Autor Wątek: Pierwsze informacje o PES 2011 !!!  (Przeczytany 20269 razy)

Offline kolesb

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.11.2009r.
Odp: Pierwsze informacje o PES 2011 !!!
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 14, 2010, 13:42:14 »
Mam nadzieję, że w nowym PESie wprowadzą kilka poprawek. Uważam, że mogli by poprawić sterowanie zawodnikiem, tak byśmy kontrolowali jego poczynania w 100%(nie można wyłączyć asystenta, oprócz rozgrywki 2 vs com.), co szczególnie przeszkadza w trybie BaL. Gdyby również poprawili błedy wypisane w poście powyżej, nowy PES byłby najlepszym do tej pory. Mniejsza o zmiany graficzne, bo pod tym względem gra prezentuje się dobrze.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 13:44:01 wysłana przez kolesb »

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 14, 2010, 13:44:32 »
W 80% z tego co napisałeś to opis PESa(z wyjątkiem bramkarzy, ukarania zawodnika kartką po puszczeniu gry przez sędziego i treningów). Jeśli rozegrałeś 5-10 spotkań w PESa, to nie powinieneś go tak krytykować. W zależności od poziomu przeciwnika z jakim gramy zmienia się praktycznie cała rozgrywka. Mam około 4-5 karnych w sezonie, wolne w okolicach pola karnego raz na kilka meczy(co 3), przy czym wolne w odległości od 25-35m ma praktycznie co mecz(odczujesz to, jeśli przestaniesz grać tylko i wyłącznie skrzydłami, i używając do tego zawodników typu CR czy Messi).
Z drugiej strony muszę przyznać, że PES 2010 ma bardzo dużo wad: sędziowie, boty, zbyt odczuwalna różnica skilla pomiędzy drużynami(mam na myśli AI naszej drużyny), gra bramkarzy, transferyprowadzone przez skauta, zbyt duża szybkość rozgrywki. Mogłem coś pominąć ;D

Gram na PC

Bardzo dobrze powiedziane :) A co do szybkości gry to możesz sobie ją zmniejszać/zwiększać poprzez speedera gry :)
" border="0
" border="0

Offline serkowski

• Najlepszy piłkarz świata
  • Na forum od: 02.02.2007r.
  • Piłka jest okrągła a bramki są dwie"...[*]
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 14, 2010, 13:47:18 »
W 80% z tego co napisałeś to opis PESa(z wyjątkiem bramkarzy, ukarania zawodnika kartką po puszczeniu gry przez sędziego i treningów). Jeśli rozegrałeś 5-10 spotkań w PESa, to nie powinieneś go tak krytykować. W zależności od poziomu przeciwnika z jakim gramy zmienia się praktycznie cała rozgrywka. Mam około 4-5 karnych w sezonie, wolne w okolicach pola karnego raz na kilka meczy(co 3), przy czym wolne w odległości od 25-35m ma praktycznie co mecz(odczujesz to, jeśli przestaniesz grać tylko i wyłącznie skrzydłami, i używając do tego zawodników typu CR czy Messi).
Z drugiej strony muszę przyznać, że PES 2010 ma bardzo dużo wad: sędziowie, boty, zbyt odczuwalna różnica skilla pomiędzy drużynami(mam na myśli AI naszej drużyny), gra bramkarzy, transferyprowadzone przez skauta, zbyt duża szybkość rozgrywki. Mogłem coś pominąć ;D

Gram na PC

Nie rań mi nawet serca że 80 % to pes hehe dawno się tak nie uśmiałem ;) , Pes 10  nie ma nic czego by fifa  10 ( konsolowa ) mogła od niego zaczerpnąć , ta gra jest nie samo witym GNIOTEM !!! Grywalność bliska zeru !!! co ją utrzymuję na powierzchni to tylko i wyłącznie patche !!! ( np ekstraklasa patch ) nic więcej , ciekawe ilu z was wytrzymało by grając na czystym pes-ie :) ja próbowałem się przekonać do tej gry kilka razy ale nie mogę , większego gniotu ,badziewia nie widziałem , proszę nie porównuj tej gry do dzieła panów z EA bo to niebo a ziemia ...Zmienia się rozgrywka , czy gram Peru vs Angola czy Realem vs Wisła przeciwnik gra piła ok 2-3 min klepa w klepe :) przecie to jest zabawne , gdzie tu realizm ? Angola , Oman piła grają jak barca ? :) Bravo !!!

