek??? Francuzi kopali prosto w niego!

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #1709 dnia: Czerwiec 10, 2011, 15:49:40 »
Szczęsny nie broni źle jednak ma problemy z łapaniem piłek. Niech nad tym popracuje.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1710 dnia: Czerwiec 10, 2011, 16:23:08 »
Szczęsny ma 21 lat, przypomnijcie sobie co w jego wieku wyprawiał Cassilas, na bramkarza to wiek "juniorski"

Gdyby nie Wojtek??? Francuzi kopali prosto w niego!

No to Boruc na Euro 2008 też gówno wybronił ;)

Ja mam mieszane uczucia co do Jodłowca, w tym meczu nie miał ani jednej dobrej interwencji, ale np: z WKS zagrał bardzo dobrze, potrafi grać ostro, umie wyprowadzać piłkę i potrafi zagrać w pomocy, dla mnie i tak jest lepszy od Glika
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #1711 dnia: Czerwiec 10, 2011, 17:55:58 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=164b0a4ade79e15c8f98b100011eeea1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=164b0a4ade79e15c8f98b100011eeea1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #1712 dnia: Czerwiec 10, 2011, 20:25:58 »
Cholera gdyby tak szybko budowali stadiony jak ten facet w filmiku to by wszystkie stadiony w Polsce(nawet w Ostrowcu Świętokrzyskim) byłyby wielkimi stadionami i nadawałaby się na Euro.
To byłby dopiero dylemat jakie stadiony wybrać :D :D.
Oglądając ten filmik, człowiek się może naprawdę rozmarzyć :).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1713 dnia: Czerwiec 10, 2011, 21:46:44 »
Cytat: espree
Uważasz że Lewy gra jak drewno?

Cóż za piorunująca dedukcja.

Cytat: Łukasz
Co wy chcecie od Lewego? napastnik który był kryty przez cały mecz przez Abidala,

Mocarne usprawiedliwienie. Dobrze grywają tylko napastnicy niekryci, hm?

doszedł do 2-3 sytuacji w których nie wiele brakowało i

Które w spektakularny sposób z_ebał, ale on czyni to nawet w klubie, więc nie jest to żadna nowość. Lewandowski jakoś tam gra TYLKO jako cofnięty napastnik (co zauważył Klopp, nasz gwiazdor jakoś te chyba osiem bramek w lidze strzelił), kiedy gra sam na szpicy, wygląda to jak wygląda. Typ Berbatova, ale klasa nie ta, technika i gra ciałem też nie.

Cytat: RMF
Pewnie jest przed nim Tomasz "Ławka" Kuszczak ??

Odchodzi do WBA albo do Aston Villi, w obu tych klubach będzie miał niepodważalną pozycję. Na marginesie, wskaż bramkarza, który bezsprzecznie nie byłby zmiennikiem van der Sara przez ostatnie lata. Plan był taki, że Holender był golkiperem "awaryjnym", którego notabene miał zastąpić Polak, ale złożyło się tak, że dość niespodziewanie van der Sar stał się moim zdaniem najlepszym bramkarzem w historii klubu, przed Schmeichelem i Stepneyem.

Cytat: Pawlodar
Nie jest.

Smutno mi, że się mylisz.

Na przykład? Pewnie wyjedziesz z Kuszczakiem, ale on w tej chwili jest gorszy od Szczęsnego czy Ci się to podoba czy nie

Boruc (sam Aeroplane twierdzi, że zawodnik Fiorentiny jest od niego lepszy, mogę nawet podać stosowny cytat), Fabiański i wspomniany piłkarz niezgody.
Pogadamy, kiedy Szczęsny będzie regularnie występował w Arsenalu, ale nie wtedy, gdy wszyscy inni bramkarze są kontuzjowani. Swego czasu Kuszczak grał kilkanaście meczów pod rząd, podczas których był najlepszym golkiperem Premiership, ale nie zachwycano się nim nawet w ćwierci tak jak teraz Szczęsnym. Kwestia mody?
" border="0

