Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634521 razy)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #2680 dnia: Maj 12, 2012, 10:15:27 »
Franciszek Smuda: To skandal, w jaki sposób on się wypowiada. Zasłużył na to, żeby go wypędzić z tego kraju raz na zawsze. Brzydzi się prezydentem, brzydzi się reprezentacją i piłkarzami w niej grającymi, niektórych nazywa śmieciami. To on jest dla Polski hańbą! Na wszystkich pluje, a jak bierze w Sejmie pieniądze nas, podatników, to już nie jest hańba? To wszystko już jest niesmaczne. Najbardziej boli mnie to, że są media, które udostępniają mu łamy, by opowiadał te wszystkie bzdury. - Smuda o Tomaszewskim. Moim zdaniem dobrze mówi.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2681 dnia: Maj 12, 2012, 10:46:14 »
Obaj sa siebie warci
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #2682 dnia: Maj 12, 2012, 10:49:29 »
Obaj sa siebie warci
Prawda, ale to gadanie Tomaszewskiego to już jakaś paranoja. Irytuje mnie to...
;)

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #2683 dnia: Maj 12, 2012, 10:55:37 »
Tylko niech ktoś zaprzeczy że Tomaszewski mówiąc o niemcach w polskiej kadrze żle mówi, moim zdanie dobrze gada mam cichą nadzieję że wywal**ą Smude po Euro bo mam dość tego pajaca. Nie wiem gdzie czytałem z nim wywiad w ktorym powiedzial ze ma gotowa jedenastke (wyjsciowa) a zmiennicy gówno pograją, skonczy sie na trzecgh meczach w ktorych zagra caly czas ta sama "11" to 2-3 zmiennikow po gora 20-25 minut. Tylko bez napinki to tylko moje zdanie nie lubię gościa aż mi się odechciewa tego EURO dobrze że poza Polską gra jeszcze 15 innych zespołów, będzie co oglądać.

E: dodatkowo wkurza mnie cały czas gadanie że Lewy nastrzela bramek że po fazie grupowej zostanie królem strzelców, jestem ciekaw co byłoby w razie kontuzji Roberta, Smuda srał by w portki, ach przepraszam przecież Sobiech to piłkarz grający w Bundeslidze godnie go zastąpi. Dodatkowo Smuda odpowiada że Kucharczyka wziął bo gra na obu skrzydłach w pomocy i ataku i zainponował mu w meczu z Grekami, a Pawłowski mało się udzielał w obronie a cztery bramki to wg. niego przypadek. Dobra koncze bo mi się pisać nie chce o tym super selekcjonerze, i powiem krótko że polskiej kadrze nie kibicuje bo poza 5-6 piłkarzami reszta to porażka.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2012, 11:01:12 wysłana przez krolewski1902 »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2684 dnia: Maj 12, 2012, 11:02:29 »
Jak prokuratura zbada sprawę licencji Smudy i okazałoby się że ma ja nieprawnie to ciekawe czy groziły by federacji jakieś sankcję.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2685 dnia: Maj 12, 2012, 11:09:01 »
Tomaszewski dobrze gada? Przecież On to robi wszystko tylko po to by zabłysnąć w mediach. Niestety to mu się udaje.
 Jeszcze ma czelność mówić, ze wstydzi się, ze grał w tej reprezentacji. Jeśli tak, to niech odda emeryturę olimpijską, którą pobiera co miesiąc. No, ale cóż nie dopuścili go do koryta w PZPN, więc się teraz mści.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #2686 dnia: Maj 12, 2012, 11:11:25 »
Cruijff też kiedyś podobno mówił, że wolałby być Hiszpanem. Jeśli to prawda, z Holandii powinno się go wywieźć na taczkach - gdyby rzecz jasna tam mieszkał.
" border="0

Offline tadek94

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 01.05.2012r.
« Odpowiedź #2687 dnia: Maj 12, 2012, 11:11:58 »
i powiem krótko że polskiej kadrze nie kibicuje bo poza 5-6 piłkarzami reszta to porażka.

::) ::) ::)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2688 dnia: Maj 12, 2012, 11:21:46 »
i powiem krótko że polskiej kadrze nie kibicuje bo poza 5-6 piłkarzami reszta to porażka.
Ale Realowi kibicowałbyś nawet wtedy, gdyby nie liczył się w walce o grę w europejskich pucharach, co?

Z pewnością.
" border="0

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #2689 dnia: Maj 12, 2012, 11:30:02 »
Tomaszewski dobrze gada?
Nie, Smuda dobrze gada. Tomaszewski, tak jak to ująłeś - chce zabłysnąć w mediach.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2690 dnia: Maj 12, 2012, 11:33:35 »
Ukassiu odniósł się do postu królewskiego.
" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #2691 dnia: Maj 12, 2012, 11:34:41 »
Tacy ludzie, jak krolewski1902 są żałośni... Mentalność dziesięciolatka. Powiedz mi, krolewski, co w takim razie robisz w tym dziale?