Pozdrawiam , bez napinki
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 13:50:24 wysłana przez serkowski »

Offline pesmaniac

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.05.2008r.
    • Status GG
    • Fotochromy
  • Gram w: PES 6, PES 2013, FIFA 11
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 14, 2010, 13:54:38 »
OT
HalO !!! to nie jest temat o PES 2010 !!! jak chcecie podyskutować zapraszam tu : REJESTRACJA lub LOGOWANIE lub na PW albo ew. na gadu ;) Tutaj piszemy o PES 2011 ! Dziękuję .
\o/ Glory Glory Man United! \o/

Offline kolesb

• Junior
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 14, 2010, 15:30:41 »

Nie rań mi nawet serca że 80 % to pes hehe dawno się tak nie uśmiałem ;) , Pes 10  nie ma nic czego by fifa  10 ( konsolowa ) mogła od niego zaczerpnąć , ta gra jest nie samo witym GNIOTEM !!! Grywalność bliska zeru !!! co ją utrzymuję na powierzchni to tylko i wyłącznie patche !!! ( np ekstraklasa patch ) nic więcej , ciekawe ilu z was wytrzymało by grając na czystym pes-ie :) ja próbowałem się przekonać do tej gry kilka razy ale nie mogę , większego gniotu ,badziewia nie widziałem , proszę nie porównuj tej gry do dzieła panów z EA bo to niebo a ziemia ...Zmienia się rozgrywka , czy gram Peru vs Angola czy Realem vs Wisła przeciwnik gra piła ok 2-3 min klepa w klepe :) przecie to jest zabawne , gdzie tu realizm ? Angola , Oman piła grają jak barca ? :) Bravo !!!

Pozdrawiam , bez napinki

Spoko, rozumiem co chcesz mi/nam przekazać i nie mówię, że tak nie jest. Możemy się tylko cieszyć, że mamy wybór w doborze "kopanej", która nam najbardziej pasuje. W tej chwili mamy 2 silne tytuły na rynku, w przyszłości może ich być więcej. W PESie bardzo ważną sprawą, jak nie najważniejszą jest ustawienie i podejście taktyczne do przeciwnika. Każdy zawodnik może być przez nas odesłany do róznych zadań. Dla przykładu spróbuj kiedyś ustawić indywidualne krycie na rozgrywającego drużyny przeciwnej(o ile grają jednym środkowym) i przekonasz się jaki to ma wplyw na ich grę podaniami(porównaj różnicę pomiędzy grą Realu, a Angoli). Jak to się mówi: "przeciwnik gra tak jak mu na to pozwalamy". Zawsze możesz coś zmienić, by grało się lepiej i mam nadzieję, że nowa odsłona PESa pod tym względem nie będzie gorsza.
Duże pole manewru przy zarządzaniu obsadą sztabu szkoleniowego jest jak najbardziej na plus, ale tak naprawde ma zbyt duży wpływ na rozwój zawodników co sprawia, że ich rozwój staje się mniej realny. Mam nadzieję, że KONAMI coś z tym zrobi w nowej wersji.

