Witam mam problem z PESem. A więc przed wyjściem Ekstraklasa Patch posiadałem PESedit Patch jakąś starszą wersje 0,coś i wszystko chodziło ładnie pięknie. I w momencie jak wyszedł Ekstraklasa Patch ja zmieniłem monitor na Full HD.Po zainstalowaniu patcha zmieniłem roździelczość w Kitserverze na 1920x1080. I teraz zaczyna się mój problem jak włączam mecz to jest wszystko ładnie pięknie ale w końcówce zaczyna ekran skakać a dokładnie kursor i zawodnicy koło piłkarza który jest przy piłce.Więc zainstalowałem program Fraps żeby zobaczyć ile mam FPSów. Średnia przez 60 sekund to 73 FPS i nie spada poniżej 60 ale mimo tego wyniku postanowiłem grać z Frapsem włączonym. I podczas "normalnej" gry cały czas pokazuje 60 FPS ale jak zaczyna się ciąć to pokazuje od 50 do 59 FPSów.Według mnie nawet to 50 powinno zupełnie wystarczyć ( grałem w NBA 2k10 na tym samym PC miałem 30 FPS i grało się bardzo dobrze bez ścinek ). Ale jak wyjdę do pulpitu przyciskiem windows (ten między control a alt). to gra przestaje ciąć i za chwilę znów zaczyna więc podczas meczu musze wychodzić do pulpitu od 3 do 7 razy.
No właśnie czy potraficie temu zaradzić?? Czy to wina Ekstraklasa patcha a może nowego monitora i wyższej roździelczości?? Ale jeśli to byłaby wina którejś z tych 2 rzeczy to powinno od początku ciąć i nie przestawać nawet po wyjściu do pulpitu. Przeinstalowałem PESa i też nic nie pomogło. Komputera czysty (z wirusów jak i z brudu w środku

).
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam