Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 633805 razy)

Offline D.

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 05.12.2009r.
  • Lech & Real
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #880 dnia: Wrzesień 07, 2010, 22:46:35 »
Co ciekawe, ostatni rywal Polski, Ukraina wygrała u siebie 2-1 z niespodzianką i świetnie grającą drużyną z MŚ - Chile, lekkie zdziwienie wg mnie, czyżby Ukraina też mocno poprawiła swoją grę, czy po prostu Chile tak słabo wypadło.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #881 dnia: Wrzesień 07, 2010, 22:53:01 »
Nie wiem z czego tu się cieszyć, przegrali. Jak dla mnie mogą stwarzać mniej okazji byleby wygrywali, oczywiście liczy się to jak grają, ale rezultat końcowy jest najważniejszy. Na EURO liczy się wynik, a Smuda wg mnie w ciągu roku za dużo z tą kadrą nie zrobił.. Nie widzę za dużej poprawy, dużo błędów w obronie, Boenisch jest b. dobry w ofensywie, jednak parę razy nie nadążał za pomocnikami Australii, Piszczek podobnie. Mimo wszystko pozytywy można znaleźć, ale moim zdaniem jak na razie, to jest więcej rzeczy do poprawy.

a możesz mi powiedzieć czy najważniejszy jest wynik w przygotowaniach do euro do którego jest jeszcze 2 lata? ja wole taki mecz jak dzisiaj niż byśmy mieli wygrać bo przeciętnej grze. Praktycznie rzecz biorąc przez całą 2 połowę cisneliśmy przeciwnika ale brakowało wykończenia albo ostatniego podania,ale to jest do poprawy tak samo jak stałe fragmenty gry, bardzo cieszy coraz lepiej funkcjonująca linia defensywna i fajnie współpracująca para Piszczek-Błaszczykowski,dobrze prezentuje się na lewej stronie Boenish, Mi brakuje w tej drużynie rozgrywającego który stał by się liderem drużyny moze Obraniak jak wróci spełni taką rolę?zobaczymy, moim zdaniem idziemy w dobrym kierunku,

Offline D.

• Piłkarz ekstraklasy
  • Lech & Real
« Odpowiedź #882 dnia: Wrzesień 07, 2010, 23:30:54 »
a możesz mi powiedzieć czy najważniejszy jest wynik w przygotowaniach do euro do którego jest jeszcze 2 lata? ja wole taki mecz jak dzisiaj niż byśmy mieli wygrać bo przeciętnej grze. Praktycznie rzecz biorąc przez całą 2 połowę cisneliśmy przeciwnika ale brakowało wykończenia albo ostatniego podania,ale to jest do poprawy tak samo jak stałe fragmenty gry, bardzo cieszy coraz lepiej funkcjonująca linia defensywna i fajnie współpracująca para Piszczek-Błaszczykowski,dobrze prezentuje się na lewej stronie Boenish, Mi brakuje w tej drużynie rozgrywającego który stał by się liderem drużyny moze Obraniak jak wróci spełni taką rolę?zobaczymy, moim zdaniem idziemy w dobrym kierunku,
Tak wynik jest najważniejszy, bo on pokazuje na co drużynę stać. Doczekamy się zwycięstw z taką grą to będzie można chwalić drużynę za całokształt :), nie ma znaczenia czy to jest EURO czy towarzyszki mecz, zawsze powinno się grać o zwycięstwo. Ta drużyna straciła 2 gole po błędach defensywy, nie wykorzystała karnego, stworzyła sobie dużo okazji pod bramkowych i przegrała 1-2 nie ma się z czego cieszyć, można szukać pozytywów i takowe na pewno są, ale na ostatnie 4 mecze, przegraliśmy trzy, z Mistrzami Świata, z dobrym Kamerunem i moim zdaniem słabą Australią, a z jeszcze słabszą Ukrainą zremisowaliśmy. To się liczy...