;D Gram bez patchy ;D

Popieram pesmaniac co do OT. Jak coś to pisz tu: REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Możemy kontynuować ten temat.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 17:38:15 wysłana przez kolesb »

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
  • Na forum od: 11.04.2009r.
  • MANCHESTER UNITED 4 EVER GLORY
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 14, 2010, 15:36:43 »
oczywiście że parę smaczków jest w pesie .....ok bo grałem mam oryginała .........i to jest dobra kopanka ....ale fifa to.........no mmmm coś w sobie ma jest genialna a gram dopiero od 2 dni  bo mi dopiero pytki przyszły  a a dziś kupiłem kabel hdmi i jest WYPAS ;)
i fifa jest dużo lepsza dużo .....a pes nie jest ZŁY ale w porównaniu do fify....na konsole ....;(

Man UTD FOREVER

Offline kolesb

• Junior
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 14, 2010, 15:54:38 »
Nie Ty pierwszy i jedyny tak uważasz. Konsole nowej generacji otworzyły całkowicie nowy rozdział w rozwoju gier. Jako posiadacze PC możemy mieć jedynię nadzieję, że KONAMI nie skupi całych swoich sił na rozwoju wersji konsolowej i w przypadku wersji PC nie odświeży tylko PES 2010  :-\, bo czeka nas kolejny rok rozczarowań, bądź spacer do sklepu i dość spory wydatek....

Offline serkowski

« Odpowiedź #47 dnia: Luty 14, 2010, 16:59:22 »
Spoko, rozumiem co chcesz mi/nam przekazać i nie mówię, że tak nie jest. Możemy się tylko cieszyć, że mamy wybór w doborze "kopanej", która nam najbardziej pasuje. W tej chwili mamy 2 silne tytuły na rynku, w przyszłości może ich być więcej. W PESie bardzo ważną sprawą, jak nie najważniejszą jest ustawienie i podejście taktyczne do przeciwnika. Każdy zawodnik może być przez nas odesłany do róznych zadań. Dla przykładu spróbuj kiedyś ustawić indywidualne krycie na rozgrywającego drużyny przeciwnej(o ile grają jednym środkowym) i przekonasz się jaki to ma wplyw na ich grę podaniami(porównaj różnicę pomiędzy grą Realu, a Angoli). Jak to się mówi: "przeciwnik gra tak jak mu na to pozwalamy". Zawsze możesz coś zmienić, by grało się lepiej i mama nadzieję, że nowa odsłona PESa pod tym względem nie będzie gorsza.
Duże pole manewru przy zarządzaniu obsadą sztabu szkoleniowego jest jak najbardziej na plus, ale tak naprawde ma zbyt duży wpływ na rozwój zawodników co sprawia, że ich rozwój staje się mniej realny. Mam nadzieję, że KONAMI coś z tym zrobi w nowej wersji.

;D Gram bez patchy ;D

Popieram pesmaniac co do OT. Jak coś to pisz tu: REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Możemy kontynuować ten temat.

No tak to możemy rozmawiać :) Papaszam że  wcisłem temat pes vs fifa , w mojej intencji nie było ponowne kłótnie na temat tych kopanek ... Sorka :(

Pozdrawiam

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 14, 2010, 17:07:48 »
oczywiście że parę smaczków jest w pesie .....ok bo grałem mam oryginała .........i to jest dobra kopanka ....ale fifa to.........no mmmm coś w sobie ma jest genialna a gram dopiero od 2 dni  bo mi dopiero pytki przyszły  a a dziś kupiłem kabel hdmi i jest WYPAS Mrugnięcie
i fifa jest dużo lepsza dużo .....a pes nie jest ZŁY ale w porównaniu do fify....na konsole ....;(

Uważaj co mówisz :D :)
" border="0
" border="0

Offline Risto-pl

• Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.03.2007r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 14, 2010, 17:37:11 »
szkoda że w dzisiejszych czasach konami zawsze musi coś zwalić po prostu wygląda tak  pes od   numeru 2008 to i następne są żle zrobione grafika coraz lepsza a gemplay coraz słabszy  a bramkarze to już niech każdy sam oceni po konkursie bramek pes10 moje zdanie bramkarze i sędziowanie to istna kupa śmiechu  pozdrawiam