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1714 dnia: Czerwiec 10, 2011, 22:31:36 »
Pogadamy, kiedy Szczęsny będzie regularnie występował w Arsenalu, ale nie wtedy, gdy wszyscy inni bramkarze są kontuzjowani. Swego czasu Kuszczak grał kilkanaście meczów pod rząd, podczas których był najlepszym golkiperem Premiership, ale nie zachwycano się nim nawet w ćwierci tak jak teraz Szczęsnym. Kwestia mody?
Zgadzam się że Boruc może i jest lepszy od Szczęsnego. Przecież Szczęsny regularnie występował w Arsenalu przez pół sezonu, nawet wtedy gdy JEDYNYM kontuzjowanym bramkarzem był Fabian.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1715 dnia: Czerwiec 10, 2011, 22:35:39 »
Bo Szczęsny grał dobrze, a Almunia popełniał błędy. Hiszpan przez ostatnie kilka miesięcy był cieniem samego siebie i podejrzewam, że nawet Mannone (wraca chyba teraz z wypożyczenia) miałby silniejszą pozycję w klubie od niego.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1716 dnia: Czerwiec 10, 2011, 23:32:21 »
Odchodzi do WBA albo do Aston Villi, w obu tych klubach będzie miał niepodważalną pozycję. Na marginesie, wskaż bramkarza, który bezsprzecznie nie byłby zmiennikiem van der Sara przez ostatnie lata. Plan był taki, że Holender był golkiperem "awaryjnym", którego notabene miał zastąpić Polak, ale złożyło się tak, że dość niespodziewanie van der Sar stał się moim zdaniem najlepszym bramkarzem w historii klubu, przed Schmeichelem i Stepneyem.

Boruc (sam Aeroplane twierdzi, że zawodnik Fiorentiny jest od niego lepszy, mogę nawet podać stosowny cytat), Fabiański i wspomniany piłkarz niezgody.

Pogadamy o Kuszczaku jak zacznie regularnie grać a nie tylko wtedy kiedy wszyscy bramkarze MU są kontuzjowani ;)
Boruc jest lepszy od Szczęsnego(który sam tak twierdzi), Fabian może też ale tylko w meczach w których niema dośrodkowań ;)
Może w AV czy WBA będzie miał niepodważalną pozycję ale zobacz że w obydwu tych drużynach niema w tej chwili bramkarzy na poziomie, ale i tak pewnie nie ruszy się z MU i będzie "walczył" jak to ma we krwi

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1717 dnia: Czerwiec 11, 2011, 00:27:14 »
Pogadamy o Kuszczaku jak zacznie regularnie grać a nie tylko wtedy kiedy wszyscy bramkarze MU są kontuzjowani ;)

Też fakt. Z tym, że Kuszczak zwykle był drugim bramkarzem swojej drużyny, a nie trzecim-czwartym jak Szczęsny (zaraz wyjedziecie z wiekiem, znam tę bajerę), w dodatku był zmiennikiem van der Sara, a nie Fabiańskiego i Almunii. Zresztą Kuszczak ma u swoich rodaków wizerunek piłkarskiej [cenzura], a Szczęsny bohatera, stąd w ogóle wzięła się moja ofensywa.

Boruc jest lepszy od Szczęsnego(który sam tak twierdzi), Fabian może też ale tylko w meczach w których niema dośrodkowań ;)

To fajnie, bo Szczęsny jest lepszy tylko w meczach, w których przeciwnicy serwują same kaszlaki, bo z łapaniem piłki jest u niego tak biednie jak u Fabiańskiego z grą na przedpolu.

Może w AV czy WBA będzie miał niepodważalną pozycję ale zobacz że w obydwu tych drużynach niema w tej chwili bramkarzy na poziomie,

Z Aston Villi odchodzi Friedel. Klasa światowa. W WBA w kadrze są trzej porządni bramkarze (Kiely, Carson i Myhill), ale prawdę mówiąc nie zwróciłem uwagi na to, który z nich był numerem jeden.
" border="0

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #1718 dnia: Czerwiec 11, 2011, 09:20:35 »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1719 dnia: Czerwiec 12, 2011, 13:58:13 »
Franciszek Smuda miał pretensje do Szczęsnego za to, że ten przyznał publicznie, że uważa Artura Boruca za lepszego od siebie bramkarza.

- To najlepszy polski bramkarz, a lepszych od siebie nie krytykuję - powiedział w programie Kuby Wojewódzkiego Szczęsny, gdy prowadzący atakował Artura Boruca.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1719 dnia: Czerwiec 12, 2011, 13:58:13 »