Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634061 razy)

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #940 dnia: Wrzesień 21, 2010, 21:09:17 »
Tomaszewski dużo u mnie stracił kiedy byłem na spotkaniu z nim na uczelni
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #941 dnia: Wrzesień 21, 2010, 21:12:55 »
ja już go dawno nie słucham, tylko śmieje się z niego, bo robi z siebie idiotę. ;d
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #942 dnia: Wrzesień 21, 2010, 22:14:07 »
Czytaliście wypowiedź Tomaszewskiego ?

On, uważa, że w kadrze alkohol leje się strumieniami i panuje kompletna samowolka (do karnego miał podejść Żewłakow a strzelał Lewandowski)

Ten człowiek ma coś z głową moim zdaniem. Jak by panowała samowolka to na pewno doświadczony Żewłakow nie dał by strzelać młodemu Lewandowskiemu.

on mowi chyba co innego niż uważa. płacą mu pewnie za to ze jest o nim głośno ;p
" border="10

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #943 dnia: Wrzesień 22, 2010, 10:25:43 »
Dopóki będę selekcjonerem, Iwański i Peszko nigdy nie zagrają w mojej drużynie - powiedział we wtorek "Gazecie" Franciszek Smuda. Piłkarze po meczu z Australią nie pili alkoholu sami, ale zostają wyrzuceni z kadry, bo awanturowali się na korytarzu krakowskiego hotelu i "podważali kompetencje" asystenta selekcjonera

O wyrzuceniu z reprezentacji Iwańskiego i Peszki napisała we wtorek "Rzeczpospolita". Szefowie kadry starali się wyciszyć sprawę, ale nie chodziło o darowanie ukaranym, tylko o uniknięcie większego skandalu. Jak ustaliła "Gazeta", po meczu z Australią w hotelowym pokoju Iwańskiego piło bowiem wielu kadrowiczów. Jedne źródła mówią, że ośmiu, inne, że aż dwunastu. Selekcjoner mówi tylko o Peszce i Iwańskim. - Nie chcę już mówić o tej aferze, bo to nic przyjemnego - wzdycha Smuda.

Kiedy obejmował kadrę, zapowiedział kategorycznie: "U mnie nie będzie wybaczanek, nie będzie jak u Leo, który jednego dnia dyskwalifikował, a potem przywracał do zespołu. Kto mi podpadnie raz, ten nie ma powrotu nigdy".

Nawiązywał do sytuacji z sierpnia 2008 roku, kiedy Boruc, Dudka i Majewski upili się po meczu z Ukrainą we Lwowie, a do kadry wrócili już na październikowe mecze eliminacyjne.

Smuda nie jest wrogiem picia po meczu, ale chce, żeby piłkarze robili to przy nim. Po porażce z Australią zgodził się na piwo w hotelowym barze, ale niektórym było mało i przenieśli się do pokoju. Imprezę zorganizował w swoim pokoju Iwański. Nie było tam ani Boruca, ani Lewandowskiego, ani Macieja Sadloka, ani piłkarzy Polonii Warszawa.

Prawdopodobnie nie doszłoby do skandalu, ale zawodnik Legii, wspierany głosem lechity Peszki, o czwartej nad ranem zaczął hałasować na korytarzu. Usłyszał to asystent Smudy Jacek Zieliński i dyrektor reprezentacji Konrad Paśniewski. Nasz rozmówca uważa, że nawet i wtedy sprawę udałoby się wyciszyć, ale piłkarze zaczęli obrażać Zielińskiego. Podobno podważali jego kompetencje.

Tego było za wiele, dlatego Smuda podjął tak zdecydowane kroki. Czy oznaczają one, że Iwański i Peszko nie zagrają w Euro 2012? - Tak, bo nie może być pobłażania dla takiego zachowania. Na pewno ja ich już nie chcę w swojej drużynie - mówił we wtorek "Gazecie" selekcjoner.

Według Smudy okolicznością dodatkowo obciążającą Peszkę i Iwańskiego jest to, że obaj pracowali z nim w klubach - pierwszy w Lechu Poznań, drugi w Zagłębiu Lubin. - Znają więc moje zwyczaje. Ciągle powtarzałem, że u mnie coś takiego można zrobić tylko raz - pierwszy i ostatni. Pan Bóg im chyba rozum odjął - powiedział Smuda.