Tomaszewski to pajac, wiemy od dawna. Chce wyjść na plan pierwszy, niestety z powodzeniem. Warto by mu jednak przypomnieć, iż jest posłem na Sejm i niektórych rzeczy gadać mu nawet nie tylko nie przystoi, ale po prostu nie wolno. Ja z jego poglądami się nie zgadzam, może poza opinią o żelbecie w PZPN, i dawno przestałem czytać szczegółowo, co ma do powiedzenia.

Co do Smudy - wszyscy go w 2009 roku chcieli, chwalili, a teraz, mimo, że nie zagrał ani jednego meczu o stawkę, uważają, że należy selekcjonera wywalić. Mamy rozliczać trenerów po meczach towarzyskich i sposobie doboru kadry? Poczekajmy do Euro. Jeśli nie wyjdziemy z grupy, zgodzę się na wszystkie kamienie rzucane w kierunku szkoleniowca. Ale dajmy facetowi popracować! Koleś buduje drużynę i ma prawo dobierać sobie zawodników tak, jak mu pasuje. Ciekawe, kto będzie pamiętał, że w zespole nie było Żewłakowa, kiedy awansujemy do ćwierćfinału, co?
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2012, 11:42:34 wysłana przez kmiron#10 »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #2692 dnia: Maj 12, 2012, 11:38:45 »
Ukassiu odniósł się do postu królewskiego.
To dobrze, bo ja w tym wypadku w pełni popieram Smudę ;)

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2693 dnia: Maj 12, 2012, 12:52:52 »
Smuda dziś znów bredzi, tym razem o Boenischu

Co do Smudy - wszyscy go w 2009 roku chcieli, chwalili
Ja go nie chciałem, było tez wielu ludzi związanych z piłką którzy dość mocno mówili że Franek na trenera kadry się nie nadaje

Mamy rozliczać trenerów po meczach towarzyskich i sposobie doboru kadry?
Oczywiście, że tak, no chyba że jesteśmy tak naiwni twierdząc, że w meczach towarzyskich graliśmy taki piach (były 2 dobre mecze za kadencji Smudy z WKS i Australia) bo na Euro chcemy zaskoczyć rywali i nie pokazujemy swojej siły. Ten argument że nie gramy meczów o stawkę jest do bani, mógłby być dobry jeśli w tych meczach pokazywalibyśmy bardzo dobrą grę, na luzie, z polotem i np. brakowało zimnej krwi w sytuacjach podbramkowych których mamy z 8 na mecz, my za to bronimy się przez 70 minut, Szczęsny robi cuda w bramce a atak polega na nieudolnych kontrach gdzie nawet nie widać schematu wyjścia z piłą z formacji obronnej do ataku.

Poczekajmy do Euro. Jeśli nie wyjdziemy z grupy, zgodzę się na wszystkie kamienie rzucane w kierunku szkoleniowca. Ale dajmy facetowi popracować! Koleś buduje drużynę i ma prawo dobierać sobie zawodników tak, jak mu pasuje. Ciekawe, kto będzie pamiętał, że w zespole nie było Żewłakowa, kiedy awansujemy do ćwierćfinału, co?

Chodź by wtedy gdy z kadry jednak dziwnym trafem wypadnie cały czas kontuzjowany Perquis a z listy rezerwowej jednak nie wejdzie leczący w tej chwili w Warszawie zerwane wiązadła Komorowski. Stara piłkarska prawda mówi że drużynę buduje się od obrony teraz nawet jak wyjdziemy z grupy i nawet jeśli Smuda wtedy odejdzie, zostawi następcy bajzel z tyłu, bo przez prawie 3 lata nie potrafił zbudować formacji składającej się z 4 piłkarzy.

Największa niechęć do Smudy jest przez jego notoryczne kłamstwa np. tylko jeden piłkarz z mojej kadry grał u Beenhakera, w Turcji będzie 90% drużyny, średnia wieku kadry to 22 lata, zespół był świetnie przygotowany fizycznie, w odpowiedzi na pytanie po jednym z meczów, a potem w wywiadzie mówi że zespół był zajechany, Borysiuk jest pewny miejsca w kadrze, głupi trener który obraża się na piłkarzy itd.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2012, 12:56:16 wysłana przez $RMF$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #2694 dnia: Maj 12, 2012, 13:18:00 »
atak polega na nieudolnych kontrach gdzie nawet nie widać schematu wyjścia z piłą z formacji obronnej do ataku.
Kontra to nasza bardzo groźna broń, to ty bredzisz. Dzisiaj oglądałem mecz Polska - Kostaryka z 2006, tam nie potrafili wyjść z obrony do ataku, tylko dzida na napastników. Dzisiaj wygląda to o niebo lepiej, nie rozumiem, dlaczego ciągle doszukujecie się tylko złego, tylko wieszacie psy na kim się da. To jest zatrważające. Nieudolne kontry? Przyczepić się można tylko do skuteczności, bo choćby z Niemcami poszły 3 fantastyczne kontry, które jak dobrze pamiętamy zaprzepaścił Peszko. Krytykując nigdy nie pomożemy reprezentacji, ale oczywiście lepiej wszystkich wokół obwiniać, zamiast dawać wsparcie.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #2695 dnia: Maj 12, 2012, 13:58:36 »
Ludzie, dlaczego hejtujecie własną Reprezentację? Nie jest źle, jest najlepiej od kilku lat, naprawdę!