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #883 dnia: Wrzesień 08, 2010, 13:01:29 »
Wróci Obraniak, Mierzejewski i może Majewski zacznie grać to i ostatnie podanie będzie dobre
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline GACEK300

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 12.11.2008r.
  • Serce mam pasiaste !!!
« Odpowiedź #884 dnia: Wrzesień 08, 2010, 14:43:40 »
No cóż mamy słabą ligę,mamy słaby zespół narodowy,mamy przeciętnych zawodników pod każdym względem,cały czas cofamy się do tyłu wobec europy nie mówiąc już o świecie,realia powoli trzeba się przyzwyczajać do takiego stanu.
Zmiany muszą iść od góry,czyli zmiana całego Pzpn,co za tym idzie nowy system szkolenia młodzieży,a efekty przyjdą za kilka lat,nie ma co marzyć iż nasza reprezentacja coś zawojuje na Euro 2012,jedynie co nam pozostaje to modlitwa przy takim stanie Polskiej Piłki by nasi nie skompromitowali się na swoich stadionach.

Ps.A co do komentarza,wczorajszego meczu nasi mędrcy piłkarscy przebili dno : No jest progres choć przegrywamy !!!
    Ja widzę to tak w grze Polaków,było widać iż bardzo chcą,chcą coś zrobić ze swoim marazmem na boisku,ale cóż znów prawda wyszła na jaw
    Panowie brak umiejętności,brak pomysłu nie mówiąc już o skuteczności na tle słabej Australii,co było widać w drugiej połowie meczu !!!!
    Defensywa naszego zespołu to wielkie sito,atak to bicie głową o mur Australii,która bardzo się mądrze broniła,czyli widać na załączonym  
obrazku,atak pozycyjny w naszym wykonaniu to totalna klapa.
    Jestem ciekaw jak długo Smuda,będzie dalej nam opowiadał bajki,tak naprawdę nie widać koncepcji gry u naszego trenera.!!!!

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 14:47:11 wysłana przez GACEK300 »
Głupotę i chamstwo należy tępić w zarodku !!!

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #885 dnia: Wrzesień 08, 2010, 16:07:12 »
najlepiej to mówić, że jesteśmy totalnie słabi i ogranie nic nam nie da. Człowieku, może gramy słabo, ale nie jesteśmy gorsi od Azerbejdżanu, Malty, czy San Marino - stać nas na dobrą grę, trzeba to tylko oszlifować. W sumie ja moge gadać, a ty i tak zostaniesz z tym, że Polska reprezentacja to totalne dno.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #886 dnia: Wrzesień 08, 2010, 16:24:35 »
oczywiście widać progres w grze a to że przegrywamy to takie ważne na etapie budowy drużyny?

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #887 dnia: Wrzesień 08, 2010, 16:34:53 »
Kadrowo to my mamy dobry zespól a wczorajszy mecz pokazał że grać potrafimy. Brakuje jeszcze sporo ale widać potencjał tej reprezentacji. Niestety ciągle mamy kilka luk na niektórych pozycjach a w szczególności kuleją: środek obrony(Głowacki może ten problem rozwiązać), lewe skrzydło(dobry byłby Kupisz wczoraj w meczu U21 z Hiszpanią robił co chciał z Azpilicuetą) środek pomocy/rozgrywający(myślę że mamy trzech bardzo dobrych piłkarzy mogących zagrać na tej pozycji Obraniak, Mierzejewski, Majewski) Widać że system 1-4-3-2-1 służy nam lepiej niż 1-4-2-3-1 ale warto było by też spróbować klasyki 1-4-4-2. Co może cieszyć? Na pewno boki obrony, bramka oraz częstsza kombinacyjna gra naszych.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 16:38:37 wysłana przez RealMadrytFan:) $$$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #888 dnia: Wrzesień 08, 2010, 17:20:54 »
Grosicki gdyby grał często w kadrze to mógłby być spory wzmocnieniem na lewą stroną,moim zdanie luka też jest na pozycji defensywnego pomocnika(tego ostatniego)

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #889 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:09:50 »
Grosicki gdyby grał często w kadrze to mógłby być spory wzmocnieniem na lewą stroną,moim zdanie luka też jest na pozycji defensywnego pomocnika(tego ostatniego)