Peszko już w czasie gry w Wiśle Płock znany był z trudnego charakteru. Smuda nie wahał się jednak przed ściągnięciem go do Lecha. - Nie z takimi dawałem sobie radę - twierdził. Przy nim 25-letni obecnie pomocnik stał się czołowym polskim graczem. W Lechu nie sprawiał kłopotów.

Iwański był grzeczny, kiedy razem pracowali w Lubinie. W ubiegły wtorek trener Legii Warszawa Maciej Skorża jego i dwóch innych zawodników przesunął do Młodej Ekstraklasy za psucie atmosfery w zespole. - Mój kadrowicz musi świecić przykładem na boisku i poza nim - komentował nam tę sprawę Smuda.

W piątek trener ma ogłosić powołania na październikowe sparingi z USA i Ekwadorem. Większym problemem dla Smudy będzie znalezienie zastępcy Peszki, który przeciwko Ukrainie i Australii wychodził w podstawowym składzie. Był najgorszy na boisku, ale i tak stanowił ważne ogniwo polskiej drużyny. Prawdopodobnie zastąpi go Kamil Grosicki z Jagiellonii Białystok. W Iwańskim Smuda widział zmiennika Ludovica Obraniaka na pozycji ofensywnego, środkowego pomocnika. Z Ukrainą zagrał od początku, przeciwko Australii wszedł na ostatnie siedem minut. Na mecze w USA i Kanadzie do kadry wraca kontuzjowany ostatnio Obraniak. Podczas zgrupowania trener jeszcze raz ma przypomnieć kadrowiczom o regułach i dyscyplinie, której od nich wymaga.

źródło:GW i wszystko jasne

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #944 dnia: Wrzesień 22, 2010, 11:05:45 »
- Ja w przeciwieństwie do innych osób, które mediom sprzedały tego newsa, nie chcę i nie mogę opowiadać o wszystkich szczegółach. Wspomnę tylko o jednym: czy naprawdę sądzi pan, że poza swoim pokojem w nocy przebywałem tylko ja i Maciek Iwański? Tego wątku nie będę jednak rozwijać. Zostałem przyłapany ja i teraz ponoszę tego konsekwencje - powiedział Peszko.

Oj Peszko widać zaczynasz sypać kolegów ;)
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #945 dnia: Wrzesień 22, 2010, 19:25:33 »
ooo kur** nie jest za dobrze ;/ 

Niech to się jak najszybciej wyjaśni, ale wydaje mi się, że z tego będzie jeszcze DUŻA afera.

Offline furtak123

• Asystent trenera
  • Na forum od: 18.06.2009r.
« Odpowiedź #946 dnia: Wrzesień 24, 2010, 13:35:04 »
Co do Tomaszewskiego to cenie go jako pilkarza ale to nie zmienia faktu ze to kawal ch*ja,tylko krytykuje i narzeka,mnie on poprostu wkurza
"Drętwą mową ust nie kalać, wyjść na boisko i zapierdalać"

ale go w domu biją kablem bez przewodowym :D

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #947 dnia: Wrzesień 24, 2010, 15:08:35 »
Selekcjoner Franciszek Smuda powołał trzynastu zawodników grających w zagranicznych klubach na najbliższe mecze z USA w Chicago i Ekwadorem w Montrealu.

Powołania otrzymali:

Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina, Włochy), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia).

Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy), Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turcja).

Pomocnicy: Rafał Murawski (Rubin Kazań, Rosja), Bartosz Salamon (Foggia Calcio, Włochy), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Adam Matuszczyk (1.FC Köln, Niemcy), Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, Francja), Radosław Majewski (Nottingham Forest FC, Anglia).

Napastnicy: Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, Francja).

Powrót Majewskiego. Ciekawe co Salomon pokaże. ;d Dobrze, że go powołał, warto dać mu szansę, może jakieś odkrycie będzie. ;p
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline D.

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 05.12.2009r.
  • Lech & Real
« Odpowiedź #948 dnia: Wrzesień 24, 2010, 15:25:28 »
Kolejny raz myślę, że to będzie całkowity niewypał. Chodzi mi o zawodnika 3 ligowej Foggi.. Dajmy spokój.. W reprezentacji zawodnik z 3 ligi??