były 2 dobre mecze za kadencji Smudy z WKS i Australia
I z Bulgarią, USA, Argentyną, Niemcami, Koreą, Białorusią... ::)

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2696 dnia: Maj 12, 2012, 14:10:01 »
Stary ja odniosłem się w sprawie Tomaszewskiego do tematu "niemieckich" piłkarzy w polskiej kadrze i tylko tutaj się z nim zgadzam, tak poza tym mam go gdzies bo jak ktos tak wyzej napisal, moze nawet ty- chce zablysnac w mediach dlatego takie wywiady/wypowiedzi z jego strony slyszymy. Mowisz ze jestem zalosny? ok Twoje zdanie, ja wypowiadajac sie w moim pierwszym poscie na ktory naskoczyles napisalem tu cytat "Tylko bez napinki to tylko moje zdanie" nie lubie Smudy, proste.

Nederland- Realowi kibicowałbym nawet gdyby groził im spadek do II ligi, Polsce oczywiście moge kibicowac ale z innym selekcjonerem i bez Kucharczykow, Polanskich, Matuszczykow (tego trzeba pochwalic no bo przeciez Fortuna wygrala z Herthą a on ugrał aż 18 minut, cudowne)

Co do mojej osoby możecie/ możesz, zalezy ile was jest na mnie naskakiwac ale ja tylko mowie co mysle na ten temat.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #2697 dnia: Maj 12, 2012, 14:12:08 »
Naskakuję tylko i wyłącznie za to zdanie:
polskiej kadrze nie kibicuje bo poza 5-6 piłkarzami reszta to porażka.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2698 dnia: Maj 12, 2012, 14:21:45 »
Hmm no dobra nadal tak uważam z powołanych na EURO pozwoliłem sobie skopiować kadre zaznaczyłem tych ktorych nie mogę scierpiec najbardziej:

BRAMKARZE:
Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)
Łukasz Fabiański (Arsenal)
Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)

OBROŃCY:

Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)
Damien Perquis (Sochaux)
Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela)
Sebastian Boenisch (Werder Brema)
Kamil Glik (Torino)
Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa)
Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)
Marcin Kamiński (Lech Poznań)

POMOCNICY:
Dariusz Dudka (Auxerre)
Eugen Polanski (Mainz)
Rafał Murawski (Lech Poznań)
Adam Matuszczyk (Fortuna Duesseldorf)
Jakub Błaszczykowski (Borussia)
Kamil Grosicki (Sivasspor)
Ludovic Obraniak (Bordeaux)
Maciej Rybus (Terek)
Adrian Mierzejewski (Trabzonspor)
Rafał Wolski (Legia)

NAPASTNICY:
Robert Lewandowski (Borussia)
Paweł Brożek (Celtic)
Michał Kucharczyk (Legia)
Artur Sobiech (Hannover 96)

Jest jeszcze kilka nazwisk ale oni chociaz graja/grali w miare regularnie wiec ich nie wymienilem. Fabianski- calkowity brak gry, mogl byc ktos inny ale po co.
Polanski, ktos napisze strzelal bramki? ok ale z karnych z tego co pamietam.
Matuszczyk- brak komentarza on mnie boli najbardziej w tej kadrze.
Kucharczyk- Wiem wiem dobrze zagrał z Grecja przed EURO to i w trakcie zagra dobrze.
Sobiech- hmm z nim moglbym gdybac, w sumie nic nie mam ale miejsce nalezalo sie Piechowi chocby.
Boenisch- on ma bardzo napiety terminarz meczow, gra co trzy dni w sumie jakies 50 meczow na sezon..
Jak kogos z Was uraziłem sorry

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2699 dnia: Maj 12, 2012, 14:27:45 »
Polanski, ktos napisze strzelal bramki? ok ale z karnych z tego co pamietam.
Najbardziej wartościowy i podstawowy piłkarz Mainz.

Boenisch- on ma bardzo napiety terminarz meczow, gra co trzy dni w sumie jakies 50 meczow na sezon..
Z czego jakieś 4 razy w ciągu 1,5 roku.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #2699 dnia: Maj 12, 2012, 14:27:45 »