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 14, 2010, 18:17:39 »
Ludzie kupujecie KONSOLE jak już miałem dość .......gry nie wychodzą !!! itp itd albo na pc dostajemy taki chłam jak fifa 10 na PC ..........
a tu tu
+wszystkie gry wychodzą
+Nic się nie tnie !!!
+Za nie długo NATAL i "Różdżka" ps3
+jeśli nie macie kasy na oryginały to kupcie xbox i go przeróbcie 1 płytka vermatima kosztuje 6 zł

dla mnie jeden minus to gdy gram i płytka wiruje ;) to głośno działa ....ale to to jest kwestia godzin a się przyzwyczaisz ....... mógł bym ten + wymieniać  długo długo

ale dalej nie wiem jak się gra w strzelanki na padzie ......może ktoś się podzielić doznaniami jak się gra w strzelanki na padzie bo czekam na bad of company 2 i wtedy ściągnie ;)

Man UTD FOREVER

Offline Bayern

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 16.08.2006r.
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 14, 2010, 18:51:15 »
Ludzie kupujecie KONSOLE jak już miałem dość .......gry nie wychodzą !!! itp itd albo na pc dostajemy taki chłam jak fifa 10 na PC ..........
a tu tu
+wszystkie gry wychodzą
+Nic się nie tnie !!!
+Za nie długo NATAL i "Różdżka" ps3
+jeśli nie macie kasy na oryginały to kupcie xbox i go przeróbcie 1 płytka vermatima kosztuje 6 zł

dla mnie jeden minus to gdy gram i płytka wiruje ;) to głośno działa ....ale to to jest kwestia godzin a się przyzwyczaisz ....... mógł bym ten + wymieniać  długo długo

ale dalej nie wiem jak się gra w strzelanki na padzie ......może ktoś się podzielić doznaniami jak się gra w strzelanki na padzie bo czekam na bad of company 2 i wtedy ściągnie ;)
Chce grac przez neta i co wtedy??? Na x-sie i ps3 mało Polakow gra online, a pozatym jak przerobie x-sa to juz nie pogram online

Offline serkowski

« Odpowiedź #52 dnia: Luty 14, 2010, 18:58:55 »
Chce grac przez neta i co wtedy??? Na x-sie i ps3 mało Polakow gra online, a pozatym jak przerobie x-sa to juz nie pogram online

Na przerobiony xie zapomnij o grze na necie , MS dało ponad 2 mln bananów;) ale gra na sieci na live to bajka , zero laga , miałem swojego czasu net 2 mb i grało się jak z komputerem , warto wydać to 120 zł na rok na kont live ....

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 14, 2010, 19:14:53 »
heh ja gram onlline ....ale ostrożnie ;D wiem że można dostać bana......ale mogę grać dalej ....tylko  dysk blokują którego nie mam

Man UTD FOREVER

Offline serkowski

« Odpowiedź #54 dnia: Luty 14, 2010, 19:29:09 »
heh ja gram onlline ....ale ostrożnie ;D wiem że można dostać bana......ale mogę grać dalej ....tylko  dysk blokują którego nie mam

Nie ma  ostrożnie :) Każdy dostanie bananka ;) jak dostaniesz bana to już na sieci nie polatasz na tej konsoli :P 

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 14, 2010, 19:39:03 »
no ale gram ...........a konsole można od banować ......ale tak na serio zwisa mi to bo nie mam dysku .....bez napinki

Man UTD FOREVER

Offline serkowski

« Odpowiedź #56 dnia: Luty 14, 2010, 19:42:00 »
no ale gram ...........a konsole można od banować ......ale tak na serio zwisa mi to bo nie mam dysku .....bez napinki

Odbanowanie konsoli ( płyty głownej ) wartość konsoli :)

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 14, 2010, 19:43:14 »
nie spamujcie tak miało być o PES 2011

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 14, 2010, 19:44:20 »
ale o pesie na razie nie ma nic ciekawego a tu prowadzimy twórczą dyskusje hehe ;D

Man UTD FOREVER

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 14, 2010, 19:45:11 »
to sobie załóżcie nowy temat w odpowiednim dziale a nie tu...

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Luty 14, 2010, 19:45:11 »