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #949 dnia: Wrzesień 24, 2010, 16:04:14 »
Dobre powołania bo tylko ci mu zostali ;), dobry pomysł z młodym Salomonem - w końcu na takich zgrupowaniach należy testować młodych zawodników, dla mnie następni w kolejce Krychowiak i Stulin. Dziwi brak Kokoszki pod nie obecność Sadloka i Głowackiego. Ja to bym widział tak na USA ;)

Bramkarze:
Artur Boruc (AC Fiorentina)
Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade)
Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia)

Obrońcy:
Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
Kamil Glik (Palermo)
Michał Żewłakow (Ankaragucu)
Adam Kokoszka (Empoli)
Mariusz Magiera (Górnik Zabrze)
Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)
Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa)
Tomasz Brzyski (Polonia Warszawa)

Pomocnicy:
Rafał Murawski (Rubin Kazań)
Bartosz Salamon (US Foggia)
Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)
Adam Matuszczyk (1 FC Koeln)
Ludovic Obraniak (Lille OSC)
Radosław Majewski (Nottingham Forest)
Łukasz Mierzejewski (Polonia Warszawa)
Kamil Grosicki (Jagiellonia)

Napastnicy:
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre)
Artur Sobiech (Polonia Warszawa)
Andrzej Niedzielan (Korona Kielce)

Rezerwowi: Bandrowski(gdy by był zdrowy to pewnie grał by za Salomona),Cezary Wilk, Kupisz, Małkowski, Kikut, Bonin, Smolarek, Paweł Brożek, Robak, Banaś ;D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2010, 16:06:32 wysłana przez Janek994 »

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #950 dnia: Wrzesień 24, 2010, 16:38:09 »
Smuda już się zaczyna w tym wszystkim gubić...
Będziemy się wstydzić na Euro za piłkarzy.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #951 dnia: Wrzesień 24, 2010, 17:24:41 »
Wreszcie powołał dobrych piłkarzy z zagranicy jak Maja i Salamon

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #952 dnia: Wrzesień 24, 2010, 20:18:11 »
Byłem dziś w Silesia City Center i spotkałem Sadloka. Mam nawet autograf ;) (i tak nie uwierzycie)

Dobre powołania, dziwi mnie brak Kuszczaka i innych "stałych" reprezentantów.

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #953 dnia: Wrzesień 24, 2010, 20:26:14 »
myślę, że powoła jeszcze Kupisza i na pewno da mu zadebiutować ;D

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #954 dnia: Wrzesień 24, 2010, 20:38:11 »
Florek -> Ja wierze ;)

Co do tematu ,cieszy dobra postawa polskich piłkarzy w BVB. Kuba dostał się do jedenastki kolejki Bundesligi ,mam nadzieję ,że równie dobrze zaprezentują sie w meczach Polski ;) 
" border="0
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #955 dnia: Wrzesień 24, 2010, 21:32:04 »
Florek -> Ja wierze ;)

Co do tematu ,cieszy dobra postawa polskich piłkarzy w BVB. Kuba dostał się do jedenastki kolejki Bundesligi ,mam nadzieję ,że równie dobrze zaprezentują sie w meczach Polski ;) 

Kiedy Kuba był w 11 kolejki ?

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #956 dnia: Wrzesień 24, 2010, 22:29:33 »
" border="0
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #957 dnia: Wrzesień 24, 2010, 22:51:36 »
Benaglio - C. Schulz, Hummels, Haggui, F. Heller - Schmiedebach, Sahin - Ribery, Holtby - Ya Konan, Grafite

to jest 11- 5 kolejki bundesligi według "KICKER'A" czyli najpopularniejszego niemieckiego pisma sportowego;)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #958 dnia: Wrzesień 25, 2010, 12:34:04 »
Sadlok boi się latać :[ to nie dobrze
Ciekawe czy by zrezygnował z latania gdyby nasza reprezentacja wystąpiła na MŚ RPA 2010

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #959 dnia: Wrzesień 25, 2010, 12:39:53 »
Sadlok boi się latać :[ to nie dobrze
Ciekawe czy by zrezygnował z latania gdyby nasza reprezentacja wystąpiła na MŚ RPA 2010

Było o tym trochę głośno jak Ruch leciał do Karagandy na mecz Ligi Europy. No cóż - Bergkamp też nie chciał latać, ale i tak był zajebistym piłkarzem.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #959 dnia: Wrzesień 25, 2010, 12:39:53 »