Z tłumacza:
Chociaż autor wykonane bardzo obiecujące na Orłów, w tym podwojenie zapisał w swoim pierwszym meczu, zawodnik Bordelais nie welcome on oczekiwać od swoich nowych partnerów. Co gorsza, wskazał, że istnieje prawdziwa dyskryminacja przeciwko niemu. "Nie jestem częścią grupy i nie czuję zintegrowany", rzucił, kontynuując: "Wiedziałem, że nie została przyjęta z zadowoleniem dla niektórych." Na 6 dni w meczu Polski - Księgowość Grecja pierwszym dniu Euro, jego słowa są wystarczające, aby spowodować poważne dolegliwości ze strony Warszawy.
Obraniak wyraziła niezadowolenie na sposób, w jaki został przyjęty w kraju swoich przodków, ale to nie jest tylko jeden. To samo dla jego partnera Damien Perquis.Z powrotem z Sochaux powiedział na RWZT powietrza, on i Obraniak "traktowane jako odpady inne ustawienia" Po przyjeździe. Mimo to z zadowoleniem przyjęła fakt, że z czasem wszystko się zmieniło na lepsze. Celem zdobył przeciwko Słowacji (1-0) ostatnią sobotę, z pewnością przyczyniła się do jego adaptacji.
Na moje Obraniak mówił o tym jak było na początku i że teraz jest już ok.