Moim zdaniem na ten moment podstawowym defensywnym pomocnikiem jest Tomek Bandrowski. I gdy jest zdrowy dobrze wywiązuje się ze swoich zadań.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #890 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:12:10 »
Bandrowski to świetny przecinak atakuje rywali z pełną ku**ą a takiego nam trzeba

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #891 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:44:22 »
no Bandrowski ma charakterek. Dobrze się uzupełnia w środku pola z Murawskim. :P
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Na forum od: 05.01.2009r.
« Odpowiedź #892 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:55:28 »
W tej reprezentacji trzeba przede wszystkim wywalić Wojtkowiaka i Peszko. To że ich Smuda lubi nie ma znaczyć ze będą grać w reprezentacji mimo beznadziejnej formy. We wczorajszym meczu byli najgorsi. Też nie wiem po co Pietrasiak grał. Nawet go nie zauważyłem na boisku. Wasilewski już grywa ? Przydałby się jako filar obrony.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #893 dnia: Wrzesień 08, 2010, 19:56:33 »
z tym Wasilewskim to chyba żartowałeś. :P
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #894 dnia: Wrzesień 08, 2010, 20:29:28 »
On nawet nie trenuje jeszcze

Offline D.

• Piłkarz ekstraklasy
  • Lech & Real
« Odpowiedź #895 dnia: Wrzesień 08, 2010, 21:12:23 »
W tej reprezentacji trzeba przede wszystkim wywalić Wojtkowiaka i Peszko. To że ich Smuda lubi nie ma znaczyć ze będą grać w reprezentacji mimo beznadziejnej formy. We wczorajszym meczu byli najgorsi. Też nie wiem po co Pietrasiak grał. Nawet go nie zauważyłem na boisku. Wasilewski już grywa ? Przydałby się jako filar obrony.
Nie wiem co ty masz do Wojtkowiaka, przy pierwszej bramce dla Australii zawinił Żewłakow, przy drugiej bramce sfaulował Żewłakow, co słabego zrobił Wojtkowiak? Wojtkowiak miał słaby moment pod koniec meczu, ale to cały zespół osłabł.. Co do Peszki to się zgodzę, że słabo grał, ale nie grał na swojej nominalnej pozycji, był bardziej środkowym pomocnikiem aniżeli skrzydłowym.

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #896 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:02:23 »
Dokładnie, Peszko i Wojtkowiak out. Myślę, że Peszko to kwestia czasu bo jak wróci Obraniak i Mierzejewski to Sławek wypadnie ze składu. A Wojtkowiak to typowy ulubieniec trenera  i obawiam się, że linia obrony w meczach pazdziernikowych będzie wyglądać tak :
Piszczek-Wojtkowiak-Głowacki-Boenisch. A ja osobiście wolał bym kogoś z dwójki Sadlok, Glik obok Arka Głowackiego.

Myślę, że w 2011 Murawski też wypadnie ze składu i za niego wejdzie Matuszczyk ;)

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #897 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:06:46 »

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #898 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:10:42 »
Piszczek-Wojtkowiak-Głowacki-Boenisch.
bez Żewłakowa ? Przecież on ma być kapitanem Polaków na Euro 2012. ;d
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline D.

• Piłkarz ekstraklasy
  • Lech & Real
« Odpowiedź #899 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:13:24 »
Dokładnie, Peszko i Wojtkowiak out. Myślę, że Peszko to kwestia czasu bo jak wróci Obraniak i Mierzejewski to Sławek wypadnie ze składu. A Wojtkowiak to typowy ulubieniec trenera  i obawiam się, że linia obrony w meczach pazdziernikowych będzie wyglądać tak :
Piszczek-Wojtkowiak-Głowacki-Boenisch. A ja osobiście wolał bym kogoś z dwójki Sadlok, Glik obok Arka Głowackiego.

Myślę, że w 2011 Murawski też wypadnie ze składu i za niego wejdzie Matuszczyk ;)

Co do Murawskiego, to nie ma opcji, żeby on wypadł ze składu :).

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #899 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:13:24 »