Pamiętam jak Szczęsny kiedyś opowiadał jak idzie z Franekiem i gadają a wtedy był głosno że Smuda ma prowadzić Ossasunę i wywiązał się między nimi taki dialog:
Sz: No panie trenerze będzie pan wyjeżdżał ??
Smu. : No nie wiem będę musiał się języka nauczyć?
Sz: Polskiego??
Smu. Nie ku**a hiszpańskiego !!!
Przepraszam to miało być śmieszne?!
Smuda dzisiaj na konferencji zmiażdżył Dziennikarz z Niemiec mu zadał pytanie po niemiecku a ten mu po polsku odpowiada
Nie widziałem ,żeby człowiek tak się męczył używając naszego języka.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
O co Wam chodzi? Rosjanin/Ukrainiec przedstawił się w swoim ojczystym języku, widział, że Smuda za bardzo nie mówi po rosyjsku to potem pytanie zadał w języku niemieckim (czyli w języku obcym którym dosyć dobrze operuje). Początkowo Smuda chciał odpowiedzieć po polsku, ale ostatecznie udzielił dobrej odpowiedzi w języku naszych zachodnich sąsiadów.
Podczas całej konferencji pytania padały w języku polskim i niemieckim.
Smuda odpowiadał po polsku jak i po niemiecku. Jeśli coś nie było jasne dla polskich dziennikarzy to Rząsa
musiał tłumaczyć.
To Polscy dziennikarze powinni znać obce języki. A wy się jeszcze czepiacie, że selekcjoner reprezentacji Polski - Smuda je zna. Lepiej czy słabiej, ale zna... Nie wiem o co Wam chodzi. Mielibyśmy trenera, który poza językiem polskim ani be, ani me to byłaby wielka krytyka itp. Mamy Smudę, który potrafi wypowiedzieć się po niemiecku i coś by tam po angielsku też sklecił to też wielka fala krytyki, cwaniactwa i szydzenia.
@D17 mogę się założyć, że nawet nie wiesz o co w pytaniu chodziło. Żałosny jesteś przyczepiając się do zwykłej pomyłki naprawionej normalną i satysfakcjonującą wypowiedzią.
Macie tu zapis wideo całej konferencji i przestańcie robić nagonkę na podstawie kilkusekundowego filmiku wyrwanego z kontekstu:Ja Smudę uważam za dobrego trenera, ale nie selekcjonera. A jest to bardzo duża różnica...